Vrăjitorie creştină

  Astfel au ajuns plini de orice fel de nelegiuire, de curvie, de viclenie, de lăcomie, de răutate; plini de pizmă, de ucidere, de ceartă, de înşelăciune, de porniri răutăcioase; sunt şoptitori, Romani 1:29

  O mână ezitantă s-a ridicat încet deasupra capetelor. M-am uitat spre spatele clasei şi am dat din cap:

  – Da, spune!

  – De ce femeile din biserică bârfesc atât de mult? a întrebat cea care ridicase mâna. Întrebarea făcea parte dintr-o discuţie în clasă pe marginea unei poezii intitulate: „Le Loupgarou” (Vârcolacul), de Sir Derek Walcott. Această poezie descrie artistic viaţa şi dispariţia personajului principal, Le Brun, care şi-a vândut sufletul Diavolului şi a fost transformat într-un lup. A fost trădat de cele pe care Walcott le numeşte „vrăjitoare creştine”. Mesajul acestui poem iscusit meşteşugit este faptul că sătenii l-au respins pe Le Brun şi îşi închideau ferestrele la trecerea lui, când venea să vândă fructe.

  Poate că alegoria lui Walcott sau poate că ceea ce a observat în biserica ei a determinat-o pe elevă să pună acea întrebare. În orice caz, era o întrebare validă, fără un răspuns simplu. Bârfa e definită drept „transmiterea unor informaţii ofensatoare, jenante, jignitoare sau umilitoare unei persoane despre o altă persoană. Adevărul este irelevant.” Acest fenomen dăunător este menit să-i denigreze pe cei diferiţi, să îi denunţe pe cei cu altă opinie, să îi defăimeze pe cei antipatici. Şi, da, are loc inclusiv în biserică.

  Mulţi au fost victime ale relatărilor scandaloase directe sau ale rugăciunilor indirect atacatoare: „Să ne rugăm pentru Jill, al cărei soţ se culcă cu Mary.” Uneori nu e deloc greu să observi zâmbetul subtil atotcunoscător de satisfacţie îngâmfată de pe faţa celor care fac anunţul în grupa de rugăciune. Pavel se referă la această situaţie în 1 Timotei 5:13 şi, după mii de ani, lucrurile stau fix la fel.

  Răspunsul la acea întrebare era, în esenţă, foarte simplu: necredinţa. Din nefericire, femeile creştine din poezie erau la fel de rele pe cât ziceau că e Le Brun. El nu îl cunoştea pe Dumnezeu pentru că aceste femei nu i L-au făcut cunoscut. Întrucât vechiul Israel a ratat momentul venirii lui Isus prima oară, mulţi sunt fără Dumnezeu – înainte de următoarea ocazie în care îşi va face simţită prezenţa.

  Nimeni care se angajează în această practică nu va merge în cer. Bârfa îi răneşte pe oameni şi slăbeşte trupul lui Hristos. Nevoia noastră cea mai mare este să îi predăm Domnului inima noastră, iar limba o va urma. Doar prin harul Său putem extermina acest păcat respingător al vrăjitoriei creştine.

  Judelia Medard-Santiesbeban

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Biruința

  Ca părinte, biruința a însemnat să recunosc faptul că personalitatea mea nu este întocmai potrivită cu statul acasă tot timpul cu copiii – și să nu mă învinovățesc pentru asta. Biruința a însemnat să mă bazez pe punctele mele forte și să las ca acestea să compenseze slăbiciunile.

  A durut atât de tare!

  Pentru ce puteam să fiu recunoscătoare în toată această durere? Îi mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a păstrat viața. Aș fi putut să rămân acolo toată noaptea și, în cele din urmă, să mor! Dacă Dumnezeu vede o vrabie căzând și o îngrijește, cu atât mai mult El se îngrijește de mine!

  Dragostea: legătura care unește

  Maria avea mulți copii, dar Isus a vrut să Se asigure că avea să aibă parte de cea mai bună îngrijire, așa că a lăsat-o în grija persoanei despre care simțea că îi va purta de grijă la fel cum ar fi făcut-o El. Isus, spre deosebire de prietena mea, știa că o inimă plină de iubire oferă mai multă grijă decât o simplă legătură de familie.

  Publicate astăzi

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Eu n-o să mă las dominat

  Ţine minte, mai ales în timpul ispitei, că Dumnezeu însuşi te va întări, te va ajuta şi te va susţine cu mâna Sa neprihănită!

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Az egyetlen valódi kincs: az igaz jellem

  „Korall és kristály említni sem való, a bölcsesség ára drágább a gyöngyöknél.” (Jób 28,18)„Az isteni...