Cuburi de gheată

  Sufletul meu însetează după Dumnezeu, după Dumnezeul cel viu. – Psalmii 42:2

  Într-o zi de octombrie, am trecut printr-un test greu, şi anume să trăiesc fără apă. Sau, mai degrabă, cu o mică cantitate de lichid.

  Totul a început după ce m-am ales cu o boală degenerativă cronică de rinichi; eram avertizată permanent că, în orice moment, rinichii s-ar putea să se blocheze, făcând necesară înlocuirea lor cu un mecanism care avea un rol similar. Trebuia să supravieţuiesc pe dializă.

  în această perioadă, a trebuit să învăţ câteva strategii ca să îmi satisfac setea cu puţină apă. Locuind în jungla din Bahia, Brazilia, lucrurile păreau întotdeauna şi mai dificile, dar am învăţat să înlocuiesc un pahar plin de apă cu câteva cuburi de gheaţă. În timpul zilei, aceste cuburi îmi mai micşorau dorinţa după apă, dar erau departe de a-mi potoli setea. Corpului meu îi era sete de apă, apă din abundenţă. Aşa am descoperit că acest lichid, atât de des respins de unii, iar de alţii înlocuit cu alte băuturi, este extrem de preţios.

  Întregul meu corp deplângea lipsa apei; îmi era sete. Pielea mi s-a închis la culoare, devenind flască şi uscată, ca să nu mai spun de afecţiunile pe care aş fi putut să le dobândesc după aceea. Trăind aşa, am înţeles nevoia pe care o avem de apă, de apa vie. Isus este Apa Vie, fără El viaţa noastră este un deşert; totul în noi are de suferit.

  Odată, Creatorul izvoarelor de apă stătea lângă o fântână, fără găleată sau frânghie, şi i-a oferit apa vie unei femei. Acesteia i-a luat ceva vreme să înţeleagă că apa pe care a oferit-o El nu era fizică, ci veşnică.„Oricui bea din apa aceasta îi va fi iarăşi sete. Dar oricui va bea din apa pe care i-o voi da Eu în veac nu-i va fi sete, ba încă apa pe care i-o voi da Eu se va preface în el într-un izvor de apă, care va ţâşni în viaţa veşnică” (Ioan 4:13,14).

  Din nefericire, ne ia un timp să înţelegem că „un pahar de cuburi de gheaţă” nu ne va potoli nevoia spirituală reală. Căutăm ceea ce credem că este important, dar Isus ne oferă ceea ce este cu adevărat important. El spune: „Fiică, ţi-e sete? Dacă bei din apa pe care ţi-o dau Eu, nu o să îţi mai fie sete niciodată, absolut niciodată.”

  Dacă aceasta este ceea ce cauţi într-adevăr, încearcă azi să îţi iei timp să „bei din Hristos”, să-L laşi să te umple şi nu te mulţumi cu nişte cuburi mici de gheaţă!

  Jussara Alves

  Cuburi de gheată - 2017. Dacă aceasta este ceea ce cauţi într-adevăr, încearcă azi să îţi iei timp să „bei din Hristos”, să-L laşi să te umple şi nu te mulţumi cu nişte cuburi mici de gheaţă!
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Stând neclintiți

  Pavel ne încurajează să ne rugăm prin Duhul Sfânt în toate ocaziile. Indiferent ce întâmpinăm, putem mereu să stăm neclintiți și să ne rugăm ca Dumnezeu să-Și arate puterea Sa maiestuoasă.

  Frumusețile lumii noastre

  O, Doamne, înainte să pășesc mai departe în această zi, ochii mei să fie deschiși la eterna Ta glorie și inima mea să fie purificată în dragostea Ta veșnică! Acest tărâm străin este mantaua mea, dar Tu ești Făcătorul și Adăpostul sufletului meu rătăcitor.

  Pe cine reflectăm?

  Purtarea noastră ar trebui să reflecte statutul de copii ai lui Dumnezeu. Să ne rugăm zilnic să fim o oglindă a dragostei și a caracterului Tatălui.

  Publicate astăzi

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  A hamis tudomány veszélyei

  „Timótheus, őrizd meg, ami rád van bízva, elfordulván a szentségtelen, üres beszédektől és a hamis...