Vrăjitorie creştină

  Astfel au ajuns plini de orice fel de nelegiuire, de curvie, de viclenie, de lăcomie, de răutate; plini de pizmă, de ucidere, de ceartă, de înşelăciune, de porniri răutăcioase; sunt şoptitori, Romani 1:29

  O mână ezitantă s-a ridicat încet deasupra capetelor. M-am uitat spre spatele clasei şi am dat din cap:

  – Da, spune!

  – De ce femeile din biserică bârfesc atât de mult? a întrebat cea care ridicase mâna. Întrebarea făcea parte dintr-o discuţie în clasă pe marginea unei poezii intitulate: „Le Loupgarou” (Vârcolacul), de Sir Derek Walcott. Această poezie descrie artistic viaţa şi dispariţia personajului principal, Le Brun, care şi-a vândut sufletul Diavolului şi a fost transformat într-un lup. A fost trădat de cele pe care Walcott le numeşte „vrăjitoare creştine”. Mesajul acestui poem iscusit meşteşugit este faptul că sătenii l-au respins pe Le Brun şi îşi închideau ferestrele la trecerea lui, când venea să vândă fructe.

  Poate că alegoria lui Walcott sau poate că ceea ce a observat în biserica ei a determinat-o pe elevă să pună acea întrebare. În orice caz, era o întrebare validă, fără un răspuns simplu. Bârfa e definită drept „transmiterea unor informaţii ofensatoare, jenante, jignitoare sau umilitoare unei persoane despre o altă persoană. Adevărul este irelevant.” Acest fenomen dăunător este menit să-i denigreze pe cei diferiţi, să îi denunţe pe cei cu altă opinie, să îi defăimeze pe cei antipatici. Şi, da, are loc inclusiv în biserică.

  Mulţi au fost victime ale relatărilor scandaloase directe sau ale rugăciunilor indirect atacatoare: „Să ne rugăm pentru Jill, al cărei soţ se culcă cu Mary.” Uneori nu e deloc greu să observi zâmbetul subtil atotcunoscător de satisfacţie îngâmfată de pe faţa celor care fac anunţul în grupa de rugăciune. Pavel se referă la această situaţie în 1 Timotei 5:13 şi, după mii de ani, lucrurile stau fix la fel.

  Răspunsul la acea întrebare era, în esenţă, foarte simplu: necredinţa. Din nefericire, femeile creştine din poezie erau la fel de rele pe cât ziceau că e Le Brun. El nu îl cunoştea pe Dumnezeu pentru că aceste femei nu i L-au făcut cunoscut. Întrucât vechiul Israel a ratat momentul venirii lui Isus prima oară, mulţi sunt fără Dumnezeu – înainte de următoarea ocazie în care îşi va face simţită prezenţa.

  Nimeni care se angajează în această practică nu va merge în cer. Bârfa îi răneşte pe oameni şi slăbeşte trupul lui Hristos. Nevoia noastră cea mai mare este să îi predăm Domnului inima noastră, iar limba o va urma. Doar prin harul Său putem extermina acest păcat respingător al vrăjitoriei creştine.

  Judelia Medard-Santiesbeban

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Miere din stâncă

  Mă rog astăzi ca fiecare dintre noi să învețe să asculte mai mult de Dumnezeu și să se supună voinței Sale, lăsându-L să ne dea „miere din stâncă”.

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Publicate astăzi

  Femeia bolnavă de 12 ani

  E posibil să suferi de mai multă vreme de ceva ce te macină (în corpul sau în sufletul tău). Probabil că ai trecut deja prin episoade de îngrijorare, descurajare sau chiar depresie. Necredința se poate instala ușor când suntem dezamăgiți. Istoria acestei femei care suferea de doisprezece ani a fost scrisă tocmai pentru tine și cei ce trec prin astfel de stări. Este mesajul clar că, atunci când te vei întâlni cu Mântuitorul în rugăciune, El te va asculta, va găsi cea mai bună soluție și te va elibera.

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  „A föld és a rajta lévő dolgok is megégnek”

  „Mert ímé, eljön a nap, lángoló, mint a sütőkemence, és olyanná lesz minden kevély és...