Articolul precedentMori de sete?
  Articolul următorSabatul, o piatră kilometrică în timp

  Nu judeca!

  Nu judecaţi, ca să nu fiţi judecaţi. Căci cu ce judecată judecaţi, veti fi judecaţi; şi cu ce măsură măsuraţi, vi se va măsura. – Matei 7:1,2

  Acum câţiva ani, am vizitat Statele Unite împreună cu soţul meu. Într-o zi, ne-am hotărât să luăm autobuzul şi să mergem până la o librărie creştină. Nu fuseserăm niciodată într-un autobuz american, aşa că, atunci când am urcat, am rugat şoferiţa să ne dea bilete. A fost chiar nepoliticoasă şi nu părea să-şi dea seama că suntem străini; ne-a arătat un automat imens în care se presupunea că trebuie să introducem un dolar. După o aşa primire, abia dacă am îndrăznit să o rog să ne spună când am ajuns la staţia în care trebuia să coborâm.

  Ne-am aşezat şi am aşteptat să ne anunţe ea. Între timp, a început ploaia, care devenea din ce în ce mai abundentă. Era aproape torenţială când am ajuns la staţia noastră. Ne-am ridicat şi ne-am pregătit să coborâm, nu înainte de a-i mulţumi şoferiţei. Când ea m-a strigat, mi-am zis în sinea mea: Ce n-oi fi făcut bine? Dar ea s-a întors, a cotrobăit ceva pe la spate şi mi-a oferit o umbrelă, apoi l-a strigat pe soţul meu şi i-a dat o şapcă, ce era evident că îi fusese dată ei, fiindcă era inscripţionată cu mesajul: Şoferul anului 2007. Ne-a arătat de unde să ne urcăm pentru drumul de întoarcere şi unde era librăria.

  După începutul anevoios, am descoperit, spre ruşinea mea, că o judecasem complet greşit pe această femeie. Nu a fost deloc rea – de fapt, a făcut foarte multe ca să ne ajute.

  Uneori îi judecăm repede pe oameni fără să ne luăm cu adevărat timp să îi cunoaştem şi să le oferim ocazia să ne demonstreze contrariul. Toată această situaţie a fost pentru mine o experienţă de învăţare. Când avem de-a face cu oameni, trebuie să fim răbdători şi buni şi să le acordăm prezumţia de nevinovăţie. Oamenii pot ajunge chiar să ne surprindă. Aceasta îmi place la Isus: El întotdeauna le acorda oamenilor prezumţia de nevinovăţie. El nu îi judeca, ci îi accepta aşa cum erau.

  Este interesant că Iacov scrie: „Nu vă plângeţi unii împotriva altora, fraţilor, ca să nu fiţi judecaţi; iată că Judecătorul este chiar la uşă” (lacov 5:9). Doar Hristos poate judeca drept. Rugăciunea mea pentru fiecare dintre noi este să nu judecăm, ci să fim mai mult asemenea lui Isus, care i-a iubit pe oameni aşa cum erau şi cine erau.

  Clair Sanches-Schutte

  Nu judeca! - 2017. Doar Hristos poate judeca drept. Rugăciunea mea pentru fiecare dintre noi este să nu judecăm, ci să fim mai mult asemenea lui Isus, care i-a iubit pe oameni aşa cum erau şi cine erau.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...