O incredibilă bătaie în uşă

  Cereţi, şi vi se va da; căutaţi, şi veţi găsi; bateţi, şi vi se va deschide. – Matei 7:7

  Era vara anului 2007 în Waterloo, Ontario, Canada. După altarul de închinare de dimineaţă, soţul meu, Albert, mi-a spus că Duhul Sfânt îl convinsese că ceva lipsea din trăirea lui spirituală şi m-a întrebat dacă nu vreau să mă rog cu el ca să găsească adevărul înainte de a muri. Am fost de acord, dar partea cu „înainte de a muri” nu am înţeles-o. Bolnav nu era.

  În luna septembrie, am mers în Freeport, Bahamas, la reşedinţa noastră de iarnă de 23 de ani. Într-o zi, în timp ce ne plimbam pe plajă, Albert a strigat către Domnul: „Doamne, Te rog, arată-mi adevărul înainte de a muri.” Am rămas stupefiată. Când ne-am întors în apartament, am decis să ne uităm la televizor şi să ne odihnim înainte de cină. Am pornit aşadar televizorul şi am auzit un predicator spunând: „Dacă mă iubiţi, veţi păzi poruncile Mele; dacă încălcaţi una, le-aţi încălcat pe toate.”

  Aceste cuvinte ne-au lovit ca un uragan. Amândoi am început să plângem. Amândoi am spus: „Acesta este adevărul pe care îl aşteptam. Îţi mulţumim, Doamne!” Când s-a ridicat, Albert a spus: „Trebuie să începem să mergem la o biserică adventistă.” Aşa că l-a sunat pe Ted Rahming, care ne invitase la biserica lui cu 21 de ani în urmă; el era pastor asistent. Albert a tot sunat, dar nu răspundea nimeni.

  La câteva minute după ce Albert a încetat să mai sune, cineva a bătut la uşă. Era Ted Rahming şi soţia lui, Carmen. Ce programare divină! Ei ne-au spus că fuseseră la noi de dimineaţă, dar că nu ne găsiseră acasă. Voiau să ne invite în tabăra organizată de ei. Noi însă aveam pentru ei veşti şi mai bune. Dacă ar fi venit înainte să ne convertim, le-am fi dat acelaşi răspuns de acum 21 de ani: „Lăsaţi-ne în pace, pentru că voi sunteţi legalişti.” Cu lacrimi în ochi, ne-au spus că, vreme de 21 de ani, nu au încetat nicio clipă să se roage pentru noi.

  Anul următor am fost botezaţi. În următoarea lună septembrie, am mers din nou în Bahamas. După aproximativ şase luni, s-a produs o inundaţie în cartierul nostru, iar Albert s-a extenuat în încercarea de a repune lucrurile în ordine. În Sabatul următor, seara, s-a prăbuşit şi a murit la scurt timp. Înainte să-şi dea ultima suflare, a spus: „La revedere, iubita mea! Ne vedem dimineaţă!” Şi îl voi vedea. Albert a murit ştiind că Isus murise pentru a-l salva pe el. Slavă lui Dumnezeu!

  Nena A. Wirth

  O incredibilă bătaie în uşă - 2017. Noi însă aveam pentru ei veşti şi mai bune. Dacă ar fi venit înainte să ne convertim, le-am fi dat acelaşi răspuns de acum 21 de ani: „Lăsaţi-ne în pace, pentru că voi sunteţi legalişti.” Cu lacrimi în ochi, ne-au spus că, vreme de 21 de ani, nu au încetat nicio clipă să se roage pentru noi.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...