Îmbrăcată în slavă

  Ea este îmbrăcată cu tărie şi slavă şi râde de ziua de mâine. Proverbele 31:25

  Nu ştiu tu, dar eu citesc uneori Proverbele 31 şi pur şi simplu mi se pare imposibil să fiu acea femeie. E ceva ce nu poate să facă? Găteşte, spală, munceşte, e înţeleaptă şi soţul ei chiar are încredere în ea (e, ca să vezi!). Ca femeie, e uşor să simţi că pe umerii tăi stă povara lumii şi – să nu crezi că nu e vorba şi de tine – trebuie să fii şi drăguţă în timp ce duci povara. Eu am mai multe zile în care mă lupt să supravieţuiesc decât zile în care râd. „Râde de ziua de mâine.” Care mâine?

  Totuşi învăţ din ce în ce mai bine că a fi o femeie virtuoasă nu are nimic de-a face cu cât de multe pot face sau cât de bine, ci mai degrabă cu cât de mult mă tem de Domnul.

  Vezi tu, asta este o descoperire importantă, pentru că, dacă eşti cât de cât ca mine, îţi petreci cea mai mare parte a timpului încercând să îţi convingi iubitul, soţul, copiii şi pe tine că le poţi face pe toate. Şi le poţi face pe toate fără să ai nevoie de vreun cuvânt de apreciere sau confirmare. Faci mâncare, speli rufe, munceşti din greu pentru familie şi – nu mă înţelege greşit – toate astea îşi au locul lor.

  Totuşi începi să îţi găseşti identitatea în cât de multe perechi de chiloţi poţi împacheta pe minut. Da, bine, poate că exagerez, dar ajungi să te pierzi în ceea ce faci, nu în cine este Dumnezeu. Tocmai din motivul acesta, ziua de mâine în care să ne bucurăm şi noi încă nu a venit.

  A fi o femeie virtuoasă, cinstită este un mod de gândire, nu o listă de treburi. Cam aceasta înseamnă a fi îmbrăcată în slavă. Acest mod de gândire se poate dobândi doar alături de Dumnezeu, care îţi va da înţelepciune pentru ziua pe care o trăieşti, pentru modul în care să îţi administrezi casa, pentru cum să îţi creşti copiii, cum să te raportezi la şef (cel din casă sau cel de la serviciu) şi cum să îţi muşti limba.

  „Dezmierdările sunt înşelătoare şi frumuseţea este deşartă, dar femeia care se teme de Domnul va fi lăudată” (Proverbele 31:30).

  Ai face bine să crezi că ziua de „mâine” în care să te bucuri va veni când vei învăţa să te temi de Dumnezeu şi să încetezi să te încrezi în propriile capacităţi. Şi cuvintele de apreciere vor curge.

  O să fii lăudată!

  Eşti o femeie cinstită.

  Rebecca Davis

  Îmbrăcată în slavă - 2017. Ai face bine să crezi că ziua de „mâine” în care să te bucuri va veni când vei învăţa să te temi de Dumnezeu şi să încetezi să te încrezi în propriile capacităţi. Şi cuvintele de apreciere vor curge. O să fii lăudată! Eşti o femeie cinstită.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Stând neclintiți

  Pavel ne încurajează să ne rugăm prin Duhul Sfânt în toate ocaziile. Indiferent ce întâmpinăm, putem mereu să stăm neclintiți și să ne rugăm ca Dumnezeu să-Și arate puterea Sa maiestuoasă.

  Frumusețile lumii noastre

  O, Doamne, înainte să pășesc mai departe în această zi, ochii mei să fie deschiși la eterna Ta glorie și inima mea să fie purificată în dragostea Ta veșnică! Acest tărâm străin este mantaua mea, dar Tu ești Făcătorul și Adăpostul sufletului meu rătăcitor.

  Pe cine reflectăm?

  Purtarea noastră ar trebui să reflecte statutul de copii ai lui Dumnezeu. Să ne rugăm zilnic să fim o oglindă a dragostei și a caracterului Tatălui.

  Publicate astăzi

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  A hamis tudomány veszélyei

  „Timótheus, őrizd meg, ami rád van bízva, elfordulván a szentségtelen, üres beszédektől és a hamis...