Cuburi de gheată

  Sufletul meu însetează după Dumnezeu, după Dumnezeul cel viu. – Psalmii 42:2

  Într-o zi de octombrie, am trecut printr-un test greu, şi anume să trăiesc fără apă. Sau, mai degrabă, cu o mică cantitate de lichid.

  Totul a început după ce m-am ales cu o boală degenerativă cronică de rinichi; eram avertizată permanent că, în orice moment, rinichii s-ar putea să se blocheze, făcând necesară înlocuirea lor cu un mecanism care avea un rol similar. Trebuia să supravieţuiesc pe dializă.

  în această perioadă, a trebuit să învăţ câteva strategii ca să îmi satisfac setea cu puţină apă. Locuind în jungla din Bahia, Brazilia, lucrurile păreau întotdeauna şi mai dificile, dar am învăţat să înlocuiesc un pahar plin de apă cu câteva cuburi de gheaţă. În timpul zilei, aceste cuburi îmi mai micşorau dorinţa după apă, dar erau departe de a-mi potoli setea. Corpului meu îi era sete de apă, apă din abundenţă. Aşa am descoperit că acest lichid, atât de des respins de unii, iar de alţii înlocuit cu alte băuturi, este extrem de preţios.

  Întregul meu corp deplângea lipsa apei; îmi era sete. Pielea mi s-a închis la culoare, devenind flască şi uscată, ca să nu mai spun de afecţiunile pe care aş fi putut să le dobândesc după aceea. Trăind aşa, am înţeles nevoia pe care o avem de apă, de apa vie. Isus este Apa Vie, fără El viaţa noastră este un deşert; totul în noi are de suferit.

  Odată, Creatorul izvoarelor de apă stătea lângă o fântână, fără găleată sau frânghie, şi i-a oferit apa vie unei femei. Acesteia i-a luat ceva vreme să înţeleagă că apa pe care a oferit-o El nu era fizică, ci veşnică.„Oricui bea din apa aceasta îi va fi iarăşi sete. Dar oricui va bea din apa pe care i-o voi da Eu în veac nu-i va fi sete, ba încă apa pe care i-o voi da Eu se va preface în el într-un izvor de apă, care va ţâşni în viaţa veşnică” (Ioan 4:13,14).

  Din nefericire, ne ia un timp să înţelegem că „un pahar de cuburi de gheaţă” nu ne va potoli nevoia spirituală reală. Căutăm ceea ce credem că este important, dar Isus ne oferă ceea ce este cu adevărat important. El spune: „Fiică, ţi-e sete? Dacă bei din apa pe care ţi-o dau Eu, nu o să îţi mai fie sete niciodată, absolut niciodată.”

  Dacă aceasta este ceea ce cauţi într-adevăr, încearcă azi să îţi iei timp să „bei din Hristos”, să-L laşi să te umple şi nu te mulţumi cu nişte cuburi mici de gheaţă!

  Jussara Alves

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Mi-e frică!

  Adu-ți fricile în fața lui Dumnezeu și El îți va da instrumentele pentru a te confrunta cu fiecare în parte. El te știe dinainte să te fi născut; îți cunoaște temerile. Te poate ajuta să le înfrunți. Încrede-te numai în El!

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  A szent város feletti jelenet

  „Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy ki-ki megjutalmaztassék a szerint,...