Groapa în formă de clopot

  Au tras astfel pe Ieremia cu funiile şi l-au scos din groapă (…) în curtea temniţei.Ieremia 38:13

  Fără intervenţie din exterior, este practic imposibil să ieşi dintr-o groapă, mai ales dintr-una în formă de clopot. Într-o asemenea groapă se afla Ieremia (profetul plângăcios). A fost aruncat în temniţă din cauza mesajului său deprimant şi nepopular. Deşi venit direct de la Dumnezeu, mesajul lui nu a fost acceptat de popor. Ţara era bântuită de foamete, oamenii mureau din lipsă de hrană. Voiau să audă ceva pozitiv şi înălţător, chiar dacă ar fi însemnat ca Ieremia să spună minciuni.

  Uneori ne trezim înnămolite în adâncurile mlăştinoase ale gropii vieţii, deşi uneori nu din vina noastră. Încercăm să ieşim încet, pas cu pas, doar ca să descoperim că dezechilibrul ne face să ne afundăm şi mai mult cu fiecare încercare pe care o facem. Când duşmanii lui Ieremia l-au aruncat în groapă, a fost pentru el moarte curată, sau cel puţin aşa părea. Situaţia părea disperată. Toţi luptau pentru propria supravieţuire. Cine să-şi mai aducă aminte de un întemniţat? Dumnezeu. El avea alte planuri pentru Ieremia şi printre ele nu se număra moartea într-o groapă. Uneori, Dumnezeu oferă ajutor din sursele cele mai improbabile. Alteori, fericita eliberare ne parvine ca un dar frumos, însă neelegant împachetat. Lui Ieremia ajutorul i-a venit din partea lui Ebed-Meleh, un eunuc etiopian angajat la palatul regelui Zedechia. Nu era nici datoria, nici responsabilitatea lui Ebed-Meleh să îl ajute pe Ieremia. De fapt, el şi-a riscat nu numai locul de muncă, ci şi viaţa.

  Când ne găsim în groapa vieţii, cum categoric ne găsim din când în când, trebuie să apucăm bine frânghia aruncată de Dumnezeu. El poate să ne audă strigătul din cea mai adâncă groapă a disperării. Mai mult, El Se poate folosi de cele mai improbabile mijloace ca să ne răspundă la rugăciune. Centimetru cu centimetru, El ne va ridica şi ne va scoate din groapă.

  Şi noi, la rândul nostru, trebuie să le aruncăm altora frânghia salvatoare. Ca şi groapa noastră, groapa lor poate fi plină de suferinţă, singurătate, relaţii destrămate, visuri spulberate sau greutăţi financiare. O frânghie de salvare legată de Dumnezeu va aduce speranţă şi încurajare. Compasiunea faţă de alţii ne va ajuta pe noi însene să ne căţărăm afară din groapa disperării noastre, la o nouă şi mai luminoasă zi. Prin harul lui Dumnezeu, mă rog ca acesta să fie obiectivul tău pe ziua de azi.

  Avis Mae Rodney

  Groapa în formă de clopot - 2017. O frânghie de salvare legată de Dumnezeu va aduce speranţă şi încurajare. Compasiunea faţă de alţii ne va ajuta pe noi însene să ne căţărăm afară din groapa disperării noastre, la o nouă şi mai luminoasă zi.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...