O incredibilă bătaie în uşă

  Cereţi, şi vi se va da; căutaţi, şi veţi găsi; bateţi, şi vi se va deschide. – Matei 7:7

  Era vara anului 2007 în Waterloo, Ontario, Canada. După altarul de închinare de dimineaţă, soţul meu, Albert, mi-a spus că Duhul Sfânt îl convinsese că ceva lipsea din trăirea lui spirituală şi m-a întrebat dacă nu vreau să mă rog cu el ca să găsească adevărul înainte de a muri. Am fost de acord, dar partea cu „înainte de a muri” nu am înţeles-o. Bolnav nu era.

  În luna septembrie, am mers în Freeport, Bahamas, la reşedinţa noastră de iarnă de 23 de ani. Într-o zi, în timp ce ne plimbam pe plajă, Albert a strigat către Domnul: „Doamne, Te rog, arată-mi adevărul înainte de a muri.” Am rămas stupefiată. Când ne-am întors în apartament, am decis să ne uităm la televizor şi să ne odihnim înainte de cină. Am pornit aşadar televizorul şi am auzit un predicator spunând: „Dacă mă iubiţi, veţi păzi poruncile Mele; dacă încălcaţi una, le-aţi încălcat pe toate.”

  Aceste cuvinte ne-au lovit ca un uragan. Amândoi am început să plângem. Amândoi am spus: „Acesta este adevărul pe care îl aşteptam. Îţi mulţumim, Doamne!” Când s-a ridicat, Albert a spus: „Trebuie să începem să mergem la o biserică adventistă.” Aşa că l-a sunat pe Ted Rahming, care ne invitase la biserica lui cu 21 de ani în urmă; el era pastor asistent. Albert a tot sunat, dar nu răspundea nimeni.

  La câteva minute după ce Albert a încetat să mai sune, cineva a bătut la uşă. Era Ted Rahming şi soţia lui, Carmen. Ce programare divină! Ei ne-au spus că fuseseră la noi de dimineaţă, dar că nu ne găsiseră acasă. Voiau să ne invite în tabăra organizată de ei. Noi însă aveam pentru ei veşti şi mai bune. Dacă ar fi venit înainte să ne convertim, le-am fi dat acelaşi răspuns de acum 21 de ani: „Lăsaţi-ne în pace, pentru că voi sunteţi legalişti.” Cu lacrimi în ochi, ne-au spus că, vreme de 21 de ani, nu au încetat nicio clipă să se roage pentru noi.

  Anul următor am fost botezaţi. În următoarea lună septembrie, am mers din nou în Bahamas. După aproximativ şase luni, s-a produs o inundaţie în cartierul nostru, iar Albert s-a extenuat în încercarea de a repune lucrurile în ordine. În Sabatul următor, seara, s-a prăbuşit şi a murit la scurt timp. Înainte să-şi dea ultima suflare, a spus: „La revedere, iubita mea! Ne vedem dimineaţă!” Şi îl voi vedea. Albert a murit ştiind că Isus murise pentru a-l salva pe el. Slavă lui Dumnezeu!

  Nena A. Wirth

  O incredibilă bătaie în uşă - 2017. Noi însă aveam pentru ei veşti şi mai bune. Dacă ar fi venit înainte să ne convertim, le-am fi dat acelaşi răspuns de acum 21 de ani: „Lăsaţi-ne în pace, pentru că voi sunteţi legalişti.” Cu lacrimi în ochi, ne-au spus că, vreme de 21 de ani, nu au încetat nicio clipă să se roage pentru noi.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...