Bunica, Buni şi B-na

  Iată, fiii sunt o moştenire de la Domnul, rodul pântecelui este o răsplată dată de El. – Psalmii 127:3

  Am trei nepoate frumoase şi fiecare dintre ele mă strigă în felul ei. Tyra, de 14 ani, îmi spune Bunica; Najja, de 17 ani, îmi spune Buni, iar Ammi, de 21 de ani, mă numeşte B-na. Se simt bine că fiecare are câte un nume special pentru mine.

  Sunt ocazii deosebite întâlnirile noastre lunare de cumpărături şi apoi de luat masa de prânz. Ne consolidăm relaţia, ne povestim una-alta, ne aducem la zi cu ce ni s-a mai întâmplat. Vorbim despre mamele lor şi cum erau ele când erau copii. Le place să audă că mamele lor erau exact aşa ca ele. Ne distrăm, ce mai!

  Nepoatele mele mă iubesc din toată inima, dată fiind lipsa lor de inhibiţie când vorbesc cu mine despre absolut orice. Unele dintre lucrurile despre care discutăm eu nu le-aş fi vorbit niciodată cu mama mea.

  Cu toată sinceritatea spun că şi noi, ăştia mai bătrâni, ne bucurăm de dispozitivele electronice fără de care ele „nu pot trăi”. Ele nu îşi pot imagina viaţa de dinainte de telecomenzi, televizoare color, computere şi telefoane mobile. Se distrează la maximum când le povestesc „cum era pe vremea mea” şi mă distrez şi eu cu ele. De fapt, sunt recunoscătoare că am ajuns să mă bucur de aceste facilităţi moderne şi că unele dintre lucrurile „de pe vremea mea” nu mai sunt.

  Prietenele mă întreabă de ce le las pe nepoate să îmi spună B-na, Buni şi, mai ales, Bunica (pe ele le fac să se simtă bătrâne). Ele preferă apelativele mai drăgălaşe, gen Nana sau Mimi. A fi bunică e cel mai tare lucru! Ai încă o şansă să faci totul ca la carte cu copiii, doar că, în majoritatea cazurilor, poţi să îi trimiţi la ei acasă.

  Să le arăt caracterul lui Hristos, să le ajut să înţeleagă principiile biblice ca linii călăuzitoare pentru viaţa lor şi să le ofer dragoste necondiţionată – iată cele mai bune lucruri pe care le pot oferi. Indiferent cum mă numesc nepoatele mele, rugăciunea mea este ca întotdeauna să mă numească o femeie a lui Dumnezeu.

  Dumnezeu nu Se schimbă niciodată, iar Cuvântul Său rămâne singurul principiu după care să ne creştem copiii. În acelaşi timp, trebuie să înţelegem mediul actual în care ei trăiesc. Lumea lor este o lume de informaţii şi tehnologie vastă şi instant. Nu uita niciodată că nepoţii şi copiii tăi sunt în primul rând şi în cea mai mare măsură „o moştenire de la Domnul”. Un început promiţător!

  Edna Thomas Taylor

  Bunica, Buni şi B-na - 2017. Dumnezeu nu Se schimbă niciodată, iar Cuvântul Său rămâne singurul principiu după care să ne creştem copiii. Indiferent cum mă numesc nepoatele mele, rugăciunea mea este ca întotdeauna să mă numească o femeie a lui Dumnezeu.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...