Bunica, Buni şi B-na

  Iată, fiii sunt o moştenire de la Domnul, rodul pântecelui este o răsplată dată de El. – Psalmii 127:3

  Am trei nepoate frumoase şi fiecare dintre ele mă strigă în felul ei. Tyra, de 14 ani, îmi spune Bunica; Najja, de 17 ani, îmi spune Buni, iar Ammi, de 21 de ani, mă numeşte B-na. Se simt bine că fiecare are câte un nume special pentru mine.

  Sunt ocazii deosebite întâlnirile noastre lunare de cumpărături şi apoi de luat masa de prânz. Ne consolidăm relaţia, ne povestim una-alta, ne aducem la zi cu ce ni s-a mai întâmplat. Vorbim despre mamele lor şi cum erau ele când erau copii. Le place să audă că mamele lor erau exact aşa ca ele. Ne distrăm, ce mai!

  Nepoatele mele mă iubesc din toată inima, dată fiind lipsa lor de inhibiţie când vorbesc cu mine despre absolut orice. Unele dintre lucrurile despre care discutăm eu nu le-aş fi vorbit niciodată cu mama mea.

  Cu toată sinceritatea spun că şi noi, ăştia mai bătrâni, ne bucurăm de dispozitivele electronice fără de care ele „nu pot trăi”. Ele nu îşi pot imagina viaţa de dinainte de telecomenzi, televizoare color, computere şi telefoane mobile. Se distrează la maximum când le povestesc „cum era pe vremea mea” şi mă distrez şi eu cu ele. De fapt, sunt recunoscătoare că am ajuns să mă bucur de aceste facilităţi moderne şi că unele dintre lucrurile „de pe vremea mea” nu mai sunt.

  Prietenele mă întreabă de ce le las pe nepoate să îmi spună B-na, Buni şi, mai ales, Bunica (pe ele le fac să se simtă bătrâne). Ele preferă apelativele mai drăgălaşe, gen Nana sau Mimi. A fi bunică e cel mai tare lucru! Ai încă o şansă să faci totul ca la carte cu copiii, doar că, în majoritatea cazurilor, poţi să îi trimiţi la ei acasă.

  Să le arăt caracterul lui Hristos, să le ajut să înţeleagă principiile biblice ca linii călăuzitoare pentru viaţa lor şi să le ofer dragoste necondiţionată – iată cele mai bune lucruri pe care le pot oferi. Indiferent cum mă numesc nepoatele mele, rugăciunea mea este ca întotdeauna să mă numească o femeie a lui Dumnezeu.

  Dumnezeu nu Se schimbă niciodată, iar Cuvântul Său rămâne singurul principiu după care să ne creştem copiii. În acelaşi timp, trebuie să înţelegem mediul actual în care ei trăiesc. Lumea lor este o lume de informaţii şi tehnologie vastă şi instant. Nu uita niciodată că nepoţii şi copiii tăi sunt în primul rând şi în cea mai mare măsură „o moştenire de la Domnul”. Un început promiţător!

  Edna Thomas Taylor

  Bunica, Buni şi B-na - 2017. Dumnezeu nu Se schimbă niciodată, iar Cuvântul Său rămâne singurul principiu după care să ne creştem copiii. Indiferent cum mă numesc nepoatele mele, rugăciunea mea este ca întotdeauna să mă numească o femeie a lui Dumnezeu.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...