El trebuie să plece (II)

  Domnul, Dumnezeul tău, este în mijlocul tău, ca un viteaz care poate ajuta; Se va bucura de tine cu mare bucurie, va tăcea în dragostea Lui şi nu va mai putea de veselie pentru tine. – Ţefania 3:17

  Marie a intrat în discuţia mea cu Polly Elrod şi a continuat cu următorul capitol din întâmplările acelei zile: „Ochii şi gura fetei au devenit verzi şi oarecum fosforescente şi a început să se lupte cu noi. Când am băgat mâna în poşetă după flaconul cu ulei de măsline, mă chinuiam să ţin capul fetei nemişcat, obligându-i trupul în levitaţie să atingă pământul. Nu era timp pentru frică, fiindcă eram concentrate pe lupta curentă. Apoi Polly a poruncit: «În numele lui Isus, ieşi din ea!»

  O voce răguşită din gâtul contorsionat al fetei a râs şi a urlat: «Nu ies.» Vocea fermă a lui Polly a zis: «Când invoc numele lui Isus, el [vrăjmaşul] trebuie să plece!» Cu un ultim urlet oribil, tânăra a căzut la pământ. Furtuna se încheiase. S-a liniştit. S-a ridicat şi a întrebat, cu o voce normală, ce se întâmplase. Când i-am spus, a întrebat dacă cu asta ne ocupăm la întâlnirile noastre. Eu i-am răspuns: «Doar dacă ne roagă Isus.»”

  Ce mi-a plăcut la Polly este modul fără inhibiţii în care povestea intervenţia lui Dumnezeu. „Nu mi-a fost frică”, spunea ea. „Dacă Isus este cu tine, nu ai de ce să te sperii. El îl face pe Satana să se teamă de tine.” Şi aceasta o spune o femeie care ştie ce înseamnă durerea şi pierderea.

  Meditând la experienţa lui Polly, precum şi la propria mea experienţă, m-am gândit cât de prezent fizic este Dumnezeu în mijlocul experienţei umane. Când eram mică, uneori eram intimidată de alţii, iar alte ori îmi era frică şi de umbra mea. Apoi Dumnezeu m-a făcut conştientă de adevărul cu privire la promisa Lui prezenţă, ocrotire şi grijă, mai ales în timpul misiunii mele în Africa. O fi Polly uşoară ca pana, dar Satana, o fiinţă supranaturală capabilă de mare rău, a trebuit să plece la porunca ei.

  Lupta pentru sufletele noastre nu ne aparţine; este a Domnului. Războiul dintre bine şi rău are deja declarat un învingător, care este de partea noastră. Orice femeie, indiferent cât de fragilă, este egală cu vrăjmaşul dacă învingătorul acestuia, Isus, este de partea ei – fiindcă, la rostirea numelui Său, vrăjmaşul tremură.

  „Nu e decât un băiat cu gura mare care intimidează”, a concluzionat Polly, descriindu-l pe vrăjmaşul nostru comun, pe care unii l-ar descrie ca un câine feroce. Satana nu poate merge în niciun loc păzit de Dumnezeu. El este cu noi şi Se bucură de fiecare dată când un copil al Lui îşi pune încrederea în El, iar pe vrăjmaş îl pune pe fugă.

  Cynthia J. Prime

  El trebuie să plece (II) - 2017. Satana nu poate merge în niciun loc păzit de Dumnezeu. El este cu noi şi Se bucură de fiecare dată când un copil al Lui îşi pune încrederea în El, iar pe vrăjmaş îl pune pe fugă.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Vizită la o închisoare

  Cântau și se rugau cu toată inima. Cred că Dumnezeu a auzit și a acceptat închinarea lor. Am admirat curajul lor și le-am îndemnat – deși m-am simțit stânjenită să le dau sfaturi acestor femei prețioase – să aibă încredere, în ciuda situației lor, că nimic nu le va separa de dragostea lui Dumnezeu.

  O mărturie

  Bunica mea va înțelege că, de-a lungul anilor, am încercat să-i încurajez pe alții să „facă binele”. Ca rezultat al mărturiei mele, am fost binecuvântată cu întoarcerea multor prieteni pentru totdeauna în familia lui Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...