Sunt liberă

  Deci, dacă Fiul vă face slobozi, veţi fi cu adevărat slobozi. Ioan 8:36

  Peste 40 de ani i-au luat Domnului să mă aducă în genunchi – la înţelegerea a ceea ce înseamnă totala dependenţă. Bineînţeles, am fost şi înainte pe genunchi, ca să mă rog aşa ca toată lumea, dar gestul fizic nu înseamnă o înţelegere deplină a ceea ce presupune „a depinde de El”. Criticile şi aşteptările pe care le aveam în raport cu mine ca femeie creştină, soţie şi mamă erau mult prea înalte.

  Divorţul meu, din anul 2005, a făcut ca lumea mea să se prăbuşească. Fiind o creştină de a patra generaţie, am ştiut toate lucrurile care se cuvin spuse şi făcute. Conştiinciozitatea mea în ce priveşte zecimea şi darurile, participarea săptămânală la biserică şi responsabilităţile din cadrul bisericii m-au făcut să cred că sunt o bună creştină. Când căsnicia mea a eşuat, m-am luptat să înţeleg de ce şi cum. Ceea ce ar fi trebuit să fac era să caut în Scriptură. În schimb, eu eram furioasă – nu pe Dumnezeu, ci furioasă pur şi simplu. Când oamenii mă întrebau ce se întâmplase, frustrarea mea creştea odată cu nevoia de a da explicaţii. Apoi mai erau şi gândurile alea pisăloage: Mă judecă oare comunitatea creştină? Cred prietenii şi membrii familiei că sunt o mamă rea? Aceste gânduri îmi ocupau mintea şi mă făceau să mă simt lipsită de valoare ca om. Într-un final, L-am îndepărtat pe Dumnezeu.

  Câţiva ani, efectiv m-am simţit pierdută. Acest sentiment poate fi descris ca o rătăcire prin pădure, ezitând între decizii. Să fac aşa? Poate că nu. Poate că ar trebui să îmi pun cortul aici. Să fac un foc sau ar trebui să mă aşez şi să-mi odihnesc oasele obosite? Împleticindu-mă pe cărările vieţii, mă agăţam de ceea ce trebuia să fac pentru copiii mei; de ceea ce trebuia să fac doar ca să supravieţuiesc.

  Abia în 2012 L-am căutat pe Dumnezeu în mod consistent. Abia atunci am început să îi cer îndrumare pentru orice mică decizie pe care o luam. Odată făcut acest lucru, ce uşurare! Nu mai am griji, nu mai am nevoie de a mă apăra în faţa relelor acestei lumi. Pot înfrunta fiecare zi cu bucurie, pentru că acum ştiu că Dumnezeu are grijă de mine şi nu e nevoie să mă judec. Dacă pic, mă rog să mă pot ridica din nou. Când sufăr, ştiu că El nu este decât la o rugăciune distanţă. Ce bucurie mi-a produs această nouă iubire găsită! „Îmi vei arăta cărarea vieţii; înaintea Feţei Tale sunt bucurii nespuse şi desfătări veşnice, în dreptatea Ta” (Psalmul 16:11). Sunt liberă într-adevăr!

  Viola Ruth Poey

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Biruința

  Ca părinte, biruința a însemnat să recunosc faptul că personalitatea mea nu este întocmai potrivită cu statul acasă tot timpul cu copiii – și să nu mă învinovățesc pentru asta. Biruința a însemnat să mă bazez pe punctele mele forte și să las ca acestea să compenseze slăbiciunile.

  A durut atât de tare!

  Pentru ce puteam să fiu recunoscătoare în toată această durere? Îi mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a păstrat viața. Aș fi putut să rămân acolo toată noaptea și, în cele din urmă, să mor! Dacă Dumnezeu vede o vrabie căzând și o îngrijește, cu atât mai mult El se îngrijește de mine!

  Dragostea: legătura care unește

  Maria avea mulți copii, dar Isus a vrut să Se asigure că avea să aibă parte de cea mai bună îngrijire, așa că a lăsat-o în grija persoanei despre care simțea că îi va purta de grijă la fel cum ar fi făcut-o El. Isus, spre deosebire de prietena mea, știa că o inimă plină de iubire oferă mai multă grijă decât o simplă legătură de familie.

  Publicate astăzi

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Eu n-o să mă las dominat

  Ţine minte, mai ales în timpul ispitei, că Dumnezeu însuşi te va întări, te va ajuta şi te va susţine cu mâna Sa neprihănită!

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Az egyetlen valódi kincs: az igaz jellem

  „Korall és kristály említni sem való, a bölcsesség ára drágább a gyöngyöknél.” (Jób 28,18)„Az isteni...