Articolul precedentEvitând extremele
  Articolul următorCanalul douăzeci şi trei

  Întotdeauna slujind

  Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta! – Isaia 65:24

  – Îmi pot verifica mesageria vocală, te rog? a întrebat Melissa, cu faţa ei mică îndreptată în sus spre mine şi cu privirea plină de speranţă.

  Era înnebunită să îşi verifice mesageria de pe noul meu iPhone şi aştepta să o sune părinţii ei. Fiindcă eu eram la volan, i-am răspuns:

  – Bineînţeles! Telefonul meu e în buzunarul exterior cu fermoar.

  Pentru câteva momente, Melissa a fost ocupată cu găsirea telefonului. Am auzit-o murmurând: „Glisaţi.” Un suspin de încântare i-a scăpat printre buze, în timp ecranul se lumina. Apoi a continuat să zică aşa ca pentru ea: „Apasă telefon. Apasă apeluri recente. Apasă mesagerie vocală.” Era foarte nerăbdătoare. Am zâmbit în sinea mea şi m-am gândit: Pur pariu că pe lista ei de cadouri pe care şi le doreşte se află un iPhone. Nu că vreunul dintre noi ar crede că e suficient de mare să aibă propriul telefon…

  Un moment mai târziu, am auzit un alt suspin, dar nu de mulţumire:

  – O, nu! Zice că nu este semnal. Aoleo, ce tragedie!

  Şi Melissa a rostit apăsat ultimele cuvinte. M-am uitat la faţa ei. Era toată numai dezamăgire. Eu am păstrat o figură solemnă (mă rog, am încercat). Plăcerea Melissei de a folosi cuvinte mari era o sursă constantă de amuzament şi plăcere pentru mine, dar erau ocazii în care să râd şi ocazii în care să nu râd. Melissa se uita fix pe fereastră.

  – Ne putem juca ceva, am sugerat eu, întrerupând tăcerea. Cât timp aşteptăm să revină semnalul.

  Nicio reacţie.

  – Ce zici de: „Sunt recunoscătoare pentru…”

  – E simplu. Sunt recunoscătoare pentru că iPhone-ul funcţionează întotdeauna. Nu există nicio amânare în comunicare, a zis Melissa luminându-se. (Îi plăcea să facă rime. Era un exemplu de rimă spontană. Dacă le-aş fi notat începând cu primele care i-au ieşit de pe buze, aş fi avut o colecţie întreagă.)

  După 15 minute şi câteva runde de „sunt recunoscătoare pentru…” semnalul a revenit. Şi, bucuria bucuriilor, exista un mesaj din partea părinţilor ei. În timp ce Melissa vorbea, cu o parte din mine conduceam, iar cu cealaltă analizam cuvintele ei: „Nu există amânare în comunicare.” Cât de adevărat! iPhone-ul lui Dumnezeu este întotdeauna în stare de funcţionare, gata pentru un apel. Binecuvântarea binecuvântărilor! Tu când ai comunicat ultima oară? Ce-ar fi să comunici chiar acum cu Dumnezeu? Nu există amânare.

  Arlene R. Taylor

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Mi-e frică!

  Adu-ți fricile în fața lui Dumnezeu și El îți va da instrumentele pentru a te confrunta cu fiecare în parte. El te știe dinainte să te fi născut; îți cunoaște temerile. Te poate ajuta să le înfrunți. Încrede-te numai în El!

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  „Csak az Úrban van minden igazság és erő”

  „Magamra esküdtem és igazság jött ki számból, egy szó, mely vissza nem tér: hogy minden...