Articolul precedentLumina trupului
  Articolul următorUn dar din inima

  Învățătoare pentru Isus oriunde, oricând

  Domnul vă va da pâine în necaz şi apă în strâmtorare. Învăţătorii tăi nu se vor mai ascunde, ci ochii tăi vor vedea pe învăţătorii tăi. – Isaia 30:20

  Doamne, dacă dai piedicile la o parte, o să merg înainte! O să predau în continuare.”

  Acestea erau cuvintele rostite către Tatăl meu, printre suspine. Fusesem 35 de ani învăţătoare la şcoli ale bisericii. Când deja mă pregăteam pentru următorul an şcolar, am aflat că biserica ce susţinea şcoala în care eu predam votase să o închidă. În acelaşi timp, mama mea de 88 de ani era la câteva ceasuri de moarte, iar eu mă recuperam după două operaţii de şold în decursul unui an. Părinţii şi elevii pledau pe lângă mine să înfiinţez o şcoală nouă chiar dacă „va trebui să ţineţi cursurile acasă la dumneavoastră, domnişoară Wilson!” Singura ofertă de loc de muncă era de la fostul angajator, la o şcoală aflată la opt ore distanţă. Nici mutarea, nici naveta nu era posibilă.

  Apoi, ca răspuns la strigătul meu îndreptat spre cer, Dumnezeu a intervenit. În doar opt zile, El mi-a pus la dispoziţie o clădire ridicată cu şapte ani în urmă lângă biserica unei alte confesiuni creştine – complet gratuit. Străbunicii unuia dintre elevii mei intermediase această minune şi îmi spuseseră: „Dumnezeu a pregătit această clădire pentru şcoală. Suntem onoraţi să vă primim aici.” Dumnezeu a pus în ordine toate avizele oficiale (de la pompieri, de la inspectoratul în construcţii, de la oficialităţile sanitare şi de mediu), permisele şi certificările de stat. Bum! Bum! Bum! Una după alta, Dumnezeu a dărâmat toate piedicile din calea mea. Între timp, îmi pierdusem toţi cei 22 de elevi de la fosta şcoală. Dar, asemenea lui Ghedeon, m-am întors către Domnul şi I-am spus că am nevoie de elevi. Şi o voce şoptită mi-a spus: „Sylvia, nu ai nevoie de elevi. Ai nevoie de Mine!”

  „Vai, Doamne, aşa e! Îmi pare rău!” şi mi-am cerut iertare. Din acel moment, ca şi în cazul împărătesei Estera, Dumnezeu mi-a pus la dispoziţie tot ce am avut nevoie „pentru o vreme ca aceasta”. Nu întotdeauna a fost vorba de bani. Uneori de materiale, echipamente, consumabile, susţinere, rugăciune, încurajare – dar tot ce am avut nevoie.

  Fiica mea Danyielle m-a întrebat: „Mamă, de ce te-ai îndoit de Dumnezeu?” Da, exact asta făcusem. Acum mă bucur pur şi simplu de binecuvântările Sale, de lecţiile Sale, de bunătatea Sa. Am denumit şcoala Academia Creştină „Prinţul Păcii”, în onoarea Fiului lui Dumnezeu. Şi mi-a dat o pace care întrece orice înţelegere.

  Dumnezeu ne va binecuvânta în moduri la care nu am visat. Va îndepărta piedicile din calea noastră chiar dacă noi însene suntem cea mai mare piedică. Voi fi învăţătoare pentru El oriunde, oricând!

  Sylvia Jackson Wilson

  Învățătoare pentru Isus oriunde, oricând - 2017. Dumnezeu ne va binecuvânta în moduri la care nu am visat. Va îndepărta piedicile din calea noastră chiar dacă noi însene suntem cea mai mare piedică. Voi fi învăţătoare pentru El oriunde, oricând!
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Epuizare?

  Isus a arătat că este bine să punem deoparte timp pentru noi înșine: de fapt, aceasta este o datorie! Prea adesea luptăm să fim perfecte și să ne menținem reputația de persoane altruiste, astfel încât începem să ne neglijăm propria viață. Dar, pentru a umple cupa altora, trebuie să ne asigurăm că avem destulă apă în propria cupă.

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...