Iată drumul, mergi pe el!

  Urechile tale vor auzi după tine glasul care va zice: „Iată drumul, mergeţi pe el!” când veţi voi să vă mai abateţi la dreapta sau la stânga. – Isaia 30:21

  Te-ai întrebat vreodată cum poţi discerne glasul lui Dumnezeu şi cum poţi cunoaşte voinţa Sa? Eu am crescut în Malaysia şi, aproape de terminarea liceului, m-am trezit şi eu, împreună cu multele mii de adolescenţi de 17 ani, înrolată în Serviciul Naţional. Trebuia să mergem într-o unitate militară pentru trei luni, timp în care făceam diferite tipuri de instrucţie, cum ar fi: marş, tragere, cursă cu obstacole şi tehnici de supravieţuire.

  Erau primele luni petrecute departe de familie, departe de computer şi de telefon, în acelaşi timp zvârlită într-o locaţie cu facilităţi puţine, mâncare nedigerabilă şi drame interrasiale. Primele zile, căminele au fost infestate cu lăcuste şi broaşte, iar duşurile nu au funcţionat decât în cea de-a treia lună. Îmi aduc aminte cum cei din unitatea noastră au fost duşi la spital într-un adevărat convoi de ambulanţe din cauza intoxicării cu mâncare; din fericire, eu nu consumasem cina în acea seară.

  Totuşi cel mai impresionant lucru este că Dumnezeu m-a găsit în această situaţie şi S-a folosit de această ocazie ca să mă cheme pe nume şi să îşi rostească voia Sa în dreptul meu. În prima săptămână, elevilor creştini li s-a spus să îşi aleagă un conducător. Datoria acestuia era să adune elevii pentru drumul săptămânal la biserică, precum şi să organizeze activităţi creştine două seri pe săptămână. Printre noi am văzut mulţi tineri creştini încrezători cărora li se citea dorinţa pe faţă, unii fiind creştini de mulţi ani şi conducători în bisericile lor. Cât despre mine, singura dată când pusesem piciorul într-o biserică a fost cu ocazia unui program ciudat despre naşterea Domnului, la care părinţii mei fuseseră de acord să mergem.

  La un moment dat, o fată cu care nu vorbisem niciodată a zis: „Lianne ar trebui să fie conducătorul.” Decizia a fost unanimă – şi eu am ştiut că am auzit glasul lui Dumnezeu.

  Am fost aruncată într-o lume nouă, atât de uimitoare încât mi-am dorit să-L fi cunoscut pe Dumnezeu mai repede. Domnul m-a binecuvântat cu multă susţinere din partea celor care m-au învăţat, m-au îndrumat şi s-au rugat cu mine. Împreună, am plănuit activităţi de închinare şi misiune pentru a-i întări pe tinerii creştini în credinţa lor.

  Am plecat din unitatea Serviciului Naţional mai degrabă tristă, întrucât aceasta ajunsese o mică parte din drumul meu. Totuşi am ştiut că era timpul să îmi continui umblarea cu Dumnezeu. De-a lungul anilor, am auzit de multe ori glasul Său spunându-mi că acesta este drumul, să merg pe el. Mă rog ca şi tu să îi auzi vocea blândă care te îndeamnă şi să poţi să umbli pe drumul pe care l-a pregătit pentru tine.

  Lianne Zilm

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Hristos este podul

  Mă rog și vorbesc numai cu Domnul nostru așa cum o fac de ani de zile ca o creștină devotată. Dar darul acela îmi amintește că Hristos a murit pe cruce pentru noi; El este podul nostru și ar fi bine ca și noi să murim față de noi în fiecare zi și să trăim pentru El.

  Garanție pe viață

  Sunt atât de recunoscătoare că ochiul Lui veghează într-adevăr asupra vrăbiilor. Așa că am încredere că îi pasă și de mine!

  Mesagerul lui Dumnezeu

  El a avut grijă de familia mea în multe moduri miraculoase. Așa că, nu fi niciodată dezamăgită dacă Dumnezeu nu răspunde rugăciunilor tale așa cum vrei! Roagă-te numai să fii mesagerul lui credincios, fii recunoscătoare pentru călăuzirea Lui și vei fi binecuvântată!

  Publicate astăzi

  Luna Șebat

  Orice s-ar întâmpla în viața cuiva de lângă noi, să nu facem niciodată presupuneri grăbite și să considerăm că necazul lui se datorează faptului că e părăsit de Dumnezeu. Trebuie să fim conștienți că, atunci când cineva trece prin experiențe triste sau dureroase, acel om e poate cel mai aproape de Dumnezeu. Sub nicio formă să nu ne erijăm noi în unelte de pedeapsă pentru cineva, ci, dimpotrivă, să ne aplecăm și să-l ridicăm pe cel căzut sub povară chiar și în cazul unei vinovății evidente. Dacă nu cel căzut, atunci cine să aibă nevoie de ajutor și de înțelegere din partea cuiva care se consideră copil al lui Dumnezeu?

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Cea mai mare speranță

  În momentele de descurajare, spune alături de psalmist: „Tu eşti ocrotirea mea, Tu mă scoţi din necaz, Tu mă înconjori cu cântări de izbăvire”. Apoi continuă să-ţi imaginezi şi să meditezi asupra stării de bucurie eternă promisă de versetul de astăzi. Această promisiune este validă nu numai pentru veşnicie, ci şi pentru astăzi.

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Krisztus a Bíró

  „Az Atya nem ítél senkit, hanem az ítéletet egészen a Fiúnak adta.” (Ján 5,22)„Tanításaiban Krisztus...