Moştenirea de bunătate

  Astfel dar, ca nişte aleşi ai lui Dumnezeu, sfinţi şi preaiubiţi, îmbrăcaţi-vă cu o inimă plină de îndurare, cu bunătate cu smerenie, cu blândeţe, cu îndelungă răbdare. – Coloseni 3:12

  Gesturile de compasiune, bunătate, modestie, blândeţe şi răbdare sunt binecuvântări minunate pe care le avem din partea unora cu care ni se încrucişează cărările. Mama, în prezent decedată, mi-a lăsat nişte amintiri deosebite. Valorează mult mai mult decât tot aurul din Ofir şi sunt mai preţioase decât onixul sau azuritul. Ani la rând am văzut cum le-a purtat de grijă celor necăjiţi – paria, cum li se spune uneori. Noi înşine eram săraci, dar aveam de oferit minunata iubire a lui Dumnezeu.

  Într-o zi, un bărbat pe care toată lumea îl striga Domnul T. a venit la noi acasă. Vorbea ciudat, pentru că avea ceea ce se cheamă „bot de iepure” şi oamenii râdeau de el. Şi de parcă n-ar fi fost destul, avea o rană foarte mare la picior de ceva vreme şi se pare că nimeni nu îl îngrijise cum trebuie. Rana deschisă avea carne putrezită şi efectiv mirosea. Am urmărit-o pe mama turnând apă cu dezinfectant într-un lighean, după care i-a curăţat şi bandajat rana. Aveam 15 ani când ea a avut grijă de acest suflet nefericit şi acest fapt a lăsat asupra mea o impresie de neşters. După ce a dus la bun sfârşit acest act de bunătate, a continuat prin a-i oferi o masă hrănitoare, deoarece a simţit că omului îi era foame. El şi-a exprimat recunoştinţa pentru tot ce făcuse ea pentru el şi ştiu că n-a uitat acest gest de bunătate, pentru că Domnul T. a mai venit frecvent după aceea.

  Astăzi, sunt în situaţia de a le oferi grijă şi asistenţă oamenilor din jur pentru că am învăţat lecţia preţioasă de la mama mea. Avea grijă cu drag, oferea totul şi o făcea cu zâmbetul pe buze. Asta vrea Hristos să facem noi. El a avut grijă de bolnavi, de schilozi, de ologi, de orbi, de surzi, de muţi şi de alţi suferinzi. Hristos încă lucrează astăzi în beneficiul oamenilor şi există situaţii când Se manifestă prin agenţi umani. Misiunea noastră este să Îi urmăm exemplul, să avem inimi umile şi empatice. Pentru că suntem aleşii lui Dumnezeu, nu ar trebui să lăsăm nicio ocazie de slujire să treacă pe lângă noi. El a promis că ne va da o inimă să facem voia Sa; nu Se va impune în dreptul niciunuia dintre noi. Duhul Sfânt este la uşa inimii noastre îndemnându-ne să dăm curs îndrumărilor Sale. O să ascult eu, o să asculţi tu, făcând ceea ce vrea El să facem?

  Nu voi uita niciodată moştenirea lăsată de mama: compasiune, bunătate, modestie, blândeţe şi răbdare.

  Everythe Kennedy Cargill

  Moştenirea de bunătate - 2017. Hristos încă lucrează astăzi în beneficiul oamenilor şi există situaţii când Se manifestă prin agenţi umani. Misiunea noastră este să Îi urmăm exemplul, să avem inimi umile şi empatice. Pentru că suntem aleşii lui Dumnezeu, nu ar trebui să lăsăm nicio ocazie de slujire să treacă pe lângă noi.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...