Acoperind pagubele

  Zideşte în mine o inimă curată, Dumnezeule, pune în mine un duh nou şi statornic! Nu mă lepăda de la Faţa Ta şi nu lua de la mine Duhul Tău cel Sfânt! Dă-mi iarăşi bucuria mântuirii Tale şi sprijină-mă cu un duh de bunăvoinţă. – Psalmii 51:10-12

  Acum câţiva ani, mi-am cumpărat un sacou roşu-aprins cu guler de catifea. Soţului meu îi place întotdeauna când port culoarea roşie, aşa că m-am bucurat să găsesc un obiect de îmbrăcăminte care să îi placă. La un moment dat, ne pregăteam să plecăm în vestul statului Nebraska peste weekend şi, în loc să îmi pun haina într-o husă, am aşezat-o pur şi simplu în portbagaj, ca să nu se şifoneze. Abia aşteptam s-o port în timpul prezentării pe care o susţineam în cadrul evenimentului la care fusesem invitată.

  Dimineaţa următoare când m-am îmbrăcat, am observat ceea ce am crezut că este o pată pe mânecă. Spre consternarea mea, nu era o pată, ci erau mai multe găuri mici cu urme de grăsime pe margini, dovadă că în portbagaj se scursese ceva. M-am certat că fusesem atât de neatentă şi am considerat sacoul compromis.

  După ce m-am mai gândit, am făcut un plan să maschez problema. Am mers şi am cumpărat câţiva metri de şnur negru şi un ciucure negru. Am pus şnurul de jur împrejurul mânecii, aproape de manşetă, l-am cusut elegant şi apoi am repetat operaţiunea mai sus cu câţiva centimetri. Acelaşi lucru l-am făcut şi la cealaltă mânecă. Unde erau găurile, am cusut şnurul într-o formă circulară şi am pus şi ciucurele, acoperind astfel zona cu probleme. Gata, sacoul nu mai era inutilizabil. Totuşi eu eram conştientă de existenţa găurilor şi simţeam că valoarea hainei era diminuată. Până într-o zi, când am întâlnit o prietenă cu un sacou identic. Când i-am spus că avem sacouri la fel, ea a completat: „Da, dar al tău e mai scump.” Ea a crezut că, fiindcă al meu avea şnur şi ciucuri, era mai costisitor. Am râs amândouă când i-am povestit adevărul.

  În viaţă, facem uneori lucruri stupide şi necugetate şi ne pătăm reputaţia. Poate că ne este ruşine cu ceea ce am făcut şi ne catalogăm drept „bune de nimic”. Gânduri negative preiau controlul. Trebuie să ne reamintim că există modalităţi de a ne repara viaţa şi a ne reface reputaţia. De fapt, putem continua să facem fapte bune şi să le facem altora viaţa mai frumoasă. Oricine greşeşte, doar că unele greşeli sunt mai vizibile decât altele. Foloseşte-ţi creativitatea pentru a concepe un plan prin care să îţi schimbi modul de a fi, astfel încât să devii persoana pe care ţi-o doreşti. Ca şi în cazul sacoului meu, în Isus, viaţa ta poate fi şi mai frumoasă.

  Evelyn Glass

  Acoperind pagubele - 2017. Foloseşte-ţi creativitatea pentru a concepe un plan prin care să îţi schimbi modul de a fi, astfel încât să devii persoana pe care ţi-o doreşti. Ca şi în cazul sacoului meu, în Isus, viaţa ta poate fi şi mai frumoasă.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Epuizare?

  Isus a arătat că este bine să punem deoparte timp pentru noi înșine: de fapt, aceasta este o datorie! Prea adesea luptăm să fim perfecte și să ne menținem reputația de persoane altruiste, astfel încât începem să ne neglijăm propria viață. Dar, pentru a umple cupa altora, trebuie să ne asigurăm că avem destulă apă în propria cupă.

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...