Articolul precedent„Mâncând” pâinea vieții
  Articolul următorPrețios în ochii Săi

  Respiraţie

  Eu sunt omul care a văzut suferinţa sub nuiaua urgiei Lui. – Plângerile lui Ieremia 3:1

  Ai fost vreodată martoră la ultima răsuflare a unui copil? O uşoară şoaptă pe care abia poţi să o percepi. Tu însăţi îţi ţii respiraţia, aşteptând încă una de-a lui. Doar una.

  Ai auzit vreodată urletul sfâşietor, care te rupe pe interior, scos de un părinte care îşi dă seama că aceea a fost ultima respiraţie? Un sunet care îţi cutremură propriul suflet şi nu îţi dai seama dacă poţi respira de faţă cu durerea acelui părinte. Un sunet care goleşte încăperea de speranţă şi de aer.

  Plânsul este un strigăt al suferinţei, Ieremia plânge, strigă cu toată fiinţa lui din cauza suferinţei poporului său. Strânge în braţe copilul mort în stradă şi se tânguie cu un urlet înfiorător de pierdere, ce poate fi înţeleasă numai dacă ai pierdut pe cineva aşa. Apoi se îndreaptă spre următorul trup şi dă părul la o parte de pe faţa numai piele şi os, iar durerea lui este un izvor nesecat. Propriile bătăi şi propria durere erau, prin comparaţie, nimic; inima lui bate pentru oamenii pe care îi iubeşte.

  Din adâncul inimii, strigă la Dumnezeul care a îngăduit toată această suferinţă. Îi pot auzi răcnetul întrerupt de recunoaşterea: „Tu eşti Dumnezeu.” Din nou şi din nou, el încearcă să accepte că Dumnezeu este Dumnezeu şi că toate lucrurile sunt ale Lui. Bune şi rele. Cartea Plângerile lui Ieremia declamă durerea şi suferinţa din vremea acestui profet, care declară el însuşi: „Bunătăţile Domnului nu s-au sfârşit, îndurările Lui nu sunt la capăt.”

  În mizerie, Ieremia are alături un trup boţit, pe jumătate ros de soarele arzător, cu duhoarea putreziciunii pretutindeni înjur. E plin de julituri şi de bube, de la ultima bătaie pe care a luat-o, iar lacrimile îi curg dintr-un ochi umflat şi vânăt, în timp ce şopteşte: „Bine este să aştepţi în tăcere ajutorul Domnului” (Plângeri 3:26). În căldură, în mijlocul murdăriei şi al descompunerii generale, el învaţă să respire. Să inspire şi să expire, întrucât chiar şi aici Dumnezeu există, Ieremia încheie exclamând: „Când îşi aduce aminte sufletul meu de ele, este mâhnit în mine. lată ce mai gândesc în inima mea şi iată ce mă face să mai trag nădejde: Bunătăţile Domnului nu s-au sfârşit, îndurările Lui nu sunt la capăt” (v. 20-23).

  Nu ştiu unde te afli tu azi, dar ştiu unde Se află Dumnezeu, iar El ştie unde eşti şi cu ce te confrunţi. Există perioade în care nu ştiu nimic altceva. Inima îmi bate, plămânii mi se umflă şi atâta ştiu: Dumnezeu există.

  Selena Blackburn

  Respiraţie - 2017. Nu ştiu unde te afli tu azi, dar ştiu unde Se află Dumnezeu, iar El ştie unde eşti şi cu ce te confrunţi. Există perioade în care nu ştiu nimic altceva. Inima îmi bate, plămânii mi se umflă şi atâta ştiu: Dumnezeu există.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...