Articolul precedentEvitând extremele
  Articolul următorCanalul douăzeci şi trei

  Întotdeauna slujind

  Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta! – Isaia 65:24

  – Îmi pot verifica mesageria vocală, te rog? a întrebat Melissa, cu faţa ei mică îndreptată în sus spre mine şi cu privirea plină de speranţă.

  Era înnebunită să îşi verifice mesageria de pe noul meu iPhone şi aştepta să o sune părinţii ei. Fiindcă eu eram la volan, i-am răspuns:

  – Bineînţeles! Telefonul meu e în buzunarul exterior cu fermoar.

  Pentru câteva momente, Melissa a fost ocupată cu găsirea telefonului. Am auzit-o murmurând: „Glisaţi.” Un suspin de încântare i-a scăpat printre buze, în timp ecranul se lumina. Apoi a continuat să zică aşa ca pentru ea: „Apasă telefon. Apasă apeluri recente. Apasă mesagerie vocală.” Era foarte nerăbdătoare. Am zâmbit în sinea mea şi m-am gândit: Pur pariu că pe lista ei de cadouri pe care şi le doreşte se află un iPhone. Nu că vreunul dintre noi ar crede că e suficient de mare să aibă propriul telefon…

  Un moment mai târziu, am auzit un alt suspin, dar nu de mulţumire:

  – O, nu! Zice că nu este semnal. Aoleo, ce tragedie!

  Şi Melissa a rostit apăsat ultimele cuvinte. M-am uitat la faţa ei. Era toată numai dezamăgire. Eu am păstrat o figură solemnă (mă rog, am încercat). Plăcerea Melissei de a folosi cuvinte mari era o sursă constantă de amuzament şi plăcere pentru mine, dar erau ocazii în care să râd şi ocazii în care să nu râd. Melissa se uita fix pe fereastră.

  – Ne putem juca ceva, am sugerat eu, întrerupând tăcerea. Cât timp aşteptăm să revină semnalul.

  Nicio reacţie.

  – Ce zici de: „Sunt recunoscătoare pentru…”

  – E simplu. Sunt recunoscătoare pentru că iPhone-ul funcţionează întotdeauna. Nu există nicio amânare în comunicare, a zis Melissa luminându-se. (Îi plăcea să facă rime. Era un exemplu de rimă spontană. Dacă le-aş fi notat începând cu primele care i-au ieşit de pe buze, aş fi avut o colecţie întreagă.)

  După 15 minute şi câteva runde de „sunt recunoscătoare pentru…” semnalul a revenit. Şi, bucuria bucuriilor, exista un mesaj din partea părinţilor ei. În timp ce Melissa vorbea, cu o parte din mine conduceam, iar cu cealaltă analizam cuvintele ei: „Nu există amânare în comunicare.” Cât de adevărat! iPhone-ul lui Dumnezeu este întotdeauna în stare de funcţionare, gata pentru un apel. Binecuvântarea binecuvântărilor! Tu când ai comunicat ultima oară? Ce-ar fi să comunici chiar acum cu Dumnezeu? Nu există amânare.

  Arlene R. Taylor

  Întotdeauna slujind - 2017. iPhone-ul lui Dumnezeu este întotdeauna în stare de funcţionare, gata pentru un apel. Binecuvântarea binecuvântărilor! Tu când ai comunicat ultima oară? Ce-ar fi să comunici chiar acum cu Dumnezeu? Nu există amânare.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...