Articolul precedentMori de sete?
  Articolul următorSabatul, o piatră kilometrică în timp

  Nu judeca!

  Nu judecaţi, ca să nu fiţi judecaţi. Căci cu ce judecată judecaţi, veti fi judecaţi; şi cu ce măsură măsuraţi, vi se va măsura. – Matei 7:1,2

  Acum câţiva ani, am vizitat Statele Unite împreună cu soţul meu. Într-o zi, ne-am hotărât să luăm autobuzul şi să mergem până la o librărie creştină. Nu fuseserăm niciodată într-un autobuz american, aşa că, atunci când am urcat, am rugat şoferiţa să ne dea bilete. A fost chiar nepoliticoasă şi nu părea să-şi dea seama că suntem străini; ne-a arătat un automat imens în care se presupunea că trebuie să introducem un dolar. După o aşa primire, abia dacă am îndrăznit să o rog să ne spună când am ajuns la staţia în care trebuia să coborâm.

  Ne-am aşezat şi am aşteptat să ne anunţe ea. Între timp, a început ploaia, care devenea din ce în ce mai abundentă. Era aproape torenţială când am ajuns la staţia noastră. Ne-am ridicat şi ne-am pregătit să coborâm, nu înainte de a-i mulţumi şoferiţei. Când ea m-a strigat, mi-am zis în sinea mea: Ce n-oi fi făcut bine? Dar ea s-a întors, a cotrobăit ceva pe la spate şi mi-a oferit o umbrelă, apoi l-a strigat pe soţul meu şi i-a dat o şapcă, ce era evident că îi fusese dată ei, fiindcă era inscripţionată cu mesajul: Şoferul anului 2007. Ne-a arătat de unde să ne urcăm pentru drumul de întoarcere şi unde era librăria.

  După începutul anevoios, am descoperit, spre ruşinea mea, că o judecasem complet greşit pe această femeie. Nu a fost deloc rea – de fapt, a făcut foarte multe ca să ne ajute.

  Uneori îi judecăm repede pe oameni fără să ne luăm cu adevărat timp să îi cunoaştem şi să le oferim ocazia să ne demonstreze contrariul. Toată această situaţie a fost pentru mine o experienţă de învăţare. Când avem de-a face cu oameni, trebuie să fim răbdători şi buni şi să le acordăm prezumţia de nevinovăţie. Oamenii pot ajunge chiar să ne surprindă. Aceasta îmi place la Isus: El întotdeauna le acorda oamenilor prezumţia de nevinovăţie. El nu îi judeca, ci îi accepta aşa cum erau.

  Este interesant că Iacov scrie: „Nu vă plângeţi unii împotriva altora, fraţilor, ca să nu fiţi judecaţi; iată că Judecătorul este chiar la uşă” (lacov 5:9). Doar Hristos poate judeca drept. Rugăciunea mea pentru fiecare dintre noi este să nu judecăm, ci să fim mai mult asemenea lui Isus, care i-a iubit pe oameni aşa cum erau şi cine erau.

  Clair Sanches-Schutte

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Hristos este podul

  Mă rog și vorbesc numai cu Domnul nostru așa cum o fac de ani de zile ca o creștină devotată. Dar darul acela îmi amintește că Hristos a murit pe cruce pentru noi; El este podul nostru și ar fi bine ca și noi să murim față de noi în fiecare zi și să trăim pentru El.

  Garanție pe viață

  Sunt atât de recunoscătoare că ochiul Lui veghează într-adevăr asupra vrăbiilor. Așa că am încredere că îi pasă și de mine!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...