Fără tort cu lumânări

  Oricine primeşte pe acest copilaş în Numele Meu pe Mine Mă primeşte şi oricine Mă primeşte pe Mine primeşte pe Cel ce M-a trimis pe Mine. Fiindcă cine este cel mai mic între voi toţi, acela este mare. – Luca 9:48

  A fost o aniversare de neuitat. Cele două fete ale mele au vrut să facă ceva excepţional pentru ziua mea de naştere. Ce să facă să fie diferit? După câteva zile, au venit cu o idee care avea să fie memorabilă. Prin scrisori, telefoane, e-mailuri, mesaje pe Facebook şi prin orice formă de comunicare, au luat legătura cu diferite persoane, care urmau să primească în poştă o felicitare pe care să scrie ceva pentru cea de-a 90-a aniversare a zilei mele de naştere. Fetele şi-au propus un număr de 90 de felicitări, câte una pentru fiecare an al meu. Toţi cei contactaţi au fost fericiţi să participe. Eu habar nu am avut ce plănuiesc şi m-am aşteptat la o zi obişnuită petrecută cu familia, câteva felicitări de la prieteni şi un tort mare.

  Dar când a venit ziua cea mare, am deschis multe, multe, multe felicitări de la prieteni, familie, rude, membri ai bisericii, vecini şi cunoştinţe, care se simţeau la fel de bine ca mine. Fetele mele au contactat atât de multe persoane, încât rezultatele au depăşit chiar şi aşteptările lor.

  Am avut felicitări de la persoane pe care le uitasem şi care îşi aduceau aminte de situaţii petrecute cu mulţi ani în urmă; de la colegi de şcoală, rude, cunoştinţe de la serviciu, vecini – toată lumea încântată să ia parte la sărbătorirea zilei de naştere a unei persoane de 90 de ani. Felicitările au continuat să sosească şi după aniversare, făcând ca fiecare zi să fie specială.

  O prietenă şi-a amintit de ziua de despănuşat porumbul şi mi-a stârnit multe amintiri. În fiecare an, obişnuiam să cumpăr câteva sacoşe de porumb proaspăt de la piaţă şi să îl pregătesc pentru congelator. Chemam toţi copiii din cartier să ne ajute să pregătim porumbul pentru a fi congelat. Fiecare avea voie să mănânce cât porumb voia imediat ce era fiert. Tot ce rămânea era împachetat şi pus pe iarnă. A fost o plăcere să ne aducem aminte de petrecerea cu porumb şi să aflu veşti de la rude şi prieteni care mi-au trimis felicitări.

  Mă întreb dacă Isus Hristos ştie ce Persoană specială este pentru noi, în timp ce aşteptăm să vină ziua Lui specială. Ce zi va fi aceea! Abia o aşteptăm! Pentru că Dumnezeu o ţine secretă, va fi o surpriză pentru noi.

  Laurie McClanahan

  Fără tort cu lumânări - 2017. Mă întreb dacă Isus Hristos ştie ce Persoană specială este pentru noi, în timp ce aşteptăm să vină ziua Lui specială. Ce zi va fi aceea! Abia o aşteptăm! Pentru că Dumnezeu o ţine secretă, va fi o surpriză pentru noi.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Epuizare?

  Isus a arătat că este bine să punem deoparte timp pentru noi înșine: de fapt, aceasta este o datorie! Prea adesea luptăm să fim perfecte și să ne menținem reputația de persoane altruiste, astfel încât începem să ne neglijăm propria viață. Dar, pentru a umple cupa altora, trebuie să ne asigurăm că avem destulă apă în propria cupă.

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...