Obiecte ascunse

  Un om credincios este năpădit de binecuvântări, dar cel ce vrea să se îmbogăţească repede nu rămâne nepedepsit. – Proverbele 28:20

  Obişnuiam să îmi ajut o prietenă având grijă de băieţii ei gemeni. Apoi Dumnezeu a binecuvântat-o cu o fetiţă. Cât ele erau încă în spital, soţul ei m-a rugat să îl ajut să facă cumpărături pentru fetiţă. Am umplut două cărucioare cu obiecte pentru nou-născuţi. Gemenii aleseseră să stea în cărucioare, printre obiectele cumpărate, aşa că îi împingeam şi pe ei prin magazin.

  La casă, casiera a zis că ţarcul dejoacă e prea greu ca să îl ridice pe bandă, aşa că i-a marcat preţul direct în cărucior. Am plătit şi am plecat. Când am pus bagajele în maşină, am descoperit că ţarcul dejoacă avea sub el nişte bavete, iar unul dintre gemeni stătuse pe nişte şosete şi mănuşi, pentru care nu plătiserăm. Mike a sugerat să mă întorc eu la magazin şi să achit obiectele ascunse, cât el punea băieţii în maşină. În timp ce eu îi explicam casierei situaţia cu obiectele neachitate, ea a chemat un superior cu o sacoşă.

  Poate nu îţi vine să crezi, dar cam jumătate din lucrurile pe care le-am plătit erau în acea sacoşă; uitaserăm să le luăm. M-am bucurat că eu şi Mike am decis să fim cinstiţi. Bavetele, mănuşile şi şosetele făceau cam 12 dolari, în timp ce sacoşa cu lucruri uitate valora peste 400. În plus, prin faptul că am fost cinstiţi, ne-am scutit de încă un drum la magazin.

  Michael a fost mişcat până la lacrimi când m-am întors cu sacoşa aceea mare. Nu a spus decât: „Merită să fii cinstit.” Adevărul e că el n-ar fi observat că a uitat la magazin lucruri decât când Ruth şi fetiţa ar fi venit acasă şi i-ar fi costat bani în plus să cumpere lucrurile din nou. Se spune că „cinstea e cea mai bună politică”, iar textul de azi ne reaminteşte că nu vom scăpa nepedepsiţi dacă folosim metode necinstite să ne îmbogăţim. Îmi aduc aminte că în Proverbele 28:6 se spune: „Mai mult preţuieşte săracul care umblă în neprihănirea lui decât bogatul care umblă pe căi sucite.”

  Cred că Pavel a rezumat foarte bine chestiunea cinstei atunci când a scris că „nimeni să nu fie cu vicleşug şi cu nedreptate în treburi faţă de fratele său, pentru că Domnul pedepseşte toate aceste lucruri, după cum v-am spus şi v-am adeverit. Căci Dumnezeu nu ne-a chemat la necurăţie, ci la sfinţire. De aceea cine nesocoteşte aceste învăţături nesocoteşte nu pe un om, ci pe Dumnezeu, care v-a dat şi pe Duhul Său cel Sfânt” (1 Tesaloniceni 4:6-8).

  Mabel Kwei

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Hristos este podul

  Mă rog și vorbesc numai cu Domnul nostru așa cum o fac de ani de zile ca o creștină devotată. Dar darul acela îmi amintește că Hristos a murit pe cruce pentru noi; El este podul nostru și ar fi bine ca și noi să murim față de noi în fiecare zi și să trăim pentru El.

  Garanție pe viață

  Sunt atât de recunoscătoare că ochiul Lui veghează într-adevăr asupra vrăbiilor. Așa că am încredere că îi pasă și de mine!

  Mesagerul lui Dumnezeu

  El a avut grijă de familia mea în multe moduri miraculoase. Așa că, nu fi niciodată dezamăgită dacă Dumnezeu nu răspunde rugăciunilor tale așa cum vrei! Roagă-te numai să fii mesagerul lui credincios, fii recunoscătoare pentru călăuzirea Lui și vei fi binecuvântată!

  Publicate astăzi

  Luna Șebat

  Orice s-ar întâmpla în viața cuiva de lângă noi, să nu facem niciodată presupuneri grăbite și să considerăm că necazul lui se datorează faptului că e părăsit de Dumnezeu. Trebuie să fim conștienți că, atunci când cineva trece prin experiențe triste sau dureroase, acel om e poate cel mai aproape de Dumnezeu. Sub nicio formă să nu ne erijăm noi în unelte de pedeapsă pentru cineva, ci, dimpotrivă, să ne aplecăm și să-l ridicăm pe cel căzut sub povară chiar și în cazul unei vinovății evidente. Dacă nu cel căzut, atunci cine să aibă nevoie de ajutor și de înțelegere din partea cuiva care se consideră copil al lui Dumnezeu?

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Cea mai mare speranță

  În momentele de descurajare, spune alături de psalmist: „Tu eşti ocrotirea mea, Tu mă scoţi din necaz, Tu mă înconjori cu cântări de izbăvire”. Apoi continuă să-ţi imaginezi şi să meditezi asupra stării de bucurie eternă promisă de versetul de astăzi. Această promisiune este validă nu numai pentru veşnicie, ci şi pentru astăzi.

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Krisztus a Bíró

  „Az Atya nem ítél senkit, hanem az ítéletet egészen a Fiúnak adta.” (Ján 5,22)„Tanításaiban Krisztus...