Articolul precedentPotențial inflamabil
  Articolul următorBiciuind un cal obosit

  Asumarea riscului (II)

  Tot ce găseşte mâna ta să facă, fă cu toată puterea ta. Căci, în Locuinţa morţilor, în care mergi, nu mai este nici lucrare, nici chibzuială, nici ştiinţă, nici înţelepciune! Eclesiastul 9:10

  Dar a venit ziua în care cutezanţele mele au dat roade – bogate! Activitatea mea în domeniul concilierii m-a adus în legătură cu activitatea lui Oscar Arias Sanchez, care a primit Premiul Nobel pentru Pace în 1987, pentru că a adus ţările beligerante din America Centrală la aceeaşi masă, cu scopul semnării unui acord de pace. Am vrut să îi iau un interviu. Când am sunat la biroul lui din San Jose, Costa Rica, a răspuns la telefon nimeni alta decât o fostă studentă care urmase cursurile mele din străinătate, cu ani în urmă, în Spania. Lucrând acum pentru dr. Arias, a fost încântată să îi prezinte personal rugămintea de a fi vorbitorul principal la ceremonia de absolvire organizată de universitatea mea. A acceptat atât invitaţia, cât şi interviul cu mine. Ce lovitură!

  Biblia prezintă femei care s-au ridicat şi au pornit curajoase în misiuni grele şi chiar periculoase, binecuvântate de Dumnezeu. Debora a încercat cu Barac; Iaela şi-a asumat misiunea dificilă de a „trata”cu duşmanul poporului lui Dumnezeu; Estera a riscat totul ca să îşi salveze poporul; o adolescentă, Maria, a riscat ostracizarea socială când l-a răspuns afirmativ lui Dumnezeu. Tot o adolescentă, de data aceasta din Noua Anglie, a refuzat să dea ascultare vocilor care o reţineau să nu fie învăţătoare şi profesoară pentru că era femeie. Theodore Roosevelt a spus odată următoarele despre criticii care stau pe margine şi aşteaptă ca cei care îşi asumă riscuri să cadă în nas: „Nu cel care critică contează. […] Meritele îi aparţin celui/celei care e în arenă…, care luptă neînfricat; care greşeşte, care intră în încurcături în repetate rânduri, pentru că nu există efort fără greşeli sau neajunsuri; care depune eforturi să facă ce face; care cunoaşte marile bucurii, marile devotamente; care se consumă pentru o cauză nobilă.. .” (citat în Reshma Saujani, Women Who Don’t Wait in Line, Houghton Mifflin Garcourt, Boston, 2013).

  Iată la ce sunt chemate femeile creştine – să îşi asume riscuri pentru cauza Evangheliei fără să le fie frică să meargă înainte şi să îşi folosească darurile date de Dumnezeu pentru slava numelui Său! Vor veni îndemnuri la precauţie din partea celor care stau pe margine, amintindu-ţi că nu poţi face ce ţi-ai propus sau că nu se cuvine, sau că Dumnezeu te va dezaproba. Roagă-te şi apoi ascultă doar ce este în inima ta, după care, ca femeile cuvioase din vechime, vei şti cum este să fii binecuvântată de Dumnezeu!

  Lourdes Morales-Gudmundsson

  Asumarea riscului (II) - 2017. Iată la ce sunt chemate femeile creştine - să îşi asume riscuri pentru cauza Evangheliei fără să le fie frică să meargă înainte şi să îşi folosească darurile date de Dumnezeu pentru slava numelui Său! Roagă-te şi apoi ascultă doar ce este în inima ta, după care, ca femeile cuvioase din vechime, vei şti cum este să fii binecuvântată de Dumnezeu!
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Epuizare?

  Isus a arătat că este bine să punem deoparte timp pentru noi înșine: de fapt, aceasta este o datorie! Prea adesea luptăm să fim perfecte și să ne menținem reputația de persoane altruiste, astfel încât începem să ne neglijăm propria viață. Dar, pentru a umple cupa altora, trebuie să ne asigurăm că avem destulă apă în propria cupă.

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...