Iată drumul, mergi pe el!

  Urechile tale vor auzi după tine glasul care va zice: „Iată drumul, mergeţi pe el!” când veţi voi să vă mai abateţi la dreapta sau la stânga. – Isaia 30:21

  Te-ai întrebat vreodată cum poţi discerne glasul lui Dumnezeu şi cum poţi cunoaşte voinţa Sa? Eu am crescut în Malaysia şi, aproape de terminarea liceului, m-am trezit şi eu, împreună cu multele mii de adolescenţi de 17 ani, înrolată în Serviciul Naţional. Trebuia să mergem într-o unitate militară pentru trei luni, timp în care făceam diferite tipuri de instrucţie, cum ar fi: marş, tragere, cursă cu obstacole şi tehnici de supravieţuire.

  Erau primele luni petrecute departe de familie, departe de computer şi de telefon, în acelaşi timp zvârlită într-o locaţie cu facilităţi puţine, mâncare nedigerabilă şi drame interrasiale. Primele zile, căminele au fost infestate cu lăcuste şi broaşte, iar duşurile nu au funcţionat decât în cea de-a treia lună. Îmi aduc aminte cum cei din unitatea noastră au fost duşi la spital într-un adevărat convoi de ambulanţe din cauza intoxicării cu mâncare; din fericire, eu nu consumasem cina în acea seară.

  Totuşi cel mai impresionant lucru este că Dumnezeu m-a găsit în această situaţie şi S-a folosit de această ocazie ca să mă cheme pe nume şi să îşi rostească voia Sa în dreptul meu. În prima săptămână, elevilor creştini li s-a spus să îşi aleagă un conducător. Datoria acestuia era să adune elevii pentru drumul săptămânal la biserică, precum şi să organizeze activităţi creştine două seri pe săptămână. Printre noi am văzut mulţi tineri creştini încrezători cărora li se citea dorinţa pe faţă, unii fiind creştini de mulţi ani şi conducători în bisericile lor. Cât despre mine, singura dată când pusesem piciorul într-o biserică a fost cu ocazia unui program ciudat despre naşterea Domnului, la care părinţii mei fuseseră de acord să mergem.

  La un moment dat, o fată cu care nu vorbisem niciodată a zis: „Lianne ar trebui să fie conducătorul.” Decizia a fost unanimă – şi eu am ştiut că am auzit glasul lui Dumnezeu.

  Am fost aruncată într-o lume nouă, atât de uimitoare încât mi-am dorit să-L fi cunoscut pe Dumnezeu mai repede. Domnul m-a binecuvântat cu multă susţinere din partea celor care m-au învăţat, m-au îndrumat şi s-au rugat cu mine. Împreună, am plănuit activităţi de închinare şi misiune pentru a-i întări pe tinerii creştini în credinţa lor.

  Am plecat din unitatea Serviciului Naţional mai degrabă tristă, întrucât aceasta ajunsese o mică parte din drumul meu. Totuşi am ştiut că era timpul să îmi continui umblarea cu Dumnezeu. De-a lungul anilor, am auzit de multe ori glasul Său spunându-mi că acesta este drumul, să merg pe el. Mă rog ca şi tu să îi auzi vocea blândă care te îndeamnă şi să poţi să umbli pe drumul pe care l-a pregătit pentru tine.

  Lianne Zilm

  Iată drumul, mergi pe el! - 2017. Am ştiut că era timpul să îmi continui umblarea cu Dumnezeu. De-a lungul anilor, am auzit de multe ori glasul Său spunându-mi că acesta este drumul, să merg pe el. Mă rog ca şi tu să îi auzi vocea blândă care te îndeamnă şi să poţi să umbli pe drumul pe care l-a pregătit pentru tine.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...