Stacey

  Pot totul în Hristos, care mă întăreşte. – Filipeni 4:13

  Iat-o, cu cele 20 de kilograme ale ei, întinsă pe patul ajustabil, cu braţele mici mişcându-i-se spasmodic, bălăngănindu-i mâinile mici şi făcute pumn. La o singură privire mi-am dat seama că ceva cumplit se întâmplase în corpul ei infim. Am fost şocată să aflu că avea 22 de ani.

  Fiind cadru medical într-o instituţie de îngrijire, am aflat curând că ea nu era internată. O prietenă îi dăduse numărul meu de telefon unei mame disperate care căuta ajutor. Cheri, mama acestei fete pe nume Stacey, o îngrijise de când se născuse, însă această grijă 24 de ore din 24, 7 zile din 7 începuse să-şi ceară tributul. Cheri mi-a povestit istoria tristă a bolii lui Stacey: paralizie cerebrală spastică cvadriplegică, cu scolioză severă.

  Eu am îngrijit pacienţi care au murit ţinându-mă de mână, dar acest caz era prea mult ca să pot îndura. Cum să bat în retragere cu graţie şi să ies din toată situaţia? mă întrebam. În schimb, m-am auzit spunând: „Nu am lucrat cu nimeni ca Stacey. Va trebui să fiţi răbdătoare cu mine până învăţ cum să o îngrijesc.” O rază de speranţă a traversat faţa lui Cheri când i-am sugerat o perioadă de probă de două-trei săptămâni, cu menţiunea că, dacă nu îi voi putea oferi lui Stacey îngrijirea necesară, vor trebui găsite alte soluţii. Zâmbetul larg al lui Cheri nu mi-a lăsat altă opţiune decât să încerc. Şi să încerc din răsputeri.

  Următoarele două săptămâni au fost o combinaţie de învăţat cum să o ţin, cum să îi schimb scutecul, cum să o poziţionez pe Stacey astfel încât tubul de hrănire din stomac să nu iasă. Deşi nu scotea un cuvânt, zâmbetul radios al lui Stacey însemna că stă comod, în timp ce grimasele indicau că nu e bine cum stă. Pentru următorii trei ani, Stacey a devenit punctul meu central în fiecare săptămână. M-a cucerit cu nevoile ei extreme. Reticenţa mea faţă de îngrijirea unei persoane atât de deformate s-a diminuat. Atitudinea mea faţă de oamenii cu dizabilităţi s-a schimbat dramatic. Stacey a fost cazul de care Dumnezeu a ştiut că eu aveam nevoie.

  Într-o lume în care suntem atraşi de bebeluşii adorabili, de pielea perfectă, de corpurile sănătoase şi bine făcute, oamenii care sunt distruşi şi deformaţi ne pot crea repulsie. Mă făceam vinovată de acelaşi tip de gândire. Cei care nu sunt atractivi sunt deseori trecuţi cu vederea, ignoraţi, când ei sunt, de fapt, aceia care au cea mai mare nevoie de compasiune. Lumea are nevoie de oameni care să îi iubească pe cei de neiubit şi să le ofere atenţie şi zâmbete celor care le aşteaptă cel mai puţin.

  Sunt nerăbdătoare să o văd pe Stacey în cer, re-creată în întregime. Fie ca Dumnezeu să ne dea capacitatea de a-i iubi atât pe cei uşor de iubit, cât şi pe cei greu de iubit.

  Marybeth Gessele

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Hristos este podul

  Mă rog și vorbesc numai cu Domnul nostru așa cum o fac de ani de zile ca o creștină devotată. Dar darul acela îmi amintește că Hristos a murit pe cruce pentru noi; El este podul nostru și ar fi bine ca și noi să murim față de noi în fiecare zi și să trăim pentru El.

  Garanție pe viață

  Sunt atât de recunoscătoare că ochiul Lui veghează într-adevăr asupra vrăbiilor. Așa că am încredere că îi pasă și de mine!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...