Sticla de parfum

Adevărat vă spun că, oriunde va fi propovăduită Evanghelia aceasta, în toată lumea, se va istorisi şi ce a făcut femeia aceasta, spre pomenirea ei. – Marcu 14:9

Era sâmbătă dimineaţa şi mă aflam în Nairobi, Kenya. Am intrat în holul hotelului, iar valetul m-a întrebat:

– Unde mergeţi îmbrăcată atât de frumos?

– La biserică, i-am răspuns şi, din mers, l-am întrebat: Mă pot ruga pentru dumneavoastră?

– Da, vă rog, rugaţi-vă pentru sora mea Beth. Este în spital, pe moarte, din cauza cancerului.

Într-o seară, întorcându-mă la hotel, mi-am adus aminte de devoţionalele spirituale pe care mi le dăduse mătuşa mea Stella. Am scris ceva pe unul dintre ele pentru Beth, apoi pe altul, pentru Felix. După aceea, mi-am adus aminte că aveam o sticlă nouă de parfum scump şi m-am gândit că ar fi drăguţ să i-l ofer ei. Însă următorul gând a fost: E scump. Nu o cunosc personal. Poate că ar fi mai potrivit pentru cineva cunoscut.

Apoi mi-a venit în minte istoria Măriei Magdalena. Ea nu s-a gândit de două ori înainte să toarne parfum pe picioarele lui Isus. În deplin regret pentru păcatele mele, am petrecut câteva momente cu Isus şi m-am gândit la mine: Dacă aş putea să torn parfum pe picioarele lui Isus, poate că aş putea fi eliberată ca Maria Magdalena. Încântată, am luat cărţile şi parfumul pentru Beth şi i le-am înmânat valetului, care, cu umilinţă, le-a acceptat de parcă n-ar fi primit niciodată un cadou.

A pus parfumul pe masă, dar câteva minute mai târziu sticla de parfum s-a rostogolit şi s-a spart la picioarele lui. Şocat, a îngenuncheat, a strâns cioburile şi, fără să vrea, şi-a îmbibat uniforma cu parfum. Jenat, n-a ştiut ce să spună, l-am reamintit de istoria Măriei Magdalena şi i-am mărturisit gândurile pe care le-am avut înainte de a-i face acest cadou. Fără să spună nimic şi cu lacrimi în ochi, m-a îmbrăţişat strâns. În acel moment, m-am simţit în sfârşit şi cu adevărat eliberată de vinovăţia păcatului.

Ziua următoare, valetul mi-a spus: „Am citit în Marcu 14 despre cum a fost uns Isus. Eu m-am îndepărtat de biserică, iar sora mea nu este credincioasă, dar astăzi viaţa mea s-a schimbat. Sora mea Beth m-a sunat plângând şi mi-a spus: «N-am ştiut, frate, că tu te rogi pentru mine şi nici că alţii se roagă pentru mine.»” Beth crezuse că Dumnezeu o uitase. În ziua în care am plecat din Kenya, am primit un bileţel cu textul de astăzi şi cu următoarele cuvinte: „Voi povesti de-acum încolo despre un înger pe nume Aimee şi despre parfumul care s-a spart pentru noi amândoi.” (Felix, 14 iulie 2012).

Aimee Seheult

Ardis Carolyn
Ardis Carolyn
E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video