Credincioşia lui Dumnezeu

  Înainte ca să mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta. – Isaia 65:24

  Într-o perioadă foarte stresantă din viaţa mea. Dumnezeu mi-a oferit ceea ce am avut nevoie. Ca asistentă, îi promisesem mamei că, atunci când nu va mai putea să aibă grijă de ea, o să am eu grijă de ea. Când a sosit timpul, am renunţat la serviciu şi am îngrijit-o până când a murit. Când mă pregăteam să scot la vânzare casa ei, m-am rugat Domnului să aleagă El un loc de muncă pentru mine, dacă se putea în ramura asistenţei medicale în care lucrasem şi înainte, întrucât aveam nevoie să mă întorc la serviciu. Fusesem moaşă într-un program prin care li se asigură asistenţă şi îndrumare femeilor care devin mame pentru prima oară. Îmi plăcuse tare mult această activitate.

  După trei luni, l-am sunat pe coordonatorul de program din Denver şi l-am întrebat dacă există posturi libere în Tennessee sau în Arizona. Programul nu fusese implementat în aceste zone, însă acolo locuiam eu. Mi s-a făcut pielea ca de găină când am primit un mesaj prin care mi se spunea că exista un post în Prescott Valley, Arizona. După telefoanele aferente şi după ce mi-am trimis CV-ul şi am fost chemată la interviu, am fost evaluată în funcţie de experienţa anterioară în program, apoi am fost angajată în această nouă locaţie. Când am aflat că postul fusese pus online pentru prima oară în luna februarie, exact în perioada în care murise mama mea, am ştiut că Dumnezeu avusese grijă de mine înainte să Îl rog. Ce Dumnezeu remarcabil!

  Cam în aceeaşi perioadă, aveam probleme şi în căsnicie, care nu ştiam cum se vor termina. M-am mutat singură în Prescott Valley. Mă rugam şi aveam credinţă, însă zilele mele şi acomodarea erau dificile şi dureroase. Într-o zi, mergând cu maşina prin oraş în căutarea unui loc în care să stau, mi-am dat seama că sunt „fericită”. Cum adică fericită? Cu toate câte mi se întâmplă, de ce să mă simt fericită? Apoi mi-am adus aminte versetul: „Roada Duhului […] este: dragostea, bucuria, pacea […]” (Galateni 5:22). Dintr-odată, am ştiut că Dumnezeu mă asigura că El va fi cu mine în acest nou loc. Printre lacrimi, am exclamat: „Îţi mulţumesc, îţi mulţumesc, îţi mulţumesc!” Ce Dumnezeu extraordinar avem!

  Au existat multe zile când lacrimile curgeau năvalnic, dar şi zile în care simţeam bucurie şi pace de la Dumnezeu. Am învăţat – şi încă învăţ zi de zi – că „bucuria Domnului va fi tăria” mea (Neemia 8:10). Nu mai ştiu unde am auzit următoarele cuvinte, poate într-un cântec: „Bucuria drumului [pe acest pământ] este credincioşia Domnului.” Da, aşa este, indiferent de sursă.

  Eileen Snell

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Hristos este podul

  Mă rog și vorbesc numai cu Domnul nostru așa cum o fac de ani de zile ca o creștină devotată. Dar darul acela îmi amintește că Hristos a murit pe cruce pentru noi; El este podul nostru și ar fi bine ca și noi să murim față de noi în fiecare zi și să trăim pentru El.

  Garanție pe viață

  Sunt atât de recunoscătoare că ochiul Lui veghează într-adevăr asupra vrăbiilor. Așa că am încredere că îi pasă și de mine!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...