Articolul precedentŢanţari şi cămile
  Articolul următorSângele unui învingător

  Nu a fost o coincidenta

  Şi, după ce voi fi înălţat de pe pământ, voi atrage la Mine pe toţi oamenii. – Ioan 12:32

  Aşa cum fac în fiecare an, am început să împachetez într-un container o multitudine de lucruri de prin casă – îmbrăcăminte, aşternuturi şi alimente – ca să le trimit nepotului meu, care le împarte săracilor din comunitatea lui din Jamaica. Containerul era aproape plin când mi-am dat seama că lipsea ceva: nepotul meu avea trei copii mici şi nu le trimisesem niciodată niciun cadou. M-am dus la un magazin din apropiere şi am cumpărat ceva de îmbrăcat pentru copiii lui.

  Când casiera mi-a înmânat bonul, m-am minunat de sumă: 18,44 dolari. „E un an special, 1844”, am zis ca pentru mine, dar e posibil să fi spus mai tare decât intenţionasem, întrucât doamna care era la coadă după mine a venit şi m-a întrebat: „1844? Sunteţi adventistă?”

  Surprinsă, m-am întors spre ea. Nu sunt mulţi cei care cunosc semnificaţia anului 1844. Nu ştiu că unii L-au aşteptat pe Isus să revină în acel an. Nu ştiu de ce adventiştii numesc anul 1844 Marea Dezamăgire. Mulţi nici nu au auzit de William Miller, care şi-a dat seama ulterior că evenimentele din Daniel 8:14 au fost interpretate greşit. (Sanctuarul care trebuia curăţat era în cer, nu pe pământ. Aşadar 22 octombrie 1844 a marcat începutul judecăţii de cercetare din ceruri.)

  Majoritatea oamenilor nu cunosc frumoasele cuvinte aşternute de pana lui Ellen G. White când descrie acea experienţă: „Dar cei a căror credinţă avea la bază o cunoaştere personală a Bibliei aveau picioarele pe o stâncă pe care valurile dezamăgirii nu au putut s-o clatine” (Tragedia veacurilor, p. 394, orig.). Majoritatea nu cunosc toată istoria, dar noua mea prietenă o ştia.

  Încântată, am ascultat-o povestindu-mi cum se făcuse adventistă, cum se mutase în oraşul nostru şi căuta o biserică şi o familie de credinţă. Am invitat-o la biserica mea şi chiar i-a plăcut. Locuim în acelaşi cartier, aşa că ne putem ruga şi studia Biblia împreună. Şi mă poate duce cu maşina la întâlnirile organizate seara la biserică – lucru pe care ochii mei îmbătrâniţi nu mi-l mai permit.

  Ştiu că, de la începutul istoriei umane, Dumnezeu a aranjat şi aranjează întâlniri între oameni. Probabil că a zâmbit când casiera mi-a înmânat bonul în acea zi. Ştia ce binecuvântate vom fi eu şi prietena mea şi ce binecuvântări putem fi pentru alţii. Ştia că întâlnirea noastră nu a fost o coincidenţă.

  Hazel Roole

  Nu a fost o coincidenta - 2017. Ştiu că, de la începutul istoriei umane, Dumnezeu a aranjat şi aranjează întâlniri între oameni. Probabil că a zâmbit când casiera mi-a înmânat bonul în acea zi. Ştia ce binecuvântate vom fi eu şi prietena mea şi ce binecuvântări putem fi pentru alţii. Ştia că întâlnirea noastră nu a fost o coincidenţă.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Ce am învățat de la un uragan?

  Am fost binecuvântați pentru că toți cunoscuții mei s-au rugat ca apa să nu ne cauzeze daune. Dumnezeu a protejat cartierul și nicio picătură nu a trecut peste acel dig.

  Protecția lui Dumnezeu

  Cu totul de necrezut pentru mine! Dar îngerul păzitor era lângă patul meu și Îi mulțumesc lui Dumnezeu! Lăudat să fie Domnul pentru protecția Lui!

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...