Articolul precedentLepra caracterului
  Articolul următorReducere naturala a durerii

  O sesiune de terapie de o mie de ani

  Nimiceşte moartea pe vecie; Domnul Dumnezeu şterge lacrimile de pe toate feţele şi îndepărtează de pe tot pământul ocara poporului Său; da. Domnul a vorbit. – Isaia 25:8

  Eu cred că în cer se vor ţine, îndrăznesc să spun, câteva sesiuni de terapie. Imaginează-ţi:

  Urie: David! Regele meu! Slavă Domnului! A fost o onoare pentru mine să îmi dau viaţa pentru Dumnezeul meu, pentru regele meu, pentru ţara mea!

  David: Urie, şi eu mă bucur să te văd (îmbrăţişare). Dar, stai aşa, trebuie să îţi spun ceva. E ceva ce tu nu ştii. Îţi aduci aminte de comanda lui Ioab să lupţi în prima linie a celei mai crunte bătălii? Urie, e ceva ce trebuie să îţi mărturisesc…

  Sau apostolul Pavel şi martirul Ştefan…

  Ştefan: Ce? Tu? Tu eşti aici, Saule? Tu?

  Pavel: Da, eu. Totul a început cu momentul în care ţi-am văzut faţa, Ştefane. Pic de resentiment nu se vedea pe faţa ta, deşi noi aruncam ploaie de pietre asupra ta, în timp ce tu îl vedeai pe Isus la dreapta lui Dumnezeu. Da, şi eu L-am văzut pe Dumnezeu, un pic mai târziu, în drum spre Damasc. Ai puţin timp? Să îţi povestesc şi… apropo, spune-mi Pavel.

  Cerul va fi o ocazie de mare bucurie. Dar unele lucruri vor trebui „asimilate”. Conflictele care ne rod pacea se cer rezolvate acum, înainte să vină Isus. Ce-o să facem, o să ne evităm unii pe alţii în cer? Ceva de genul: „Te iert, dar pur şi simplu nu mai pot avea încredere în tine?”

  Dacă e posibil, nu ar trebui să amânăm împlinirea datoriei de a trăi în pace (vezi 2 Corinteni 13:11). Dar, dacă moartea sau distanţa ori alţi factori împiedică împăcarea, Dumnezeu a plănuit o sesiune de terapie. Se cheamă „mia de ani” sau„mileniul”, care se întinde între venirea lui Isus şi înnoirea Pământului. Citeşte despre această perioadă în capitolele 20 şi 21 din Apocalipsa. Satana va fi prins (Apocalipsa 20:2); cei înviaţi vor colabora cu Dumnezeu la analizarea cazurilor celor pierduţi şi ale îngerilor căzuţi (v. 6; 1 Corinteni 6:3). Personal, cred că Dumnezeu va sta cu cei dintre noi care avem sentimente rănite şi ne va ajuta cu răbdare să rezolvăm acele chestiuni pentru prezent şi pentru totdeauna. Abia după cei o mie de ani „ Dumnezeu va şterge orice lacrimă din ochii lor”(Apocalipsa 7:17).

  Dacă eu, ca terapeut, aş ţine o sesiune de terapie de o mie de ani, aş câştiga cam 438 de milioane de dolari. Isus o s-o facă aşa cum face El totul – fără bani şi fără plată. Slavă Terapeutului nostru ceresc, Psihologului nostru divin. Sfătuitorului nostru minunat!

  Jennifer Jill Schwirzer

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Hristos este podul

  Mă rog și vorbesc numai cu Domnul nostru așa cum o fac de ani de zile ca o creștină devotată. Dar darul acela îmi amintește că Hristos a murit pe cruce pentru noi; El este podul nostru și ar fi bine ca și noi să murim față de noi în fiecare zi și să trăim pentru El.

  Garanție pe viață

  Sunt atât de recunoscătoare că ochiul Lui veghează într-adevăr asupra vrăbiilor. Așa că am încredere că îi pasă și de mine!

  Mesagerul lui Dumnezeu

  El a avut grijă de familia mea în multe moduri miraculoase. Așa că, nu fi niciodată dezamăgită dacă Dumnezeu nu răspunde rugăciunilor tale așa cum vrei! Roagă-te numai să fii mesagerul lui credincios, fii recunoscătoare pentru călăuzirea Lui și vei fi binecuvântată!

  Publicate astăzi

  Luna Șebat

  Orice s-ar întâmpla în viața cuiva de lângă noi, să nu facem niciodată presupuneri grăbite și să considerăm că necazul lui se datorează faptului că e părăsit de Dumnezeu. Trebuie să fim conștienți că, atunci când cineva trece prin experiențe triste sau dureroase, acel om e poate cel mai aproape de Dumnezeu. Sub nicio formă să nu ne erijăm noi în unelte de pedeapsă pentru cineva, ci, dimpotrivă, să ne aplecăm și să-l ridicăm pe cel căzut sub povară chiar și în cazul unei vinovății evidente. Dacă nu cel căzut, atunci cine să aibă nevoie de ajutor și de înțelegere din partea cuiva care se consideră copil al lui Dumnezeu?

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Cea mai mare speranță

  În momentele de descurajare, spune alături de psalmist: „Tu eşti ocrotirea mea, Tu mă scoţi din necaz, Tu mă înconjori cu cântări de izbăvire”. Apoi continuă să-ţi imaginezi şi să meditezi asupra stării de bucurie eternă promisă de versetul de astăzi. Această promisiune este validă nu numai pentru veşnicie, ci şi pentru astăzi.

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Krisztus a Bíró

  „Az Atya nem ítél senkit, hanem az ítéletet egészen a Fiúnak adta.” (Ján 5,22)„Tanításaiban Krisztus...