Articolul precedentScapă de durerea de cap
  Articolul următorEram flămând şi însetat

  Pacea desăvârşită

  Celui cu inima tare, Tu-i chezăşuieşti pacea; da, pacea, căci se încrede în Tine. – Isaia 26:3

  „Nu am fost niciodată mai aproape de Dumnezeu”; l-a asigurat soţul meu pe fratele lui, „aşa că, dacă e timpul să mor, sunt gata.” Şi-a luat la revedere, a închis telefonul şi a închis ochii. Stând alături de patul lui de spital, îmi venea să strig: „Eu nu sunt gata. Să nu îndrăzneşti să vorbeşti despre moarte!” În schimb – cu o eficienţă robotică pe care o exersasem în ultimele zile – m-am ridicat, i-am tras încet pătura pe umeri şi l-am sărutat pe fruntea febrilă. Era a treia luptă a lui în 20 de ani cu un episod brusc de septicemie. Are streptococul B în corp, ascunzându-se de cei mai buni specialişti în boli infecţioase. Aproape l-a doborât cele două dăţi anterioare. Acum, scumpul meu J.D. dădea din nou târcoale pragului morţii. Prieteni bine intenţionaţi spuneau: „J.D. face prea multe pentru Domnul. Dumnezeu nu o să-l lase să moară!” Vorbele lor nu îmi aduceau nicio alinare. Vreme de şase luni mă rugasem cu soţia tânărului pastor cu privire la dansul lent cu moartea al soţului ei. Şi el era un războinic puternic pentru Dumnezeu. Avea o fată de şapte ani. Şi a murit.

  În weekendul în care J.D. a căzut bolnav, eu predicam la o biserică din Alabama. Am rostit un mesaj în trei părţi despre credinţă şi rugăciunea „fierbinte”. Dar, confruntată cu această situaţie de urgenţă, am reuşit să înalţ constant doar frânturi de rugăciune – simple strigăte de ajutor. Când m-am întors în camera de hotel, târziu în acea noapte, Dumnezeu nu m-a mai lăsat să îl ţin la distanţă. După o rugăciune îndelungată şi fierbinte, barajul a căzut şi am plâns necontrolat, implorându-L pe Dumnezeu să îmi salveze soţul. După 30 de minute de cereri furibunde, m-am surprins spunând: „Tată, Tu ştii sfârşitul de la început. Eu, nu. Dacă vezi că, ridicându-se de pe patul de suferinţă, J.D. ar putea să se îndepărteze de Tine într-o zi, Te rog, ia-l. Ştiu că Tu ai în vedere binele lui veşnic, iartă-mă că nu am avut încredere în Tine!” În centrul atenţiei mele a revenit Autorul şi Desăvârşitorul credinţei mele. O linişte bruscă m-a învăluit. Încrederea în Dumnezeu mi-a oferit alinare totală. Indiferent ce se întâmpla, braţele Sale iubitoare erau dedesubtul nostru. Lupta a durat încă două luni, iar Dumnezeu l-a ridicat spre sănătate încă o dată.

  Care este lupta ta sufletească? Te sfătuiesc să îl laşi pe Dumnezeu să fie Dumnezeu. Ai încredere în El, iar El îţi va oferi pacea desăvârşită.

  Shelley Quinn

  Pacea desăvârşită - 2017. „Tată, Tu ştii sfârşitul de la început. Eu, nu. Dacă vezi că, ridicându-se de pe patul de suferinţă, J.D. ar putea să se îndepărteze de Tine într-o zi, Te rog, ia-l. Ştiu că Tu ai în vedere binele lui veşnic, iartă-mă că nu am avut încredere în Tine!”
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...