Articolul precedentEvitând extremele
  Articolul următorCanalul douăzeci şi trei

  Întotdeauna slujind

  Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta! – Isaia 65:24

  – Îmi pot verifica mesageria vocală, te rog? a întrebat Melissa, cu faţa ei mică îndreptată în sus spre mine şi cu privirea plină de speranţă.

  Era înnebunită să îşi verifice mesageria de pe noul meu iPhone şi aştepta să o sune părinţii ei. Fiindcă eu eram la volan, i-am răspuns:

  – Bineînţeles! Telefonul meu e în buzunarul exterior cu fermoar.

  Pentru câteva momente, Melissa a fost ocupată cu găsirea telefonului. Am auzit-o murmurând: „Glisaţi.” Un suspin de încântare i-a scăpat printre buze, în timp ecranul se lumina. Apoi a continuat să zică aşa ca pentru ea: „Apasă telefon. Apasă apeluri recente. Apasă mesagerie vocală.” Era foarte nerăbdătoare. Am zâmbit în sinea mea şi m-am gândit: Pur pariu că pe lista ei de cadouri pe care şi le doreşte se află un iPhone. Nu că vreunul dintre noi ar crede că e suficient de mare să aibă propriul telefon…

  Un moment mai târziu, am auzit un alt suspin, dar nu de mulţumire:

  – O, nu! Zice că nu este semnal. Aoleo, ce tragedie!

  Şi Melissa a rostit apăsat ultimele cuvinte. M-am uitat la faţa ei. Era toată numai dezamăgire. Eu am păstrat o figură solemnă (mă rog, am încercat). Plăcerea Melissei de a folosi cuvinte mari era o sursă constantă de amuzament şi plăcere pentru mine, dar erau ocazii în care să râd şi ocazii în care să nu râd. Melissa se uita fix pe fereastră.

  – Ne putem juca ceva, am sugerat eu, întrerupând tăcerea. Cât timp aşteptăm să revină semnalul.

  Nicio reacţie.

  – Ce zici de: „Sunt recunoscătoare pentru…”

  – E simplu. Sunt recunoscătoare pentru că iPhone-ul funcţionează întotdeauna. Nu există nicio amânare în comunicare, a zis Melissa luminându-se. (Îi plăcea să facă rime. Era un exemplu de rimă spontană. Dacă le-aş fi notat începând cu primele care i-au ieşit de pe buze, aş fi avut o colecţie întreagă.)

  După 15 minute şi câteva runde de „sunt recunoscătoare pentru…” semnalul a revenit. Şi, bucuria bucuriilor, exista un mesaj din partea părinţilor ei. În timp ce Melissa vorbea, cu o parte din mine conduceam, iar cu cealaltă analizam cuvintele ei: „Nu există amânare în comunicare.” Cât de adevărat! iPhone-ul lui Dumnezeu este întotdeauna în stare de funcţionare, gata pentru un apel. Binecuvântarea binecuvântărilor! Tu când ai comunicat ultima oară? Ce-ar fi să comunici chiar acum cu Dumnezeu? Nu există amânare.

  Arlene R. Taylor

  Întotdeauna slujind - 2017. iPhone-ul lui Dumnezeu este întotdeauna în stare de funcţionare, gata pentru un apel. Binecuvântarea binecuvântărilor! Tu când ai comunicat ultima oară? Ce-ar fi să comunici chiar acum cu Dumnezeu? Nu există amânare.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...