Obiecte ascunse

  Un om credincios este năpădit de binecuvântări, dar cel ce vrea să se îmbogăţească repede nu rămâne nepedepsit. – Proverbele 28:20

  Obişnuiam să îmi ajut o prietenă având grijă de băieţii ei gemeni. Apoi Dumnezeu a binecuvântat-o cu o fetiţă. Cât ele erau încă în spital, soţul ei m-a rugat să îl ajut să facă cumpărături pentru fetiţă. Am umplut două cărucioare cu obiecte pentru nou-născuţi. Gemenii aleseseră să stea în cărucioare, printre obiectele cumpărate, aşa că îi împingeam şi pe ei prin magazin.

  La casă, casiera a zis că ţarcul dejoacă e prea greu ca să îl ridice pe bandă, aşa că i-a marcat preţul direct în cărucior. Am plătit şi am plecat. Când am pus bagajele în maşină, am descoperit că ţarcul dejoacă avea sub el nişte bavete, iar unul dintre gemeni stătuse pe nişte şosete şi mănuşi, pentru care nu plătiserăm. Mike a sugerat să mă întorc eu la magazin şi să achit obiectele ascunse, cât el punea băieţii în maşină. În timp ce eu îi explicam casierei situaţia cu obiectele neachitate, ea a chemat un superior cu o sacoşă.

  Poate nu îţi vine să crezi, dar cam jumătate din lucrurile pe care le-am plătit erau în acea sacoşă; uitaserăm să le luăm. M-am bucurat că eu şi Mike am decis să fim cinstiţi. Bavetele, mănuşile şi şosetele făceau cam 12 dolari, în timp ce sacoşa cu lucruri uitate valora peste 400. În plus, prin faptul că am fost cinstiţi, ne-am scutit de încă un drum la magazin.

  Michael a fost mişcat până la lacrimi când m-am întors cu sacoşa aceea mare. Nu a spus decât: „Merită să fii cinstit.” Adevărul e că el n-ar fi observat că a uitat la magazin lucruri decât când Ruth şi fetiţa ar fi venit acasă şi i-ar fi costat bani în plus să cumpere lucrurile din nou. Se spune că „cinstea e cea mai bună politică”, iar textul de azi ne reaminteşte că nu vom scăpa nepedepsiţi dacă folosim metode necinstite să ne îmbogăţim. Îmi aduc aminte că în Proverbele 28:6 se spune: „Mai mult preţuieşte săracul care umblă în neprihănirea lui decât bogatul care umblă pe căi sucite.”

  Cred că Pavel a rezumat foarte bine chestiunea cinstei atunci când a scris că „nimeni să nu fie cu vicleşug şi cu nedreptate în treburi faţă de fratele său, pentru că Domnul pedepseşte toate aceste lucruri, după cum v-am spus şi v-am adeverit. Căci Dumnezeu nu ne-a chemat la necurăţie, ci la sfinţire. De aceea cine nesocoteşte aceste învăţături nesocoteşte nu pe un om, ci pe Dumnezeu, care v-a dat şi pe Duhul Său cel Sfânt” (1 Tesaloniceni 4:6-8).

  Mabel Kwei

  Obiecte ascunse - 2017. „Dumnezeu nu ne-a chemat la necurăţie, ci la sfinţire. De aceea cine nesocoteşte aceste învăţături nesocoteşte nu pe un om, ci pe Dumnezeu, care v-a dat şi pe Duhul Său cel Sfânt” (1 Tesaloniceni 4:8)
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...