Sticla de parfum

  Adevărat vă spun că, oriunde va fi propovăduită Evanghelia aceasta, în toată lumea, se va istorisi şi ce a făcut femeia aceasta, spre pomenirea ei. – Marcu 14:9

  Era sâmbătă dimineaţa şi mă aflam în Nairobi, Kenya. Am intrat în holul hotelului, iar valetul m-a întrebat:

  – Unde mergeţi îmbrăcată atât de frumos?

  – La biserică, i-am răspuns şi, din mers, l-am întrebat: Mă pot ruga pentru dumneavoastră?

  – Da, vă rog, rugaţi-vă pentru sora mea Beth. Este în spital, pe moarte, din cauza cancerului.

  Într-o seară, întorcându-mă la hotel, mi-am adus aminte de devoţionalele spirituale pe care mi le dăduse mătuşa mea Stella. Am scris ceva pe unul dintre ele pentru Beth, apoi pe altul, pentru Felix. După aceea, mi-am adus aminte că aveam o sticlă nouă de parfum scump şi m-am gândit că ar fi drăguţ să i-l ofer ei. Însă următorul gând a fost: E scump. Nu o cunosc personal. Poate că ar fi mai potrivit pentru cineva cunoscut.

  Apoi mi-a venit în minte istoria Măriei Magdalena. Ea nu s-a gândit de două ori înainte să toarne parfum pe picioarele lui Isus. În deplin regret pentru păcatele mele, am petrecut câteva momente cu Isus şi m-am gândit la mine: Dacă aş putea să torn parfum pe picioarele lui Isus, poate că aş putea fi eliberată ca Maria Magdalena. Încântată, am luat cărţile şi parfumul pentru Beth şi i le-am înmânat valetului, care, cu umilinţă, le-a acceptat de parcă n-ar fi primit niciodată un cadou.

  A pus parfumul pe masă, dar câteva minute mai târziu sticla de parfum s-a rostogolit şi s-a spart la picioarele lui. Şocat, a îngenuncheat, a strâns cioburile şi, fără să vrea, şi-a îmbibat uniforma cu parfum. Jenat, n-a ştiut ce să spună, l-am reamintit de istoria Măriei Magdalena şi i-am mărturisit gândurile pe care le-am avut înainte de a-i face acest cadou. Fără să spună nimic şi cu lacrimi în ochi, m-a îmbrăţişat strâns. În acel moment, m-am simţit în sfârşit şi cu adevărat eliberată de vinovăţia păcatului.

  Ziua următoare, valetul mi-a spus: „Am citit în Marcu 14 despre cum a fost uns Isus. Eu m-am îndepărtat de biserică, iar sora mea nu este credincioasă, dar astăzi viaţa mea s-a schimbat. Sora mea Beth m-a sunat plângând şi mi-a spus: «N-am ştiut, frate, că tu te rogi pentru mine şi nici că alţii se roagă pentru mine.»” Beth crezuse că Dumnezeu o uitase. În ziua în care am plecat din Kenya, am primit un bileţel cu textul de astăzi şi cu următoarele cuvinte: „Voi povesti de-acum încolo despre un înger pe nume Aimee şi despre parfumul care s-a spart pentru noi amândoi.” (Felix, 14 iulie 2012).

  Aimee Seheult

  Sticla de parfum - 2017. Ziua următoare, valetul mi-a spus: „Am citit în Marcu 14 despre cum a fost uns Isus. Eu m-am îndepărtat de biserică, iar sora mea nu este credincioasă, dar astăzi viaţa mea s-a schimbat.”
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...