Tu mi-ai dat ceapă

  Căci cine dispreţuieşte ziua începuturilor slabe? – Zaharia 4:10

  Fusese o zi reconfortantă petrecută pe malul mării. În ciuda lipsei de odihnă din noaptea precedentă, Isus S-a simţit revigorat de briza care îi răsfira părul. Categoric, Duhul lucra pentru El, aşa cum El lucra cuvintele vieţii pentru gloatele care veniseră să îl caute în acea dimineaţă. Poate că aceasta avea să fie ziua în care Isus îşi va declara dreptul la tronul lui David.

  Cum soarele cobora tot mai mult, ucenicii L-au rugat să trimită oamenii la casele lor, ca să mănânce. Atunci Isus le-a spus: „Daţi-le voi ceva să mănânce.” Se pare că ucenicii se gândeau la propriile burţi, la fel ca toţi cei de acolo, aşa că, cercetând cu privirea mulţimea, au observat un băieţel cu un pachet de prânz pe care nu îl mâncase. Şi au venit cu el la Isus.

  Bineînţeles, Isus ştia deja ce urma să facă. Acceptând pachetul băiatului, a binecuvântat micul dar şi a hrănit o mulţime de peste 5.000 de oameni. Ei au venit aşteptând în ziua aceea un rege, dar li s-a oferit cina; însă ar fi primit un rege şi ceva mult mai mult, dacă şi-ar fi deschis ochii spirituali.

  Este posibil să ne aflăm în situaţii când simţim că nevoia noastră este mare. Ne rugăm pentru o binecuvântare importantă. Poate fi sau nu voia lui Dumnezeu pentru viaţa noastră şi continuăm să aşteptăm şi să ne rugăm. Între timp, Dumnezeu vine cu mici binecuvântări, ca să ne arate că nu ne-a uitat.

  Toamna sosise aducând cu ea răcoare în aer, iar eu tânjeam după un castron cu supă de măr şi dovleac. În timp ce făceam cumpărături, mă tot gândeam dacă să cumpăr sau nu ceapă verde pentru decor. Într-un final, am decis că e un lux pe care nu mi-l puteam permite, aşa că am cumpărat doar merele şi dovleacul.

  În timp ce supa fierbea, m-am hotărât să duc gunoiul. Pe jumătatea de perete de lângă recipientul pentru gunoi, stătea părăsit un ghiveci primit de la o prietenă. Supravieţuirea rozmarinului şi a cimbrului din el era sub semnul întrebării, totuşi le-am mai pus apă din când în când. Trecând pe lângă ghiveci, m-am uitat la el şi m-am oprit şocată. Chiar acolo, în mijlocul ghiveciului era – da, ai ghicit – un mic fir de ceapă verde.

  „Domnul este bun cu cine nădăjduieşte în El, cu sufletul care-L caută” (Plângerile lui Ieremia 3:25). Când mă rog vreme îndelungată, care pare o veşnicie, în legătură cu ceva ce consider eu că este o nevoie majoră, Dumnezeu mă surprinde neîntrerupt cu mici binecuvântări care îmi transmit că El Se gândeşte la mine. Când sunt tentată să renunţ la speranţă, îmi aduc aminte de aceste binecuvântări şi spun: „Doamne, Tu mi-ai dat până şi ceapă verde!” Şi credinţa îmi reînvie.

  Sylvia Stark

  Tu mi-ai dat ceapă - 2017. Când mă rog vreme îndelungată, care pare o veşnicie, în legătură cu ceva ce consider eu că este o nevoie majoră, Dumnezeu mă surprinde neîntrerupt cu mici binecuvântări care îmi transmit că El Se gândeşte la mine.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...