Articolul precedentO perspectivă diferită
  Articolul următorNu eşti o maşina de păscut

  Nu ți-am spus când

  Încrede-te în Domnul din toată inima ta şi nu te bizui pe înţelepciunea ta! – Proverbele 3:5

  Diagnosticul soţului meu a fost complicat în ultima fază a bolii. Sunt sigură că el a înţeles mai bine decât mine gravitatea situaţiei lui, din moment ce era medic, în ziua de după internarea în spital, şi-a pierdut cunoştinţa în timpul unei intervenţii. Apoi şi-a revenit, iar după trei ore de stat la Terapie intensivă, şi-a pierdut cunoştinţa din nou, dar şi-a revenit a doua oară. Când viaţa lui era în balanţă, am găsit un loc liniştit şi L-am rugat pe Domnul să facă ce era cel mai bine. I-am tot spus Domnului: „Nu voia mea, ci a Ta.” Am sperat totuşi că soţul meu îşi va reveni.

  După o vreme, părea să se recupereze şi a fost transferat la un alt spital, unde a făcut când mai bine, când mai rău. Fiindcă Dumnezeu îl întorsese din buza mormântului, am fost sigură că îl va face sănătos din nou. Într-o seară, înainte de culcare, am observat vechea mea cutie cu făgăduinţe, pe care o neglijasem, şi m-am întins să iau o făgăduinţă: în loc de una, au ieşit trei – Matei 7:7 („Cereţi, şi vi se va da.”); Efeseni 3:20 („Iar a Celui ce, prin puterea care lucrează în noi, poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi…”) şi 2 Cronici 20:15 („Nu voi veţi lupta, ci Dumnezeu.”) Am fost foarte încurajată.

  Ziua următoare, l-am asigurat pe soţul meu că nu o să moară şi i-am spus despre făgăduinţe. El s-a mai încurajat, dar a continuat să aibă un parcurs cu suişuri şi coborâ-şuri. A fost transferat la un al treilea spital. În tot acest timp, mintea a avut-o clară. Însă, într-un final, a cedat în faţa pneumoniei şi a altor complicaţii.

  După moartea lui, am întrebat: „Doamne, ce s-a întâmplat?” Pe moment, am crezut că am înţeles: „Nu ai cerut să se facă voia Mea?”„Ba da, Doamne!” Apoi n-am mai spus nimic. Dar m-am gândit şi la celelalte două făgăduinţe; acestea nu se împliniseră. Despre ele nu l-am spus Domnului nimic, dar deseori mă gândeam la ele. Au fost de la Dumnezeu? M-am înşelat singură? Am folosit cutia cu făgăduinţe ca pe un fetiş? Am vrut să arunc cutia sau să o dau. Dumnezeu tăcea.

  După două luni, pe la ora 4 dimineaţa, mă gândeam la cuvintele „poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi”. Abia atunci am înţeles cu adevărat: Domnul adăugase „dar nu ţi-am spus când se va întâmpla acest lucru”. Am înţeles pe loc. Eu aşteptam în această viaţă; Dumnezeu viza viitorul. Lupta pentru sufletul soţului meu a fost câştigată. Dumnezeu învinge întotdeauna.

  Thelda Van Lange Greaves

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Miere din stâncă

  Mă rog astăzi ca fiecare dintre noi să învețe să asculte mai mult de Dumnezeu și să se supună voinței Sale, lăsându-L să ne dea „miere din stâncă”.

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Publicate astăzi

  Femeia bolnavă de 12 ani

  E posibil să suferi de mai multă vreme de ceva ce te macină (în corpul sau în sufletul tău). Probabil că ai trecut deja prin episoade de îngrijorare, descurajare sau chiar depresie. Necredința se poate instala ușor când suntem dezamăgiți. Istoria acestei femei care suferea de doisprezece ani a fost scrisă tocmai pentru tine și cei ce trec prin astfel de stări. Este mesajul clar că, atunci când te vei întâlni cu Mântuitorul în rugăciune, El te va asculta, va găsi cea mai bună soluție și te va elibera.

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  „A föld és a rajta lévő dolgok is megégnek”

  „Mert ímé, eljön a nap, lángoló, mint a sütőkemence, és olyanná lesz minden kevély és...