Slabă, totuşi tare

  Şi El mi-a zis: „Harul Meu îţi este de ajuns, căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârşită.” Deci mă voi lăuda mult mai bucuros cu slăbiciunile mele, pentru ca puterea lui Hristos să rămână în mine. De aceea simt plăcere în slăbiciuni, în defăimări, în nevoi, în prigoniri, în strâmtorări pentru Hristos, căci, când sunt slab, atunci sunt tare.2 Corinteni 12:9,10

  Ca studentă, m-am confruntat cu multe lupte şi greutăţi legate de şcoală. Aveam dificultăţi academice, financiare, cu colegele de cameră, cu activităţile extraşcolare, cu sănătatea şi cu multe altele. La un moment dat, am început să am dureri de cap şi oboseală. Nu mai dormeam ca înainte şi m-am gândit să renunţ. Ce nevoie am eu de facultate, la urma urmei? Îmi face viaţa un chin. Lucrări de predat, lucrări de cercetare, lucrări de reacţie şi alte lucrări au început să se adune. Chiar şi proiectele pentru subiecte minore îmi cereau timp şi energie. Şi, mai presus de toate, multe informaţii şi cunoştinţe de ţinut minte.

  Am căutat încurajare la prieteni şi chiar la grupul meu religios de susţinere de la şcoală. Chiar m-au ajutat, dar părea că nu până la capăt. Am plâns. Acesta este lucrul la care puteam recurge: la plâns.

  Mă simţeam neajutorată şi slabă. Dar m-am rugat lui Dumnezeu, l-am spus tot ce mă frământa, tot ce mă durea. Dumnezeu părea să tacă şi să nu mă audă. „Hei, Doamne, zi ceva! Sunt la pământ, ştii doar. Tu m-ai adus aici, deci ar trebui să fie problema Ta, nu a mea.” Puneam vina pe Dumnezeu, dar tot îmi vărsăm inima înaintea Lui. „Doamne, nu ştiu ce e cu viaţa mea. Te rog, stai cu mine!” Doar atât puteam spune.

  Deşi părea să tacă pe moment, Dumnezeu m-a învăţat o lecţie – El mă auzea. Nu mă învinovăţea. Nu mă contrazicea. Nu mă critica. Prezenţa Lui era acolo chiar dacă nu o simţeam. Când ne concentrăm mai mult pe noi decât pe Dumnezeu, devenim indivizi cu mintea îngustă. Tindem să considerăm că problemele sunt mari ca nişte balene care ne înghit. Această concepţie greşită deseori ne duce în rătăcire.

  Confruntarea mea cu Dumnezeu m-a învăţat că, atunci când cerem înţelepciune şi putere de la El, deseori El ne oferă probleme pe care să le rezolvăm. Din sucelile şi întortochelile dificultăţilor din viaţa noastră, noi dobândim înţelepciune şi putere, precum şi credinţă. Mi-am dat seama cât sunt de slabă, dar Dumnezeu m-a făcut să înţeleg că El este suficient de tare cât să mă poarte pe braţe. Probleme există permanent – şi vor fi permanent -, deci care este soluţia? îndreaptă-te spre Dumnezeu şi El Se va îngriji de toate lucrurile. Avem un Dumnezeu puternic.

  Grachienne L. Banuag

  Slabă, totuşi tare - 2017. Din sucelile şi întortochelile dificultăţilor din viaţa noastră, noi dobândim înţelepciune şi putere, precum şi credinţă. Mi-am dat seama cât sunt de slabă, dar Dumnezeu m-a făcut să înţeleg că El este suficient de tare cât să mă poarte pe braţe.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Libertate, în sfârșit!

  Să Îi contemplăm marele sacrificiu făcut de Isus Hristos pentru a ne elibera din închisoarea lui Satana, ca să putem moșteni în libertate Împărăția pregătită pentru cei care Îl vor primi ca Mântuitor. Atunci va începe o nouă pagină de libertate!

  Corul de clopoței

  Sunt atât de binecuvântată pentru posibilitatea de a frecventa o biserică unde sunt membri veniți din diferite părți ale lumii. Îi apreciez pe toți. Obiceiurile lor culinare îmi îmbogățesc viața și îmi confirmă ideea că lui Dumnezeu Îi place diversitatea, când oameni diferiți lucrează împreună.

  Paște fericit!

  Sunt mulţi care au nevoie să afle vestea bună a mântuirii și să-L accepte ca Domn și Mântuitor pe Hristos Cel înviat. Astfel, atunci când spun: „Paște Fericit!”, le transmit altora că sunt fericită și recunoscătoare pentru darul lui Isus, dar oferit tuturor.

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...