Fără tort cu lumânări

  Oricine primeşte pe acest copilaş în Numele Meu pe Mine Mă primeşte şi oricine Mă primeşte pe Mine primeşte pe Cel ce M-a trimis pe Mine. Fiindcă cine este cel mai mic între voi toţi, acela este mare. – Luca 9:48

  A fost o aniversare de neuitat. Cele două fete ale mele au vrut să facă ceva excepţional pentru ziua mea de naştere. Ce să facă să fie diferit? După câteva zile, au venit cu o idee care avea să fie memorabilă. Prin scrisori, telefoane, e-mailuri, mesaje pe Facebook şi prin orice formă de comunicare, au luat legătura cu diferite persoane, care urmau să primească în poştă o felicitare pe care să scrie ceva pentru cea de-a 90-a aniversare a zilei mele de naştere. Fetele şi-au propus un număr de 90 de felicitări, câte una pentru fiecare an al meu. Toţi cei contactaţi au fost fericiţi să participe. Eu habar nu am avut ce plănuiesc şi m-am aşteptat la o zi obişnuită petrecută cu familia, câteva felicitări de la prieteni şi un tort mare.

  Dar când a venit ziua cea mare, am deschis multe, multe, multe felicitări de la prieteni, familie, rude, membri ai bisericii, vecini şi cunoştinţe, care se simţeau la fel de bine ca mine. Fetele mele au contactat atât de multe persoane, încât rezultatele au depăşit chiar şi aşteptările lor.

  Am avut felicitări de la persoane pe care le uitasem şi care îşi aduceau aminte de situaţii petrecute cu mulţi ani în urmă; de la colegi de şcoală, rude, cunoştinţe de la serviciu, vecini – toată lumea încântată să ia parte la sărbătorirea zilei de naştere a unei persoane de 90 de ani. Felicitările au continuat să sosească şi după aniversare, făcând ca fiecare zi să fie specială.

  O prietenă şi-a amintit de ziua de despănuşat porumbul şi mi-a stârnit multe amintiri. În fiecare an, obişnuiam să cumpăr câteva sacoşe de porumb proaspăt de la piaţă şi să îl pregătesc pentru congelator. Chemam toţi copiii din cartier să ne ajute să pregătim porumbul pentru a fi congelat. Fiecare avea voie să mănânce cât porumb voia imediat ce era fiert. Tot ce rămânea era împachetat şi pus pe iarnă. A fost o plăcere să ne aducem aminte de petrecerea cu porumb şi să aflu veşti de la rude şi prieteni care mi-au trimis felicitări.

  Mă întreb dacă Isus Hristos ştie ce Persoană specială este pentru noi, în timp ce aşteptăm să vină ziua Lui specială. Ce zi va fi aceea! Abia o aşteptăm! Pentru că Dumnezeu o ţine secretă, va fi o surpriză pentru noi.

  Laurie McClanahan

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Hristos este podul

  Mă rog și vorbesc numai cu Domnul nostru așa cum o fac de ani de zile ca o creștină devotată. Dar darul acela îmi amintește că Hristos a murit pe cruce pentru noi; El este podul nostru și ar fi bine ca și noi să murim față de noi în fiecare zi și să trăim pentru El.

  Garanție pe viață

  Sunt atât de recunoscătoare că ochiul Lui veghează într-adevăr asupra vrăbiilor. Așa că am încredere că îi pasă și de mine!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...