Moştenirea de bunătate

  Astfel dar, ca nişte aleşi ai lui Dumnezeu, sfinţi şi preaiubiţi, îmbrăcaţi-vă cu o inimă plină de îndurare, cu bunătate cu smerenie, cu blândeţe, cu îndelungă răbdare. – Coloseni 3:12

  Gesturile de compasiune, bunătate, modestie, blândeţe şi răbdare sunt binecuvântări minunate pe care le avem din partea unora cu care ni se încrucişează cărările. Mama, în prezent decedată, mi-a lăsat nişte amintiri deosebite. Valorează mult mai mult decât tot aurul din Ofir şi sunt mai preţioase decât onixul sau azuritul. Ani la rând am văzut cum le-a purtat de grijă celor necăjiţi – paria, cum li se spune uneori. Noi înşine eram săraci, dar aveam de oferit minunata iubire a lui Dumnezeu.

  Într-o zi, un bărbat pe care toată lumea îl striga Domnul T. a venit la noi acasă. Vorbea ciudat, pentru că avea ceea ce se cheamă „bot de iepure” şi oamenii râdeau de el. Şi de parcă n-ar fi fost destul, avea o rană foarte mare la picior de ceva vreme şi se pare că nimeni nu îl îngrijise cum trebuie. Rana deschisă avea carne putrezită şi efectiv mirosea. Am urmărit-o pe mama turnând apă cu dezinfectant într-un lighean, după care i-a curăţat şi bandajat rana. Aveam 15 ani când ea a avut grijă de acest suflet nefericit şi acest fapt a lăsat asupra mea o impresie de neşters. După ce a dus la bun sfârşit acest act de bunătate, a continuat prin a-i oferi o masă hrănitoare, deoarece a simţit că omului îi era foame. El şi-a exprimat recunoştinţa pentru tot ce făcuse ea pentru el şi ştiu că n-a uitat acest gest de bunătate, pentru că Domnul T. a mai venit frecvent după aceea.

  Astăzi, sunt în situaţia de a le oferi grijă şi asistenţă oamenilor din jur pentru că am învăţat lecţia preţioasă de la mama mea. Avea grijă cu drag, oferea totul şi o făcea cu zâmbetul pe buze. Asta vrea Hristos să facem noi. El a avut grijă de bolnavi, de schilozi, de ologi, de orbi, de surzi, de muţi şi de alţi suferinzi. Hristos încă lucrează astăzi în beneficiul oamenilor şi există situaţii când Se manifestă prin agenţi umani. Misiunea noastră este să Îi urmăm exemplul, să avem inimi umile şi empatice. Pentru că suntem aleşii lui Dumnezeu, nu ar trebui să lăsăm nicio ocazie de slujire să treacă pe lângă noi. El a promis că ne va da o inimă să facem voia Sa; nu Se va impune în dreptul niciunuia dintre noi. Duhul Sfânt este la uşa inimii noastre îndemnându-ne să dăm curs îndrumărilor Sale. O să ascult eu, o să asculţi tu, făcând ceea ce vrea El să facem?

  Nu voi uita niciodată moştenirea lăsată de mama: compasiune, bunătate, modestie, blândeţe şi răbdare.

  Everythe Kennedy Cargill

  Moştenirea de bunătate - 2017. Hristos încă lucrează astăzi în beneficiul oamenilor şi există situaţii când Se manifestă prin agenţi umani. Misiunea noastră este să Îi urmăm exemplul, să avem inimi umile şi empatice. Pentru că suntem aleşii lui Dumnezeu, nu ar trebui să lăsăm nicio ocazie de slujire să treacă pe lângă noi.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Epuizare?

  Isus a arătat că este bine să punem deoparte timp pentru noi înșine: de fapt, aceasta este o datorie! Prea adesea luptăm să fim perfecte și să ne menținem reputația de persoane altruiste, astfel încât începem să ne neglijăm propria viață. Dar, pentru a umple cupa altora, trebuie să ne asigurăm că avem destulă apă în propria cupă.

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...