Articolul precedent„Mâncând” pâinea vieții
  Articolul următorPrețios în ochii Săi

  Respiraţie

  Eu sunt omul care a văzut suferinţa sub nuiaua urgiei Lui. – Plângerile lui Ieremia 3:1

  Ai fost vreodată martoră la ultima răsuflare a unui copil? O uşoară şoaptă pe care abia poţi să o percepi. Tu însăţi îţi ţii respiraţia, aşteptând încă una de-a lui. Doar una.

  Ai auzit vreodată urletul sfâşietor, care te rupe pe interior, scos de un părinte care îşi dă seama că aceea a fost ultima respiraţie? Un sunet care îţi cutremură propriul suflet şi nu îţi dai seama dacă poţi respira de faţă cu durerea acelui părinte. Un sunet care goleşte încăperea de speranţă şi de aer.

  Plânsul este un strigăt al suferinţei, Ieremia plânge, strigă cu toată fiinţa lui din cauza suferinţei poporului său. Strânge în braţe copilul mort în stradă şi se tânguie cu un urlet înfiorător de pierdere, ce poate fi înţeleasă numai dacă ai pierdut pe cineva aşa. Apoi se îndreaptă spre următorul trup şi dă părul la o parte de pe faţa numai piele şi os, iar durerea lui este un izvor nesecat. Propriile bătăi şi propria durere erau, prin comparaţie, nimic; inima lui bate pentru oamenii pe care îi iubeşte.

  Din adâncul inimii, strigă la Dumnezeul care a îngăduit toată această suferinţă. Îi pot auzi răcnetul întrerupt de recunoaşterea: „Tu eşti Dumnezeu.” Din nou şi din nou, el încearcă să accepte că Dumnezeu este Dumnezeu şi că toate lucrurile sunt ale Lui. Bune şi rele. Cartea Plângerile lui Ieremia declamă durerea şi suferinţa din vremea acestui profet, care declară el însuşi: „Bunătăţile Domnului nu s-au sfârşit, îndurările Lui nu sunt la capăt.”

  În mizerie, Ieremia are alături un trup boţit, pe jumătate ros de soarele arzător, cu duhoarea putreziciunii pretutindeni înjur. E plin de julituri şi de bube, de la ultima bătaie pe care a luat-o, iar lacrimile îi curg dintr-un ochi umflat şi vânăt, în timp ce şopteşte: „Bine este să aştepţi în tăcere ajutorul Domnului” (Plângeri 3:26). În căldură, în mijlocul murdăriei şi al descompunerii generale, el învaţă să respire. Să inspire şi să expire, întrucât chiar şi aici Dumnezeu există, Ieremia încheie exclamând: „Când îşi aduce aminte sufletul meu de ele, este mâhnit în mine. lată ce mai gândesc în inima mea şi iată ce mă face să mai trag nădejde: Bunătăţile Domnului nu s-au sfârşit, îndurările Lui nu sunt la capăt” (v. 20-23).

  Nu ştiu unde te afli tu azi, dar ştiu unde Se află Dumnezeu, iar El ştie unde eşti şi cu ce te confrunţi. Există perioade în care nu ştiu nimic altceva. Inima îmi bate, plămânii mi se umflă şi atâta ştiu: Dumnezeu există.

  Selena Blackburn

  Respiraţie - 2017. Nu ştiu unde te afli tu azi, dar ştiu unde Se află Dumnezeu, iar El ştie unde eşti şi cu ce te confrunţi. Există perioade în care nu ştiu nimic altceva. Inima îmi bate, plămânii mi se umflă şi atâta ştiu: Dumnezeu există.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...