Darul aşteptării

  Dar cei ce se încred în Domnul îşi înnoiesc puterea; ei zboară ca vulturii; aleargă şi nu obosesc, umblă şi nu ostenesc. – Isaia 40:31

  Niciodată nu mi-a plăcut să aştept… la cabinetul medical, la dentist, în staţia de autobuz, la procedurile de securitate de pe aeroport. Eram prea ocupată să-mi văd de viaţa mea ca să irosesc timpul aşteptând. Eram nerăbdătoare, iar întârzierile erau pur şi simplu frustrante. Dar ceva s-a schimbat. Poate pentru că îmbătrânesc. Sau poate pentru că am învăţat să apreciez darul aşteptării. Sau poate pentru că renovăm o parte din vechea noastră casă în stil victorian şi totul în jurul meu e plin de praf, de muncitori şi de o bună măsură de haos. Acum, aşteptatul nu mi se mai pare un obstacol enervant în cursul zilelor mele aglomerate, ci o comoară neaşteptată, o oază, chiar o încântare.

  Săptămâna aceasta, în mod voit, am rezervat un zbor cu avionul care are o escală prelungită într-un aeroport mic, unde nu există decât o cafenea obişnuită şi o oră de internet gratuit. Pentru prima dată, abia aştept să petrec câteva ore în acel loc. Îmi dă chiar senzaţia de un lux să pot plănui acest răstimp de aşteptare – un spaţiu liber, în care îmi pot continua scrisul la un proiect la care ţin foarte mult. Fără întreruperi, fără aşteptări din partea altora, fără praf care să mă agaseze. Un loc surprinzător de liniştit şi de încântător. Un dar.

  Sunt în proces de învăţare că timpul de aşteptare îmi oferă spaţiul necesar să stau pe loc, să mă gândesc, să mă rog, să descâlcesc elementele supraaglomerate din viaţa mea, să respir, să fiu revigorată. Pot alege să mă las stresată sau enervată de aşteptare sau o pot accepta ca pe un dar din partea lui Dumnezeu, ca mod de a mă binecuvânta cu dragostea Sa. Mă pot enerva când apar întârzieri la o programare sau pot folosi acel răstimp să las dragostea lui Dumnezeu să-mi îmbibe inima obosită şi îndurerată. Mă pot agita când îmi întârzie autobuzul sau pot privi la copacul de lângă mine şi să mă umplu de uimire văzând creaţia lui Dumnezeu. Sau pot discuta cu bătrânelul care e singur pe lume.

  Ca fiinţă umană, am nevoie de săli de aşteptare, de escale, de întârzieri. Am nevoie de ceva spaţiu necompletat în jurnal, în care să găsesc răgazul să respir şi să mă reorganizez. Trebuie să încetez să alerg de la o treabă la alta, ajungând obosită şi irascibilă. Trebuie să învăţ cum să aştept intervenţia lui Dumnezeu în viaţa mea la momentul ales de El. Am nevoie de puterea pe care mi-o oferă darul aşteptării în Domnul, astfel încât să am parte de bucuria de a învăţa să zbor cu puterea unui vultur.

  Tu unde Îl vei aştepta pe Dumnezeu astăzi, ca apoi să zbori alături de El, cu aripile tale de vultur?

  Karen Holford

  Darul aşteptării - 2017. Trebuie să învăţ cum să aştept intervenţia lui Dumnezeu în viaţa mea la momentul ales de El. Am nevoie de puterea pe care mi-o oferă darul aşteptării în Domnul, astfel încât să am parte de bucuria de a învăţa să zbor cu puterea unui vultur.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...