Articolul precedentMori de sete?
  Articolul următorSabatul, o piatră kilometrică în timp

  Nu judeca!

  Nu judecaţi, ca să nu fiţi judecaţi. Căci cu ce judecată judecaţi, veti fi judecaţi; şi cu ce măsură măsuraţi, vi se va măsura. – Matei 7:1,2

  Acum câţiva ani, am vizitat Statele Unite împreună cu soţul meu. Într-o zi, ne-am hotărât să luăm autobuzul şi să mergem până la o librărie creştină. Nu fuseserăm niciodată într-un autobuz american, aşa că, atunci când am urcat, am rugat şoferiţa să ne dea bilete. A fost chiar nepoliticoasă şi nu părea să-şi dea seama că suntem străini; ne-a arătat un automat imens în care se presupunea că trebuie să introducem un dolar. După o aşa primire, abia dacă am îndrăznit să o rog să ne spună când am ajuns la staţia în care trebuia să coborâm.

  Ne-am aşezat şi am aşteptat să ne anunţe ea. Între timp, a început ploaia, care devenea din ce în ce mai abundentă. Era aproape torenţială când am ajuns la staţia noastră. Ne-am ridicat şi ne-am pregătit să coborâm, nu înainte de a-i mulţumi şoferiţei. Când ea m-a strigat, mi-am zis în sinea mea: Ce n-oi fi făcut bine? Dar ea s-a întors, a cotrobăit ceva pe la spate şi mi-a oferit o umbrelă, apoi l-a strigat pe soţul meu şi i-a dat o şapcă, ce era evident că îi fusese dată ei, fiindcă era inscripţionată cu mesajul: Şoferul anului 2007. Ne-a arătat de unde să ne urcăm pentru drumul de întoarcere şi unde era librăria.

  După începutul anevoios, am descoperit, spre ruşinea mea, că o judecasem complet greşit pe această femeie. Nu a fost deloc rea – de fapt, a făcut foarte multe ca să ne ajute.

  Uneori îi judecăm repede pe oameni fără să ne luăm cu adevărat timp să îi cunoaştem şi să le oferim ocazia să ne demonstreze contrariul. Toată această situaţie a fost pentru mine o experienţă de învăţare. Când avem de-a face cu oameni, trebuie să fim răbdători şi buni şi să le acordăm prezumţia de nevinovăţie. Oamenii pot ajunge chiar să ne surprindă. Aceasta îmi place la Isus: El întotdeauna le acorda oamenilor prezumţia de nevinovăţie. El nu îi judeca, ci îi accepta aşa cum erau.

  Este interesant că Iacov scrie: „Nu vă plângeţi unii împotriva altora, fraţilor, ca să nu fiţi judecaţi; iată că Judecătorul este chiar la uşă” (lacov 5:9). Doar Hristos poate judeca drept. Rugăciunea mea pentru fiecare dintre noi este să nu judecăm, ci să fim mai mult asemenea lui Isus, care i-a iubit pe oameni aşa cum erau şi cine erau.

  Clair Sanches-Schutte

  Nu judeca! - 2017. Doar Hristos poate judeca drept. Rugăciunea mea pentru fiecare dintre noi este să nu judecăm, ci să fim mai mult asemenea lui Isus, care i-a iubit pe oameni aşa cum erau şi cine erau.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...