Un Dumnezeu puternic

  Cel ce stă sub ocrotirea Celui Preaînalt şi se odihneşte la umbra Celui Atotputernic… Psalmul 91:1

  Îmi place să studiez numele lui Dumnezeu. Fiecare nume prezintă ceva nou despre caracterul lui Dumnezeu. A existat o perioadă în experienţa mea spirituală în care am simţit o dorinţă enormă să aflu mai multe despre Dumnezeu. Ştiam că este un Dumnezeu al iubirii, dar citind Biblia, mai ales din Vechiul Testament, m-am trezit în situaţia de a-L vedea cu greu pe Dumnezeu ca fiind iubitor, plin de grijă şi milă.

  Apoi, în urmă cu ceva ani, am dat peste o carte cu titlul The Names of God (Numele lui Dumnezeu), scrisă de Ann Spangler. Am fost absorbită de carte. În fiecare săptămână, prezenta un alt nume al lui Dumnezeu în greacă sau în ebraică. Existau pasaje de citit pentru fiecare zi a săptămânii, toate pornind de la unul dintre numele lui Dumnezeu. Am fost încântată şi uimită pe măsură ce mă adânceam tot mai mult în studierea numelor lui Dumnezeu.

  Majoritatea dintre noi deja cunoaştem o parte dintre aceste nume: Iehova Şalom – Dumnezeu este pace; Abba – Tată; Iehova Rohi – Dumnezeu este păstorul meu. Dar numele la care eu ţin cel mai mult se găseşte în Psalmul 91:1, textul nostru de astăzi. El Shaddai – Dumnezeul cel Atotputernic. Dumnezeul la care nimic nu este imposibil. O, cât îmi place acest nume! Cât de valoros a ajuns să fie acest nume pentru mine!

  În ultimii zece ani, au existat în viaţa mea câteva greutăţi majore, cu care m-am confruntat atât personal, cât şi la nivelul familiei. Acest nume, El Shaddai – Dumnezeul cel Atotputernic -, mi-a dat putere pentru că ştiu că, indiferent de încercarea mea, Dumnezeu mă poate scoate la liman. Fie că alege să o rezolve, fie să o îndepărteze sau să o amâne o vreme – uneori multă vreme -, nu contează. Ştiu că El deţine controlul.

  Vezi tu, El Shaddai este Dumnezeul care a calmat mările înfuriate, care l-a salvat pe Daniel din groapa cu lei, care i-a dat lui David victoria asupra lui Goliat, care a despărţit Marea Roşie, pentru ca israeliţii să o poată traversa. Există multe relatări în Biblie care ne arată puterea lui El Shaddai. Vrei în viaţa ta azi acea putere? Atunci tot ce trebuie să faci este să petreci timp la umbra Sa, în fiecare zi. Învaţă să te bazezi pe Dumnezeu. Nu te va dezamăgi niciodată. Dacă vrei să studiezi mai multe despre caracterul Său şi ai acces la internet, caută „numele lui Dumnezeu” şi o să fii uimită câte resurse există. Foloseşte aceste informaţii să îţi dezvolţi o înţelegere mai profundă asupra caracterului lui Dumnezeu. El este un Dumnezeu al iubirii, al grijii şi al milei.

  Heather-Dawn Small

  Un Dumnezeu puternic - 2017. Vrei în viaţa ta azi acea putere? Atunci tot ce trebuie să faci este să petreci timp la umbra Sa, în fiecare zi. Învaţă să te bazezi pe Dumnezeu. Nu te va dezamăgi niciodată.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  Credință și ascultare

  Ascultarea credincioasă a poruncii lui Dumnezeu a avut ca rezultat binecuvântarea promisă.

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...