Acoperind pagubele

  Zideşte în mine o inimă curată, Dumnezeule, pune în mine un duh nou şi statornic! Nu mă lepăda de la Faţa Ta şi nu lua de la mine Duhul Tău cel Sfânt! Dă-mi iarăşi bucuria mântuirii Tale şi sprijină-mă cu un duh de bunăvoinţă. – Psalmii 51:10-12

  Acum câţiva ani, mi-am cumpărat un sacou roşu-aprins cu guler de catifea. Soţului meu îi place întotdeauna când port culoarea roşie, aşa că m-am bucurat să găsesc un obiect de îmbrăcăminte care să îi placă. La un moment dat, ne pregăteam să plecăm în vestul statului Nebraska peste weekend şi, în loc să îmi pun haina într-o husă, am aşezat-o pur şi simplu în portbagaj, ca să nu se şifoneze. Abia aşteptam s-o port în timpul prezentării pe care o susţineam în cadrul evenimentului la care fusesem invitată.

  Dimineaţa următoare când m-am îmbrăcat, am observat ceea ce am crezut că este o pată pe mânecă. Spre consternarea mea, nu era o pată, ci erau mai multe găuri mici cu urme de grăsime pe margini, dovadă că în portbagaj se scursese ceva. M-am certat că fusesem atât de neatentă şi am considerat sacoul compromis.

  După ce m-am mai gândit, am făcut un plan să maschez problema. Am mers şi am cumpărat câţiva metri de şnur negru şi un ciucure negru. Am pus şnurul de jur împrejurul mânecii, aproape de manşetă, l-am cusut elegant şi apoi am repetat operaţiunea mai sus cu câţiva centimetri. Acelaşi lucru l-am făcut şi la cealaltă mânecă. Unde erau găurile, am cusut şnurul într-o formă circulară şi am pus şi ciucurele, acoperind astfel zona cu probleme. Gata, sacoul nu mai era inutilizabil. Totuşi eu eram conştientă de existenţa găurilor şi simţeam că valoarea hainei era diminuată. Până într-o zi, când am întâlnit o prietenă cu un sacou identic. Când i-am spus că avem sacouri la fel, ea a completat: „Da, dar al tău e mai scump.” Ea a crezut că, fiindcă al meu avea şnur şi ciucuri, era mai costisitor. Am râs amândouă când i-am povestit adevărul.

  În viaţă, facem uneori lucruri stupide şi necugetate şi ne pătăm reputaţia. Poate că ne este ruşine cu ceea ce am făcut şi ne catalogăm drept „bune de nimic”. Gânduri negative preiau controlul. Trebuie să ne reamintim că există modalităţi de a ne repara viaţa şi a ne reface reputaţia. De fapt, putem continua să facem fapte bune şi să le facem altora viaţa mai frumoasă. Oricine greşeşte, doar că unele greşeli sunt mai vizibile decât altele. Foloseşte-ţi creativitatea pentru a concepe un plan prin care să îţi schimbi modul de a fi, astfel încât să devii persoana pe care ţi-o doreşti. Ca şi în cazul sacoului meu, în Isus, viaţa ta poate fi şi mai frumoasă.

  Evelyn Glass

  Acoperind pagubele - 2017. Foloseşte-ţi creativitatea pentru a concepe un plan prin care să îţi schimbi modul de a fi, astfel încât să devii persoana pe care ţi-o doreşti. Ca şi în cazul sacoului meu, în Isus, viaţa ta poate fi şi mai frumoasă.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...