El trebuie să plece (II)

  Domnul, Dumnezeul tău, este în mijlocul tău, ca un viteaz care poate ajuta; Se va bucura de tine cu mare bucurie, va tăcea în dragostea Lui şi nu va mai putea de veselie pentru tine. – Ţefania 3:17

  Marie a intrat în discuţia mea cu Polly Elrod şi a continuat cu următorul capitol din întâmplările acelei zile: „Ochii şi gura fetei au devenit verzi şi oarecum fosforescente şi a început să se lupte cu noi. Când am băgat mâna în poşetă după flaconul cu ulei de măsline, mă chinuiam să ţin capul fetei nemişcat, obligându-i trupul în levitaţie să atingă pământul. Nu era timp pentru frică, fiindcă eram concentrate pe lupta curentă. Apoi Polly a poruncit: «În numele lui Isus, ieşi din ea!»

  O voce răguşită din gâtul contorsionat al fetei a râs şi a urlat: «Nu ies.» Vocea fermă a lui Polly a zis: «Când invoc numele lui Isus, el [vrăjmaşul] trebuie să plece!» Cu un ultim urlet oribil, tânăra a căzut la pământ. Furtuna se încheiase. S-a liniştit. S-a ridicat şi a întrebat, cu o voce normală, ce se întâmplase. Când i-am spus, a întrebat dacă cu asta ne ocupăm la întâlnirile noastre. Eu i-am răspuns: «Doar dacă ne roagă Isus.»”

  Ce mi-a plăcut la Polly este modul fără inhibiţii în care povestea intervenţia lui Dumnezeu. „Nu mi-a fost frică”, spunea ea. „Dacă Isus este cu tine, nu ai de ce să te sperii. El îl face pe Satana să se teamă de tine.” Şi aceasta o spune o femeie care ştie ce înseamnă durerea şi pierderea.

  Meditând la experienţa lui Polly, precum şi la propria mea experienţă, m-am gândit cât de prezent fizic este Dumnezeu în mijlocul experienţei umane. Când eram mică, uneori eram intimidată de alţii, iar alte ori îmi era frică şi de umbra mea. Apoi Dumnezeu m-a făcut conştientă de adevărul cu privire la promisa Lui prezenţă, ocrotire şi grijă, mai ales în timpul misiunii mele în Africa. O fi Polly uşoară ca pana, dar Satana, o fiinţă supranaturală capabilă de mare rău, a trebuit să plece la porunca ei.

  Lupta pentru sufletele noastre nu ne aparţine; este a Domnului. Războiul dintre bine şi rău are deja declarat un învingător, care este de partea noastră. Orice femeie, indiferent cât de fragilă, este egală cu vrăjmaşul dacă învingătorul acestuia, Isus, este de partea ei – fiindcă, la rostirea numelui Său, vrăjmaşul tremură.

  „Nu e decât un băiat cu gura mare care intimidează”, a concluzionat Polly, descriindu-l pe vrăjmaşul nostru comun, pe care unii l-ar descrie ca un câine feroce. Satana nu poate merge în niciun loc păzit de Dumnezeu. El este cu noi şi Se bucură de fiecare dată când un copil al Lui îşi pune încrederea în El, iar pe vrăjmaş îl pune pe fugă.

  Cynthia J. Prime

  El trebuie să plece (II) - 2017. Satana nu poate merge în niciun loc păzit de Dumnezeu. El este cu noi şi Se bucură de fiecare dată când un copil al Lui îşi pune încrederea în El, iar pe vrăjmaş îl pune pe fugă.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Stând neclintiți

  Pavel ne încurajează să ne rugăm prin Duhul Sfânt în toate ocaziile. Indiferent ce întâmpinăm, putem mereu să stăm neclintiți și să ne rugăm ca Dumnezeu să-Și arate puterea Sa maiestuoasă.

  Frumusețile lumii noastre

  O, Doamne, înainte să pășesc mai departe în această zi, ochii mei să fie deschiși la eterna Ta glorie și inima mea să fie purificată în dragostea Ta veșnică! Acest tărâm străin este mantaua mea, dar Tu ești Făcătorul și Adăpostul sufletului meu rătăcitor.

  Pe cine reflectăm?

  Purtarea noastră ar trebui să reflecte statutul de copii ai lui Dumnezeu. Să ne rugăm zilnic să fim o oglindă a dragostei și a caracterului Tatălui.

  Publicate astăzi

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  A hamis tudomány veszélyei

  „Timótheus, őrizd meg, ami rád van bízva, elfordulván a szentségtelen, üres beszédektől és a hamis...