Slabă, totuşi tare

  Şi El mi-a zis: „Harul Meu îţi este de ajuns, căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârşită.” Deci mă voi lăuda mult mai bucuros cu slăbiciunile mele, pentru ca puterea lui Hristos să rămână în mine. De aceea simt plăcere în slăbiciuni, în defăimări, în nevoi, în prigoniri, în strâmtorări pentru Hristos, căci, când sunt slab, atunci sunt tare.2 Corinteni 12:9,10

  Ca studentă, m-am confruntat cu multe lupte şi greutăţi legate de şcoală. Aveam dificultăţi academice, financiare, cu colegele de cameră, cu activităţile extraşcolare, cu sănătatea şi cu multe altele. La un moment dat, am început să am dureri de cap şi oboseală. Nu mai dormeam ca înainte şi m-am gândit să renunţ. Ce nevoie am eu de facultate, la urma urmei? Îmi face viaţa un chin. Lucrări de predat, lucrări de cercetare, lucrări de reacţie şi alte lucrări au început să se adune. Chiar şi proiectele pentru subiecte minore îmi cereau timp şi energie. Şi, mai presus de toate, multe informaţii şi cunoştinţe de ţinut minte.

  Am căutat încurajare la prieteni şi chiar la grupul meu religios de susţinere de la şcoală. Chiar m-au ajutat, dar părea că nu până la capăt. Am plâns. Acesta este lucrul la care puteam recurge: la plâns.

  Mă simţeam neajutorată şi slabă. Dar m-am rugat lui Dumnezeu, l-am spus tot ce mă frământa, tot ce mă durea. Dumnezeu părea să tacă şi să nu mă audă. „Hei, Doamne, zi ceva! Sunt la pământ, ştii doar. Tu m-ai adus aici, deci ar trebui să fie problema Ta, nu a mea.” Puneam vina pe Dumnezeu, dar tot îmi vărsăm inima înaintea Lui. „Doamne, nu ştiu ce e cu viaţa mea. Te rog, stai cu mine!” Doar atât puteam spune.

  Deşi părea să tacă pe moment, Dumnezeu m-a învăţat o lecţie – El mă auzea. Nu mă învinovăţea. Nu mă contrazicea. Nu mă critica. Prezenţa Lui era acolo chiar dacă nu o simţeam. Când ne concentrăm mai mult pe noi decât pe Dumnezeu, devenim indivizi cu mintea îngustă. Tindem să considerăm că problemele sunt mari ca nişte balene care ne înghit. Această concepţie greşită deseori ne duce în rătăcire.

  Confruntarea mea cu Dumnezeu m-a învăţat că, atunci când cerem înţelepciune şi putere de la El, deseori El ne oferă probleme pe care să le rezolvăm. Din sucelile şi întortochelile dificultăţilor din viaţa noastră, noi dobândim înţelepciune şi putere, precum şi credinţă. Mi-am dat seama cât sunt de slabă, dar Dumnezeu m-a făcut să înţeleg că El este suficient de tare cât să mă poarte pe braţe. Probleme există permanent – şi vor fi permanent -, deci care este soluţia? îndreaptă-te spre Dumnezeu şi El Se va îngriji de toate lucrurile. Avem un Dumnezeu puternic.

  Grachienne L. Banuag

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  O voce slabă și liniștită

  Când ești îndemnată de Duhul Sfânt să faci un anumit lucru – când auzi vocea Lui spunându-ți să faci ceva – ascultă și acționează! Nu știi niciodată cum vrea Dumnezeu să te folosească pentru a le face un bine celorlalți.

  Douăzeci și trei

  Douăzeci și trei de studenți fuseseră expuși direct la dragostea lui Hristos! Alți zece primiseră mărturie din partea unuia dintre participanți. O reacție misionară în lanț! Dumnezeu ne oferă oportunități! Trebuie numai să le folosim!

  Iată-mă, Doamne!

  Draga mea prietenă, dacă și tu crezi că Dumnezeu te-a uitat, gândește-te mai bine! Dacă te simți pierdută, strigă la El. Spune: Mulțumesc, Isuse, că m-ai găsit. Te rog, continuă să mă cauți, atunci când mă rătăcesc. Mulțumesc, Doamne! Amin!

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Publicate astăzi

  Douăsprezece feluri de rod

  Când nu știi ceva, nu insista să pari mai deștept sau mai cunoscător, în cele din urmă se va dovedi neștiința, și această dezvăluire doare mult mai rău decât modestia de a recunoaște o limită firească. Până și geniile mai au multe lucruri de înțeles și de descoperit. Va fi un timp al descoperirilor și al științei depline, veșnicia se va ocupa de acest lucru.

  O voce slabă și liniștită

  Când ești îndemnată de Duhul Sfânt să faci un anumit lucru – când auzi vocea Lui spunându-ți să faci ceva – ascultă și acționează! Nu știi niciodată cum vrea Dumnezeu să te folosească pentru a le face un bine celorlalți.

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  (In)suflă credință!

  Doamne, ajută-mă să fiu în lumea aceasta un martor al speranței pentru cei care nu mai cred nici măcar în ei înșiși! Dă-mi tăria să fiu pentru alții o ancoră în furtună! PROVOCARE: Pune-ți ca țintă astăzi să încurajezi cât mai multe persoane!

  A tevékeny szeretet országa

  „Jézus pedig felelt nékik: Az én Atyám mind ez ideig munkálkodik, én is munkálkodom.” (Ján...