Nu e drept!

  Căci este un lucru plăcut dacă cineva, pentru cugetul lui faţă de Dumnezeu, suferă întristare şi suferă pe nedrept, în adevăr, ce fală este să suferiţi cu răbdare şi să fiţi pălmuiţi când aţi făcut rău? Dar, dacă suferiţi cu răbdare, când ai făcut ce este bine, lucrul acesta este plăcut lui Dumnezeu. 1 Petru 2:19

  A fost o simplă întrebare, dar putea fi orice – o privire, un cuvânt, un gest. Pe loc, am fost luată pe sus de un conflict furtunos. După o rafală de e-mailuri, aveam impresia că mă împiedicasem fără să vreau de o grămadă de sârmă ghimpată. Mă întrebam ce făcusem să merit asemenea tratament. Răspunsul era: nimic.

  Am mai trecut prin aşa ceva şi probabil că şi tu. Nu contează dacă e trădarea unor prieteni sau a cuiva drag, răutate din partea cuiva pe care nici măcar nu îl cunoşti sau eşti victima unei bârfe răutăcioase.

  Când eşti nedreptăţit te doare, indiferent de forma nedreptăţii. E uşor să plângi: De ce eu? Ce am făcut sa merit aşa ceva? Şi Satana exact această întrebare aşteaptă să ne-o punem. Folosindu-se de durere, el încearcă să ne concentreze gândurile exact acolo unde vrea el: asupra propriei noastre persoane.

  Dar aceste situaţii de nedreptate au ceva mai mult decât se observă cu ochiul liber. Fiecare este o ocazie divină, aleasă special pentru noi de Tatăl nostru iubitor, care promite să ne ţină de mână pe tot parcursul acestor situaţii cumplite. Avem cuvântul Său în acest sens. „Nu v-a ajuns nicio ispită care să nu fi fost potrivită cu puterea omenească. Şi Dumnezeu, care este credincios, nu va îngădui să fiţi ispitiţi peste puterile voastre, ci, împreună cu ispita, a pregătit şi mijlocul să ieşiţi din ea, ca s-o puteţi răbda” (1 Corinteni 10:13).

  Când suferim pe nedrept, fără să recurgem la răzbunare evidentă sau subtilă, noi îi aducem onoare lui Dumnezeu, îi răzbunăm caracterul. Stăm mărturie cu privire la puterea Sa, pentru că acţionăm contrar naturii umane. Nimeni nu poate face acest lucru fără puterea Sa. Noi suntem într-o misiune pentru Dumnezeu.

  E trist că viaţa nu e dreaptă, că oamenii nu sunt întotdeauna amabili şi că băieţii buni nu ies întotdeauna învingători. Dar, în ciuda acestei situaţii, Dumnezeu va ieşi învingător din situaţii nedrepte atâta vreme cât noi ne bazăm pe El în totalitate ca să ne scoată din ele.

  Suntem ambasadoarele Sale, iar victoria ne este asigurată.

  Celeste Perrino-Walker

  Nu e drept! - 2017. Când suferim pe nedrept, fără să recurgem la răzbunare evidentă sau subtilă, noi îi aducem onoare lui Dumnezeu, îi răzbunăm caracterul. Stăm mărturie cu privire la puterea Sa, pentru că acţionăm contrar naturii umane. Nimeni nu poate face acest lucru fără puterea Sa. Noi suntem într-o misiune pentru Dumnezeu.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...