Vrăjitorie creştină

  Astfel au ajuns plini de orice fel de nelegiuire, de curvie, de viclenie, de lăcomie, de răutate; plini de pizmă, de ucidere, de ceartă, de înşelăciune, de porniri răutăcioase; sunt şoptitori, Romani 1:29

  O mână ezitantă s-a ridicat încet deasupra capetelor. M-am uitat spre spatele clasei şi am dat din cap:

  – Da, spune!

  – De ce femeile din biserică bârfesc atât de mult? a întrebat cea care ridicase mâna. Întrebarea făcea parte dintr-o discuţie în clasă pe marginea unei poezii intitulate: „Le Loupgarou” (Vârcolacul), de Sir Derek Walcott. Această poezie descrie artistic viaţa şi dispariţia personajului principal, Le Brun, care şi-a vândut sufletul Diavolului şi a fost transformat într-un lup. A fost trădat de cele pe care Walcott le numeşte „vrăjitoare creştine”. Mesajul acestui poem iscusit meşteşugit este faptul că sătenii l-au respins pe Le Brun şi îşi închideau ferestrele la trecerea lui, când venea să vândă fructe.

  Poate că alegoria lui Walcott sau poate că ceea ce a observat în biserica ei a determinat-o pe elevă să pună acea întrebare. În orice caz, era o întrebare validă, fără un răspuns simplu. Bârfa e definită drept „transmiterea unor informaţii ofensatoare, jenante, jignitoare sau umilitoare unei persoane despre o altă persoană. Adevărul este irelevant.” Acest fenomen dăunător este menit să-i denigreze pe cei diferiţi, să îi denunţe pe cei cu altă opinie, să îi defăimeze pe cei antipatici. Şi, da, are loc inclusiv în biserică.

  Mulţi au fost victime ale relatărilor scandaloase directe sau ale rugăciunilor indirect atacatoare: „Să ne rugăm pentru Jill, al cărei soţ se culcă cu Mary.” Uneori nu e deloc greu să observi zâmbetul subtil atotcunoscător de satisfacţie îngâmfată de pe faţa celor care fac anunţul în grupa de rugăciune. Pavel se referă la această situaţie în 1 Timotei 5:13 şi, după mii de ani, lucrurile stau fix la fel.

  Răspunsul la acea întrebare era, în esenţă, foarte simplu: necredinţa. Din nefericire, femeile creştine din poezie erau la fel de rele pe cât ziceau că e Le Brun. El nu îl cunoştea pe Dumnezeu pentru că aceste femei nu i L-au făcut cunoscut. Întrucât vechiul Israel a ratat momentul venirii lui Isus prima oară, mulţi sunt fără Dumnezeu – înainte de următoarea ocazie în care îşi va face simţită prezenţa.

  Nimeni care se angajează în această practică nu va merge în cer. Bârfa îi răneşte pe oameni şi slăbeşte trupul lui Hristos. Nevoia noastră cea mai mare este să îi predăm Domnului inima noastră, iar limba o va urma. Doar prin harul Său putem extermina acest păcat respingător al vrăjitoriei creştine.

  Judelia Medard-Santiesbeban

  Vrăjitorie creştină - 2017. Bârfa îi răneşte pe oameni şi slăbeşte trupul lui Hristos. Nevoia noastră cea mai mare este să îi predăm Domnului inima noastră, iar limba o va urma. Doar prin harul Său putem extermina acest păcat respingător al vrăjitoriei creştine.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...