Groapa în formă de clopot

  Au tras astfel pe Ieremia cu funiile şi l-au scos din groapă (…) în curtea temniţei.Ieremia 38:13

  Fără intervenţie din exterior, este practic imposibil să ieşi dintr-o groapă, mai ales dintr-una în formă de clopot. Într-o asemenea groapă se afla Ieremia (profetul plângăcios). A fost aruncat în temniţă din cauza mesajului său deprimant şi nepopular. Deşi venit direct de la Dumnezeu, mesajul lui nu a fost acceptat de popor. Ţara era bântuită de foamete, oamenii mureau din lipsă de hrană. Voiau să audă ceva pozitiv şi înălţător, chiar dacă ar fi însemnat ca Ieremia să spună minciuni.

  Uneori ne trezim înnămolite în adâncurile mlăştinoase ale gropii vieţii, deşi uneori nu din vina noastră. Încercăm să ieşim încet, pas cu pas, doar ca să descoperim că dezechilibrul ne face să ne afundăm şi mai mult cu fiecare încercare pe care o facem. Când duşmanii lui Ieremia l-au aruncat în groapă, a fost pentru el moarte curată, sau cel puţin aşa părea. Situaţia părea disperată. Toţi luptau pentru propria supravieţuire. Cine să-şi mai aducă aminte de un întemniţat? Dumnezeu. El avea alte planuri pentru Ieremia şi printre ele nu se număra moartea într-o groapă. Uneori, Dumnezeu oferă ajutor din sursele cele mai improbabile. Alteori, fericita eliberare ne parvine ca un dar frumos, însă neelegant împachetat. Lui Ieremia ajutorul i-a venit din partea lui Ebed-Meleh, un eunuc etiopian angajat la palatul regelui Zedechia. Nu era nici datoria, nici responsabilitatea lui Ebed-Meleh să îl ajute pe Ieremia. De fapt, el şi-a riscat nu numai locul de muncă, ci şi viaţa.

  Când ne găsim în groapa vieţii, cum categoric ne găsim din când în când, trebuie să apucăm bine frânghia aruncată de Dumnezeu. El poate să ne audă strigătul din cea mai adâncă groapă a disperării. Mai mult, El Se poate folosi de cele mai improbabile mijloace ca să ne răspundă la rugăciune. Centimetru cu centimetru, El ne va ridica şi ne va scoate din groapă.

  Şi noi, la rândul nostru, trebuie să le aruncăm altora frânghia salvatoare. Ca şi groapa noastră, groapa lor poate fi plină de suferinţă, singurătate, relaţii destrămate, visuri spulberate sau greutăţi financiare. O frânghie de salvare legată de Dumnezeu va aduce speranţă şi încurajare. Compasiunea faţă de alţii ne va ajuta pe noi însene să ne căţărăm afară din groapa disperării noastre, la o nouă şi mai luminoasă zi. Prin harul lui Dumnezeu, mă rog ca acesta să fie obiectivul tău pe ziua de azi.

  Avis Mae Rodney

  Groapa în formă de clopot - 2017. O frânghie de salvare legată de Dumnezeu va aduce speranţă şi încurajare. Compasiunea faţă de alţii ne va ajuta pe noi însene să ne căţărăm afară din groapa disperării noastre, la o nouă şi mai luminoasă zi.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...