Fără tort cu lumânări

  Oricine primeşte pe acest copilaş în Numele Meu pe Mine Mă primeşte şi oricine Mă primeşte pe Mine primeşte pe Cel ce M-a trimis pe Mine. Fiindcă cine este cel mai mic între voi toţi, acela este mare. – Luca 9:48

  A fost o aniversare de neuitat. Cele două fete ale mele au vrut să facă ceva excepţional pentru ziua mea de naştere. Ce să facă să fie diferit? După câteva zile, au venit cu o idee care avea să fie memorabilă. Prin scrisori, telefoane, e-mailuri, mesaje pe Facebook şi prin orice formă de comunicare, au luat legătura cu diferite persoane, care urmau să primească în poştă o felicitare pe care să scrie ceva pentru cea de-a 90-a aniversare a zilei mele de naştere. Fetele şi-au propus un număr de 90 de felicitări, câte una pentru fiecare an al meu. Toţi cei contactaţi au fost fericiţi să participe. Eu habar nu am avut ce plănuiesc şi m-am aşteptat la o zi obişnuită petrecută cu familia, câteva felicitări de la prieteni şi un tort mare.

  Dar când a venit ziua cea mare, am deschis multe, multe, multe felicitări de la prieteni, familie, rude, membri ai bisericii, vecini şi cunoştinţe, care se simţeau la fel de bine ca mine. Fetele mele au contactat atât de multe persoane, încât rezultatele au depăşit chiar şi aşteptările lor.

  Am avut felicitări de la persoane pe care le uitasem şi care îşi aduceau aminte de situaţii petrecute cu mulţi ani în urmă; de la colegi de şcoală, rude, cunoştinţe de la serviciu, vecini – toată lumea încântată să ia parte la sărbătorirea zilei de naştere a unei persoane de 90 de ani. Felicitările au continuat să sosească şi după aniversare, făcând ca fiecare zi să fie specială.

  O prietenă şi-a amintit de ziua de despănuşat porumbul şi mi-a stârnit multe amintiri. În fiecare an, obişnuiam să cumpăr câteva sacoşe de porumb proaspăt de la piaţă şi să îl pregătesc pentru congelator. Chemam toţi copiii din cartier să ne ajute să pregătim porumbul pentru a fi congelat. Fiecare avea voie să mănânce cât porumb voia imediat ce era fiert. Tot ce rămânea era împachetat şi pus pe iarnă. A fost o plăcere să ne aducem aminte de petrecerea cu porumb şi să aflu veşti de la rude şi prieteni care mi-au trimis felicitări.

  Mă întreb dacă Isus Hristos ştie ce Persoană specială este pentru noi, în timp ce aşteptăm să vină ziua Lui specială. Ce zi va fi aceea! Abia o aşteptăm! Pentru că Dumnezeu o ţine secretă, va fi o surpriză pentru noi.

  Laurie McClanahan

  Fără tort cu lumânări - 2017. Mă întreb dacă Isus Hristos ştie ce Persoană specială este pentru noi, în timp ce aşteptăm să vină ziua Lui specială. Ce zi va fi aceea! Abia o aşteptăm! Pentru că Dumnezeu o ţine secretă, va fi o surpriză pentru noi.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...