Îmbrăcată în slavă

  Ea este îmbrăcată cu tărie şi slavă şi râde de ziua de mâine. Proverbele 31:25

  Nu ştiu tu, dar eu citesc uneori Proverbele 31 şi pur şi simplu mi se pare imposibil să fiu acea femeie. E ceva ce nu poate să facă? Găteşte, spală, munceşte, e înţeleaptă şi soţul ei chiar are încredere în ea (e, ca să vezi!). Ca femeie, e uşor să simţi că pe umerii tăi stă povara lumii şi – să nu crezi că nu e vorba şi de tine – trebuie să fii şi drăguţă în timp ce duci povara. Eu am mai multe zile în care mă lupt să supravieţuiesc decât zile în care râd. „Râde de ziua de mâine.” Care mâine?

  Totuşi învăţ din ce în ce mai bine că a fi o femeie virtuoasă nu are nimic de-a face cu cât de multe pot face sau cât de bine, ci mai degrabă cu cât de mult mă tem de Domnul.

  Vezi tu, asta este o descoperire importantă, pentru că, dacă eşti cât de cât ca mine, îţi petreci cea mai mare parte a timpului încercând să îţi convingi iubitul, soţul, copiii şi pe tine că le poţi face pe toate. Şi le poţi face pe toate fără să ai nevoie de vreun cuvânt de apreciere sau confirmare. Faci mâncare, speli rufe, munceşti din greu pentru familie şi – nu mă înţelege greşit – toate astea îşi au locul lor.

  Totuşi începi să îţi găseşti identitatea în cât de multe perechi de chiloţi poţi împacheta pe minut. Da, bine, poate că exagerez, dar ajungi să te pierzi în ceea ce faci, nu în cine este Dumnezeu. Tocmai din motivul acesta, ziua de mâine în care să ne bucurăm şi noi încă nu a venit.

  A fi o femeie virtuoasă, cinstită este un mod de gândire, nu o listă de treburi. Cam aceasta înseamnă a fi îmbrăcată în slavă. Acest mod de gândire se poate dobândi doar alături de Dumnezeu, care îţi va da înţelepciune pentru ziua pe care o trăieşti, pentru modul în care să îţi administrezi casa, pentru cum să îţi creşti copiii, cum să te raportezi la şef (cel din casă sau cel de la serviciu) şi cum să îţi muşti limba.

  „Dezmierdările sunt înşelătoare şi frumuseţea este deşartă, dar femeia care se teme de Domnul va fi lăudată” (Proverbele 31:30).

  Ai face bine să crezi că ziua de „mâine” în care să te bucuri va veni când vei învăţa să te temi de Dumnezeu şi să încetezi să te încrezi în propriile capacităţi. Şi cuvintele de apreciere vor curge.

  O să fii lăudată!

  Eşti o femeie cinstită.

  Rebecca Davis

  Îmbrăcată în slavă - 2017. Ai face bine să crezi că ziua de „mâine” în care să te bucuri va veni când vei învăţa să te temi de Dumnezeu şi să încetezi să te încrezi în propriile capacităţi. Şi cuvintele de apreciere vor curge. O să fii lăudată! Eşti o femeie cinstită.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Vizită la o închisoare

  Cântau și se rugau cu toată inima. Cred că Dumnezeu a auzit și a acceptat închinarea lor. Am admirat curajul lor și le-am îndemnat – deși m-am simțit stânjenită să le dau sfaturi acestor femei prețioase – să aibă încredere, în ciuda situației lor, că nimic nu le va separa de dragostea lui Dumnezeu.

  O mărturie

  Bunica mea va înțelege că, de-a lungul anilor, am încercat să-i încurajez pe alții să „facă binele”. Ca rezultat al mărturiei mele, am fost binecuvântată cu întoarcerea multor prieteni pentru totdeauna în familia lui Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...