Articolul precedentDemascând pericolele tutunului
  Articolul următorLumina trupului

  Doar har

  Dar, în schimb, ne dă un har şi mai mare. De aceea zice Scriptura: „Dumnezeu stă împotriva celor mândri, dar dă har celor smeriţi.” – Iacov 4:6

  În timp ce mergeam pe Autostrada 57 din statul Michigan, am fost oprită de un poliţist, care m-a întrebat:

  – Ştiţi cât de repede mergeaţi?

  Î-am spus cu cât credeam că merg şi am adăugat:

  – Eu ştiam că aceasta este limita de viteză.

  El mi-a adus la cunoştinţă că era cu 20 de kilometri pe oră mai mică şi, după ce s-a dus la maşină şi mi-a verificat talonul şi permisul, s-a întors doar cu un avertisment. A arătat har faţă de mine. Meritam o amendă.

  Într-o altă zi, în timp ce mă aflam la cumpărături, luând un obiect să mă uit la el, l-am spart. La casă, am prezentat obiectul spart, ca să îl pot plăti. Când i-am spus vânzătoarei că îl spărsesem din greşeală, nu a vrut să mă lase să îl plătesc. Din nou, am avut parte de har. Ar fi trebuit să plătesc pentru obiect.

  Deoarece am fost foarte recunoscătoare pentru modul cum fusesem tratată în ambele situaţii, ai putea crede că am evitat repetarea acelor fapte. În viaţa de zi cu zi, suntem uneori suficient de norocoase încât să întâlnim oameni ca poliţistul sau ca vânzătoarea, care sunt amabili şi înţelegători, făcând în aşa fel ca uneori să evităm consecinţele grave.Totuşi nu este întotdeauna cazul.

  Harul lui Dumnezeu e şi mai minunat. Harul Său dăinuieşte şi are urmări eterne. Prin natură, noi suntem fiinţe păcătoase. Lăsate de capul nostru, facem alegeri care duc la moarte. Fără har, suntem în permanentă alergare şi pierdem în permanenţă. Harul Său, dacă este acceptat, schimbă semnificativ situaţia viitoare. Acceptându-l, ne îndreptăm în altă direcţie – care ne deschide posibilitatea să ne bucurăm de o relaţie strânsă cu Dumnezeul universului.

  Iertarea lui Dumnezeu manifestată faţă de păcătoşii nesfinţi este posibilă, pentru că El ne asigură achitarea de vină în baza morţii lui Hristos. Apoi harul Său divin oferă darurile pocăinţei, iertării şi mântuirii. În felul acesta, harul este un dar şi din partea lui Dumnezeu Tatăl, şi din partea lui Isus Fiul. Când viaţa noastră este transformată prin har, noi devenim asemenea Lor. În familiile noastre pământene, avem o paralelă în comportamentul şi relaţiile dintre părinţi şi copii. Harul lui Dumnezeu ne face în stare pe noi, copiii Săi, să creştem şi să devenim una cu El în gândire, scop şi fapte.

  Harul! Ce dar deplin şi preţios! E greu pentru noi să îi înţelegem magnitudinea!

  Marian M. Hart Gay

  Doar har - 2017. Iertarea lui Dumnezeu manifestată faţă de păcătoşii nesfinţi este posibilă, pentru că El ne asigură achitarea de vină în baza morţii lui Hristos. Apoi harul Său divin oferă darurile pocăinţei, iertării şi mântuirii. În felul acesta, harul este un dar şi din partea lui Dumnezeu Tatăl, şi din partea lui Isus.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Ce am învățat de la un uragan?

  Am fost binecuvântați pentru că toți cunoscuții mei s-au rugat ca apa să nu ne cauzeze daune. Dumnezeu a protejat cartierul și nicio picătură nu a trecut peste acel dig.

  Protecția lui Dumnezeu

  Cu totul de necrezut pentru mine! Dar îngerul păzitor era lângă patul meu și Îi mulțumesc lui Dumnezeu! Lăudat să fie Domnul pentru protecția Lui!

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...