Articolul precedentMai buni decât păsările
  Articolul următorIsus descoperit în doctrină

  De dragul surorilor

  Căci Dumnezeu este Acela care lucrează în voi şi vă dă, după plăcerea Lui, şi voinţa, şi înfăptuirea. – Filipeni 2:13

  Ca femeie – deşi sunt demult trecută de vârsta la care să pot avea copii posed un instinct matern să îmi ajut surorile, mai ales pe cele mai tinere. M-am bucurat să am multe ocazii de acest gen de-a lungul anilor. Ca urmare, viaţa mea e plină de bucurie, iar ocaziile apar în moduri neaşteptate. Nu e vorba că mă duc să caut o anumită soră; ea pur şi simplu apare în viaţa mea în acelaşi fel în care mugurii apar în pomi primăvara. Deşi ştiu că există mulţi pomi şi că aceştia înmuguresc în fiecare an, încă rămân uimită atunci când un anumit pom intră în sarcina mea să îl ajut să se dezvolte. Bineînţeles, mă rog întotdeauna lui Dumnezeu să trimită o persoană pe care să o pot învăţa, dacă aceasta este voia Sa. El ştie exact ce fel de muguri mă pricep să îngrijesc.

  Uneori noi, femeile, ajungem atât de ocupate, încât am putea crede că, pur şi simplu, nu avem cum să mai dăm o mână de ajutor în viaţa altcuiva. Ne luptăm suficient de mult să ne menţinem pe noi însene pe linia de plutire. Totuşi descopăr că, ocupată sau nu, la vârsta maturităţii sau nu, atunci când sunt implicată în a-i fi mentor unei alte femei, viaţa mea înmugureşte şi ea din nou.

  „Purtătorii de lumină” este subtitlul pasajului din Filipeni 2 în Biblia mea King James, din care am citat textul de azi. Nu se referă la un bărbat sau la o femeie, ci la „preaiubiţi” după cum îi numeşte Pavel pe fraţii lui creştini. Având această consideraţie pentru alte femei, noi, femeile, putem sluji fiind surori-prietene, învăţând şi purtând lumina pentru Dumnezeu.

  Pentru majoritatea dintre noi, cea mai bună cale de a le fi mentor altor femei este să ne folosim talentele. Ca scriitoare, îmi oferă multe satisfacţii faptul de a pasa mai departe torţa scrisului: să văd o altă femeie învăţând să folosească cuvintele spre binecuvântarea altora. Deci care este talentul tău, abilitatea ta? O împărtăşeşti altor femei? Te rogi să îţi iasă în cale cineva căreia să i-o împărtăşeşti?

  Situaţie: După trecerea unei tornade în zona noastră din nord-estul statului Georgia, eu şi Jessi, o membră recent transferată în biserica noastră, ne-am împrietenit când ea a demarat un program de donare de îmbrăcăminte pentru victimele tornadei. Eu i-am prezentat povestea în presa locală. Ea a manifestat interes pentru activitatea mea. Pe scurt, i-am predat cursurile mele de scris şi s-a trezit implicată în două proiecte: „God’s Closet” (Dulapul lui Dumnezeu) şi corespondentă de presă pentru biserică şi şcoala bisericii, ca asistentă a mea. Ne desparte o generaţie, dar suntem surori în Hristos, purtătoare de lumină.

  Betty Kossick

  De dragul surorilor - 2017. Ne luptăm suficient de mult să ne menţinem pe noi însene pe linia de plutire. Totuşi descopăr că, ocupată sau nu, la vârsta maturităţii sau nu, atunci când sunt implicată în a-i fi mentor unei alte femei, viaţa mea înmugureşte şi ea din nou.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...