Un Dumnezeu puternic

  Cel ce stă sub ocrotirea Celui Preaînalt şi se odihneşte la umbra Celui Atotputernic… Psalmul 91:1

  Îmi place să studiez numele lui Dumnezeu. Fiecare nume prezintă ceva nou despre caracterul lui Dumnezeu. A existat o perioadă în experienţa mea spirituală în care am simţit o dorinţă enormă să aflu mai multe despre Dumnezeu. Ştiam că este un Dumnezeu al iubirii, dar citind Biblia, mai ales din Vechiul Testament, m-am trezit în situaţia de a-L vedea cu greu pe Dumnezeu ca fiind iubitor, plin de grijă şi milă.

  Apoi, în urmă cu ceva ani, am dat peste o carte cu titlul The Names of God (Numele lui Dumnezeu), scrisă de Ann Spangler. Am fost absorbită de carte. În fiecare săptămână, prezenta un alt nume al lui Dumnezeu în greacă sau în ebraică. Existau pasaje de citit pentru fiecare zi a săptămânii, toate pornind de la unul dintre numele lui Dumnezeu. Am fost încântată şi uimită pe măsură ce mă adânceam tot mai mult în studierea numelor lui Dumnezeu.

  Majoritatea dintre noi deja cunoaştem o parte dintre aceste nume: Iehova Şalom – Dumnezeu este pace; Abba – Tată; Iehova Rohi – Dumnezeu este păstorul meu. Dar numele la care eu ţin cel mai mult se găseşte în Psalmul 91:1, textul nostru de astăzi. El Shaddai – Dumnezeul cel Atotputernic. Dumnezeul la care nimic nu este imposibil. O, cât îmi place acest nume! Cât de valoros a ajuns să fie acest nume pentru mine!

  În ultimii zece ani, au existat în viaţa mea câteva greutăţi majore, cu care m-am confruntat atât personal, cât şi la nivelul familiei. Acest nume, El Shaddai – Dumnezeul cel Atotputernic -, mi-a dat putere pentru că ştiu că, indiferent de încercarea mea, Dumnezeu mă poate scoate la liman. Fie că alege să o rezolve, fie să o îndepărteze sau să o amâne o vreme – uneori multă vreme -, nu contează. Ştiu că El deţine controlul.

  Vezi tu, El Shaddai este Dumnezeul care a calmat mările înfuriate, care l-a salvat pe Daniel din groapa cu lei, care i-a dat lui David victoria asupra lui Goliat, care a despărţit Marea Roşie, pentru ca israeliţii să o poată traversa. Există multe relatări în Biblie care ne arată puterea lui El Shaddai. Vrei în viaţa ta azi acea putere? Atunci tot ce trebuie să faci este să petreci timp la umbra Sa, în fiecare zi. Învaţă să te bazezi pe Dumnezeu. Nu te va dezamăgi niciodată. Dacă vrei să studiezi mai multe despre caracterul Său şi ai acces la internet, caută „numele lui Dumnezeu” şi o să fii uimită câte resurse există. Foloseşte aceste informaţii să îţi dezvolţi o înţelegere mai profundă asupra caracterului lui Dumnezeu. El este un Dumnezeu al iubirii, al grijii şi al milei.

  Heather-Dawn Small

  Un Dumnezeu puternic - 2017. Vrei în viaţa ta azi acea putere? Atunci tot ce trebuie să faci este să petreci timp la umbra Sa, în fiecare zi. Învaţă să te bazezi pe Dumnezeu. Nu te va dezamăgi niciodată.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...