Bunătate

  Îngerul Domnului tăbară în jurul celor ce se tem de El şi-i scapă din primejdie.Psalmii 34:7

  Lucrez ca asistentă la domiciliu în New York City. Două experienţe prin care am trecut au avut un impact profund asupra mea, în periplul meu din casă în casă pentru a îngriji pacienţi. Aceste experienţe au fost ocazii de înaltă laudă la adresa lui Dumnezeu şi de umilinţă în faţa măririi Dumnezeului pe care îl slujesc.

  După ce am ieşit din casa unui pacient dintr-un cartier nu prea frumos al oraşului, mi-am pipăit imediat buzunarul după cheile de la maşină. Nu erau acolo. Brusc, m-a cuprins o senzaţie de panică, pentru că mi-am dat seama că le rătăcisem. M-am uitat pe geam în maşină: cheile erau în suportul pentru pahar. Ce să fac? Nu aveam pe cine să sun care să vină imediat să mă ajute să deschid maşina şi, în mod nesăbuit, neglijasem să îmi reînnoiesc poliţa auto în caz de urgenţă. După câteva minute, am văzut un domn bine îmbrăcat ieşind dintr-o casă aflată în apropiere. L-am abordat şi l-am rugat să mă ajute. S-a întors şi mi-a spus că nu mă poate ajuta, s-a urcat în maşină şi a plecat. M-am întors la maşina mea şi am început să mă rog.

  După o vreme, în apropiere de mine a oprit o maşină din care se auzea muzică hip-hop dată la maximum. Apoi dintr-o casă a ieşit un tânăr vorbind la telefon cu un limbaj colorat. După ce a urcat în maşina care îl aştepta, el şi şoferul s-au uitat la mine, au venit şi m-au întrebat dacă am nevoie de ajutor. Le-am povestit problema mea. Au coborât imediat şi s-au dus în casă să aducă un instrument cu care să mă ajute. După ce s-au chinuit o vreme, au apărut nişte prieteni de-ai lor, într-o maşină din care ieşea un miros înţepător. Au dat o mână de ajutor cu toţii până mi-au deschis maşina. Stând acolo, mi-am dat seama că nu prea am bani la mine şi mă întrebam ce o să-mi ceară. Am luat toţi banii din geantă şi i-am oferit lor, dar ei au plecat. Nu voiau bani. Am fost uimită. M-am rugat pentru o binecuvântare în viaţa lor.

  În altă ocazie, am ieşit din parcare pe o stradă îngustă, cu două benzi. Ocolind o maşină parcată, am reuşit să o zgârii. Cum o să plătesc dauna? Atunci am văzut un tânăr vizavi, care m-a întrebat dacă eu am lovit maşina. Când i-am răspuns afirmativ, a zis că nu e nicio problemă, că e a lui şi să nu îmi fac griji. Mi-au dat lacrimile gândindu-mă: Cine se comportă aşa în New York City?

  Harul, mila şi ocrotirea pe care le oferă Dumnezeu sunt uimitoare! El trimite îngeri să mă scape şi să mă păzească. La fel şi pe tine. Un Dumnezeu care inspiră adoraţie!

  Mitzie Knight

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Biruința

  Ca părinte, biruința a însemnat să recunosc faptul că personalitatea mea nu este întocmai potrivită cu statul acasă tot timpul cu copiii – și să nu mă învinovățesc pentru asta. Biruința a însemnat să mă bazez pe punctele mele forte și să las ca acestea să compenseze slăbiciunile.

  A durut atât de tare!

  Pentru ce puteam să fiu recunoscătoare în toată această durere? Îi mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a păstrat viața. Aș fi putut să rămân acolo toată noaptea și, în cele din urmă, să mor! Dacă Dumnezeu vede o vrabie căzând și o îngrijește, cu atât mai mult El se îngrijește de mine!

  Dragostea: legătura care unește

  Maria avea mulți copii, dar Isus a vrut să Se asigure că avea să aibă parte de cea mai bună îngrijire, așa că a lăsat-o în grija persoanei despre care simțea că îi va purta de grijă la fel cum ar fi făcut-o El. Isus, spre deosebire de prietena mea, știa că o inimă plină de iubire oferă mai multă grijă decât o simplă legătură de familie.

  Publicate astăzi

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Eu n-o să mă las dominat

  Ţine minte, mai ales în timpul ispitei, că Dumnezeu însuşi te va întări, te va ajuta şi te va susţine cu mâna Sa neprihănită!

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Az egyetlen valódi kincs: az igaz jellem

  „Korall és kristály említni sem való, a bölcsesség ára drágább a gyöngyöknél.” (Jób 28,18)„Az isteni...