Articolul precedentO perspectivă diferită
  Articolul următorNu eşti o maşina de păscut

  Nu ți-am spus când

  Încrede-te în Domnul din toată inima ta şi nu te bizui pe înţelepciunea ta! – Proverbele 3:5

  Diagnosticul soţului meu a fost complicat în ultima fază a bolii. Sunt sigură că el a înţeles mai bine decât mine gravitatea situaţiei lui, din moment ce era medic, în ziua de după internarea în spital, şi-a pierdut cunoştinţa în timpul unei intervenţii. Apoi şi-a revenit, iar după trei ore de stat la Terapie intensivă, şi-a pierdut cunoştinţa din nou, dar şi-a revenit a doua oară. Când viaţa lui era în balanţă, am găsit un loc liniştit şi L-am rugat pe Domnul să facă ce era cel mai bine. I-am tot spus Domnului: „Nu voia mea, ci a Ta.” Am sperat totuşi că soţul meu îşi va reveni.

  După o vreme, părea să se recupereze şi a fost transferat la un alt spital, unde a făcut când mai bine, când mai rău. Fiindcă Dumnezeu îl întorsese din buza mormântului, am fost sigură că îl va face sănătos din nou. Într-o seară, înainte de culcare, am observat vechea mea cutie cu făgăduinţe, pe care o neglijasem, şi m-am întins să iau o făgăduinţă: în loc de una, au ieşit trei – Matei 7:7 („Cereţi, şi vi se va da.”); Efeseni 3:20 („Iar a Celui ce, prin puterea care lucrează în noi, poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi…”) şi 2 Cronici 20:15 („Nu voi veţi lupta, ci Dumnezeu.”) Am fost foarte încurajată.

  Ziua următoare, l-am asigurat pe soţul meu că nu o să moară şi i-am spus despre făgăduinţe. El s-a mai încurajat, dar a continuat să aibă un parcurs cu suişuri şi coborâ-şuri. A fost transferat la un al treilea spital. În tot acest timp, mintea a avut-o clară. Însă, într-un final, a cedat în faţa pneumoniei şi a altor complicaţii.

  După moartea lui, am întrebat: „Doamne, ce s-a întâmplat?” Pe moment, am crezut că am înţeles: „Nu ai cerut să se facă voia Mea?”„Ba da, Doamne!” Apoi n-am mai spus nimic. Dar m-am gândit şi la celelalte două făgăduinţe; acestea nu se împliniseră. Despre ele nu l-am spus Domnului nimic, dar deseori mă gândeam la ele. Au fost de la Dumnezeu? M-am înşelat singură? Am folosit cutia cu făgăduinţe ca pe un fetiş? Am vrut să arunc cutia sau să o dau. Dumnezeu tăcea.

  După două luni, pe la ora 4 dimineaţa, mă gândeam la cuvintele „poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi”. Abia atunci am înţeles cu adevărat: Domnul adăugase „dar nu ţi-am spus când se va întâmpla acest lucru”. Am înţeles pe loc. Eu aşteptam în această viaţă; Dumnezeu viza viitorul. Lupta pentru sufletul soţului meu a fost câştigată. Dumnezeu învinge întotdeauna.

  Thelda Van Lange Greaves

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Biruința

  Ca părinte, biruința a însemnat să recunosc faptul că personalitatea mea nu este întocmai potrivită cu statul acasă tot timpul cu copiii – și să nu mă învinovățesc pentru asta. Biruința a însemnat să mă bazez pe punctele mele forte și să las ca acestea să compenseze slăbiciunile.

  A durut atât de tare!

  Pentru ce puteam să fiu recunoscătoare în toată această durere? Îi mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a păstrat viața. Aș fi putut să rămân acolo toată noaptea și, în cele din urmă, să mor! Dacă Dumnezeu vede o vrabie căzând și o îngrijește, cu atât mai mult El se îngrijește de mine!

  Dragostea: legătura care unește

  Maria avea mulți copii, dar Isus a vrut să Se asigure că avea să aibă parte de cea mai bună îngrijire, așa că a lăsat-o în grija persoanei despre care simțea că îi va purta de grijă la fel cum ar fi făcut-o El. Isus, spre deosebire de prietena mea, știa că o inimă plină de iubire oferă mai multă grijă decât o simplă legătură de familie.

  Publicate astăzi

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Eu n-o să mă las dominat

  Ţine minte, mai ales în timpul ispitei, că Dumnezeu însuşi te va întări, te va ajuta şi te va susţine cu mâna Sa neprihănită!

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Az egyetlen valódi kincs: az igaz jellem

  „Korall és kristály említni sem való, a bölcsesség ára drágább a gyöngyöknél.” (Jób 28,18)„Az isteni...