Sticla de parfum

  Adevărat vă spun că, oriunde va fi propovăduită Evanghelia aceasta, în toată lumea, se va istorisi şi ce a făcut femeia aceasta, spre pomenirea ei. – Marcu 14:9

  Era sâmbătă dimineaţa şi mă aflam în Nairobi, Kenya. Am intrat în holul hotelului, iar valetul m-a întrebat:

  – Unde mergeţi îmbrăcată atât de frumos?

  – La biserică, i-am răspuns şi, din mers, l-am întrebat: Mă pot ruga pentru dumneavoastră?

  – Da, vă rog, rugaţi-vă pentru sora mea Beth. Este în spital, pe moarte, din cauza cancerului.

  Într-o seară, întorcându-mă la hotel, mi-am adus aminte de devoţionalele spirituale pe care mi le dăduse mătuşa mea Stella. Am scris ceva pe unul dintre ele pentru Beth, apoi pe altul, pentru Felix. După aceea, mi-am adus aminte că aveam o sticlă nouă de parfum scump şi m-am gândit că ar fi drăguţ să i-l ofer ei. Însă următorul gând a fost: E scump. Nu o cunosc personal. Poate că ar fi mai potrivit pentru cineva cunoscut.

  Apoi mi-a venit în minte istoria Măriei Magdalena. Ea nu s-a gândit de două ori înainte să toarne parfum pe picioarele lui Isus. În deplin regret pentru păcatele mele, am petrecut câteva momente cu Isus şi m-am gândit la mine: Dacă aş putea să torn parfum pe picioarele lui Isus, poate că aş putea fi eliberată ca Maria Magdalena. Încântată, am luat cărţile şi parfumul pentru Beth şi i le-am înmânat valetului, care, cu umilinţă, le-a acceptat de parcă n-ar fi primit niciodată un cadou.

  A pus parfumul pe masă, dar câteva minute mai târziu sticla de parfum s-a rostogolit şi s-a spart la picioarele lui. Şocat, a îngenuncheat, a strâns cioburile şi, fără să vrea, şi-a îmbibat uniforma cu parfum. Jenat, n-a ştiut ce să spună, l-am reamintit de istoria Măriei Magdalena şi i-am mărturisit gândurile pe care le-am avut înainte de a-i face acest cadou. Fără să spună nimic şi cu lacrimi în ochi, m-a îmbrăţişat strâns. În acel moment, m-am simţit în sfârşit şi cu adevărat eliberată de vinovăţia păcatului.

  Ziua următoare, valetul mi-a spus: „Am citit în Marcu 14 despre cum a fost uns Isus. Eu m-am îndepărtat de biserică, iar sora mea nu este credincioasă, dar astăzi viaţa mea s-a schimbat. Sora mea Beth m-a sunat plângând şi mi-a spus: «N-am ştiut, frate, că tu te rogi pentru mine şi nici că alţii se roagă pentru mine.»” Beth crezuse că Dumnezeu o uitase. În ziua în care am plecat din Kenya, am primit un bileţel cu textul de astăzi şi cu următoarele cuvinte: „Voi povesti de-acum încolo despre un înger pe nume Aimee şi despre parfumul care s-a spart pentru noi amândoi.” (Felix, 14 iulie 2012).

  Aimee Seheult

  Sticla de parfum - 2017. Ziua următoare, valetul mi-a spus: „Am citit în Marcu 14 despre cum a fost uns Isus. Eu m-am îndepărtat de biserică, iar sora mea nu este credincioasă, dar astăzi viaţa mea s-a schimbat.”
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Ce am învățat de la un uragan?

  Am fost binecuvântați pentru că toți cunoscuții mei s-au rugat ca apa să nu ne cauzeze daune. Dumnezeu a protejat cartierul și nicio picătură nu a trecut peste acel dig.

  Protecția lui Dumnezeu

  Cu totul de necrezut pentru mine! Dar îngerul păzitor era lângă patul meu și Îi mulțumesc lui Dumnezeu! Lăudat să fie Domnul pentru protecția Lui!

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...