Articolul precedentO perspectivă diferită
  Articolul următorNu eşti o maşina de păscut

  Nu ți-am spus când

  Încrede-te în Domnul din toată inima ta şi nu te bizui pe înţelepciunea ta! – Proverbele 3:5

  Diagnosticul soţului meu a fost complicat în ultima fază a bolii. Sunt sigură că el a înţeles mai bine decât mine gravitatea situaţiei lui, din moment ce era medic, în ziua de după internarea în spital, şi-a pierdut cunoştinţa în timpul unei intervenţii. Apoi şi-a revenit, iar după trei ore de stat la Terapie intensivă, şi-a pierdut cunoştinţa din nou, dar şi-a revenit a doua oară. Când viaţa lui era în balanţă, am găsit un loc liniştit şi L-am rugat pe Domnul să facă ce era cel mai bine. I-am tot spus Domnului: „Nu voia mea, ci a Ta.” Am sperat totuşi că soţul meu îşi va reveni.

  După o vreme, părea să se recupereze şi a fost transferat la un alt spital, unde a făcut când mai bine, când mai rău. Fiindcă Dumnezeu îl întorsese din buza mormântului, am fost sigură că îl va face sănătos din nou. Într-o seară, înainte de culcare, am observat vechea mea cutie cu făgăduinţe, pe care o neglijasem, şi m-am întins să iau o făgăduinţă: în loc de una, au ieşit trei – Matei 7:7 („Cereţi, şi vi se va da.”); Efeseni 3:20 („Iar a Celui ce, prin puterea care lucrează în noi, poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi…”) şi 2 Cronici 20:15 („Nu voi veţi lupta, ci Dumnezeu.”) Am fost foarte încurajată.

  Ziua următoare, l-am asigurat pe soţul meu că nu o să moară şi i-am spus despre făgăduinţe. El s-a mai încurajat, dar a continuat să aibă un parcurs cu suişuri şi coborâ-şuri. A fost transferat la un al treilea spital. În tot acest timp, mintea a avut-o clară. Însă, într-un final, a cedat în faţa pneumoniei şi a altor complicaţii.

  După moartea lui, am întrebat: „Doamne, ce s-a întâmplat?” Pe moment, am crezut că am înţeles: „Nu ai cerut să se facă voia Mea?”„Ba da, Doamne!” Apoi n-am mai spus nimic. Dar m-am gândit şi la celelalte două făgăduinţe; acestea nu se împliniseră. Despre ele nu l-am spus Domnului nimic, dar deseori mă gândeam la ele. Au fost de la Dumnezeu? M-am înşelat singură? Am folosit cutia cu făgăduinţe ca pe un fetiş? Am vrut să arunc cutia sau să o dau. Dumnezeu tăcea.

  După două luni, pe la ora 4 dimineaţa, mă gândeam la cuvintele „poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi”. Abia atunci am înţeles cu adevărat: Domnul adăugase „dar nu ţi-am spus când se va întâmpla acest lucru”. Am înţeles pe loc. Eu aşteptam în această viaţă; Dumnezeu viza viitorul. Lupta pentru sufletul soţului meu a fost câştigată. Dumnezeu învinge întotdeauna.

  Thelda Van Lange Greaves

  Nu ți-am spus când - 2017. Domnul adăugase „dar nu ţi-am spus când se va întâmpla acest lucru”. Am înţeles pe loc. Eu aşteptam în această viaţă; Dumnezeu viza viitorul. Lupta pentru sufletul soţului meu a fost câştigată. Dumnezeu învinge întotdeauna.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...