Alege slăbiciunea!

  Şi el mi-a zis: „Harul Meu îţi este de ajuns, căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârşită.” Deci mă voi lăuda mult mai bucuros cu slăbiciunile mele, pentru ca puterea lui Hristos să rămână în mine. – 2 Corinteni 12:9

  Sunt o perfecţionistă în curs de vindecare. Ca o adevărată Martha Steward ce voiam să devin, mă asiguram că toate evenimentele, toate zilele de naştere şi toate întâlnirile dejoacă ale copiilor mei erau organizate perfect, iar şerveţelele erau împăturite întocmai. Acum câţiva ani, Dumnezeu a ştiut că e timpul să demareze o intervenţie în viaţa mea, dar a făcut-o subtil, în decursul a mai mult de un an.

  Într-o toamnă din anii trecuţi, am auzit o colegă lansând invitaţia la o prezentare cu titlul: „Alege slăbiciunea”. În cadrul acesteia, prezentatoarea a menţionat faptul că a avut nevoie de ajutorul oferit de alţii, pe care l-a acceptat, dată fiind o îndelungată suferinţă. Apoi a formulat întrebarea: „Ce-ar fi dacă, în loc să pretindem că suntem tari şi în loc să ne ascundem slăbiciunile de alţii, le-am accepta, am alege să fim vulnerabile, ne-am recunoaşte şi domina propriile limitări şi limitările altora?” După câteva luni, în timp ce îmi aşteptam rândul la coafor, aşa, într-o doară, am luat revista Architectural Digest şi am dat peste cuvintele lui Gil Schafer: „Adevărata autenticitate este lipsa perfecţiunii.” Dar momentul când am avut revelaţia supremă s-a petrecut în luna octombrie 2012, în timp ce o ascultam pe Brene Brown la o conferinţă pentru femei, în Denver. În alocuţiunea ei, Brown a lăsat să se înţeleagă că vulnerabilitatea nu este slăbiciune, ci se numără printre experienţele umane semnificative. Chiar acolo, în acea sală de conferinţe, mi-a venit să strig: „Am priceput, Doamne!”

  Tată ceresc, Îţi mulţumesc pentru că m-ai învăţat că cei dragi nu au nevoie de perfecţiune din partea noastră. În schimb, dacă suntem suficient de puternice încât să renunţăm la faţadă şi să ne dezvăluim adevărata faţă, putem avea cele mai profunde legături umane. Prin dispoziţia de a fi vulnerabile, dărâmăm zidurile care împiedică adevărata intimitate, ziduri care transmit că eu sunt cumva mai bună decât tine, mai frumoasă şi poate chiar mai virtuoasă. Ce-ar fi dacă, în schimb, ne-am recunoaşte cu smerenie defectele în faţa altora, am recunoaşte că şi noi facem greşeli, că în unele zile rămân rufe nespălate, vase murdare în chiuvetă şi dezordine în casă? Ce-ar fi dacă am alege ca azi să fie prima zi în care spunem: „Am greşit” sau „îmi pare rău că am făcut aşa ceva”? Ce-ar fi dacă ne-am prezenta în faţa altora ca simple colege de drum în căutarea unui Salvator? Tu vei alege azi slăbiciunea?

  Kathy-Ann C. Hernandez

  Alege slăbiciunea! - 2017. Prin dispoziţia de a fi vulnerabile, dărâmăm zidurile care împiedică adevărata intimitate, ziduri care transmit că eu sunt cumva mai bună decât tine, mai frumoasă şi poate chiar mai virtuoasă.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...