Articolul precedentDemascând pericolele tutunului
  Articolul următorLumina trupului

  Doar har

  Dar, în schimb, ne dă un har şi mai mare. De aceea zice Scriptura: „Dumnezeu stă împotriva celor mândri, dar dă har celor smeriţi.” – Iacov 4:6

  În timp ce mergeam pe Autostrada 57 din statul Michigan, am fost oprită de un poliţist, care m-a întrebat:

  – Ştiţi cât de repede mergeaţi?

  Î-am spus cu cât credeam că merg şi am adăugat:

  – Eu ştiam că aceasta este limita de viteză.

  El mi-a adus la cunoştinţă că era cu 20 de kilometri pe oră mai mică şi, după ce s-a dus la maşină şi mi-a verificat talonul şi permisul, s-a întors doar cu un avertisment. A arătat har faţă de mine. Meritam o amendă.

  Într-o altă zi, în timp ce mă aflam la cumpărături, luând un obiect să mă uit la el, l-am spart. La casă, am prezentat obiectul spart, ca să îl pot plăti. Când i-am spus vânzătoarei că îl spărsesem din greşeală, nu a vrut să mă lase să îl plătesc. Din nou, am avut parte de har. Ar fi trebuit să plătesc pentru obiect.

  Deoarece am fost foarte recunoscătoare pentru modul cum fusesem tratată în ambele situaţii, ai putea crede că am evitat repetarea acelor fapte. În viaţa de zi cu zi, suntem uneori suficient de norocoase încât să întâlnim oameni ca poliţistul sau ca vânzătoarea, care sunt amabili şi înţelegători, făcând în aşa fel ca uneori să evităm consecinţele grave.Totuşi nu este întotdeauna cazul.

  Harul lui Dumnezeu e şi mai minunat. Harul Său dăinuieşte şi are urmări eterne. Prin natură, noi suntem fiinţe păcătoase. Lăsate de capul nostru, facem alegeri care duc la moarte. Fără har, suntem în permanentă alergare şi pierdem în permanenţă. Harul Său, dacă este acceptat, schimbă semnificativ situaţia viitoare. Acceptându-l, ne îndreptăm în altă direcţie – care ne deschide posibilitatea să ne bucurăm de o relaţie strânsă cu Dumnezeul universului.

  Iertarea lui Dumnezeu manifestată faţă de păcătoşii nesfinţi este posibilă, pentru că El ne asigură achitarea de vină în baza morţii lui Hristos. Apoi harul Său divin oferă darurile pocăinţei, iertării şi mântuirii. În felul acesta, harul este un dar şi din partea lui Dumnezeu Tatăl, şi din partea lui Isus Fiul. Când viaţa noastră este transformată prin har, noi devenim asemenea Lor. În familiile noastre pământene, avem o paralelă în comportamentul şi relaţiile dintre părinţi şi copii. Harul lui Dumnezeu ne face în stare pe noi, copiii Săi, să creştem şi să devenim una cu El în gândire, scop şi fapte.

  Harul! Ce dar deplin şi preţios! E greu pentru noi să îi înţelegem magnitudinea!

  Marian M. Hart Gay

  Doar har - 2017. Iertarea lui Dumnezeu manifestată faţă de păcătoşii nesfinţi este posibilă, pentru că El ne asigură achitarea de vină în baza morţii lui Hristos. Apoi harul Său divin oferă darurile pocăinţei, iertării şi mântuirii. În felul acesta, harul este un dar şi din partea lui Dumnezeu Tatăl, şi din partea lui Isus.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...