Pace pe pământ şi în autobuz

  Vă spun că le va face dreptate în curând. Dar când va veni Fiul omului, va găsi El credinţă pe pământ? Luca 18:8

  Într-o sâmbătă după-amiază, am făcut împreună cu soţul meu o plimbare pe plajă. Ca să ajungem acolo, am luat autobuzul. Pe drum, mi-am pus întrebarea: Câţi oameni din oraşul ăsta în care locuiesc sunt interesaţi de Dumnezeu? Şi m-am gândit la cuvintele lui Isus din textul de azi. În starea de spirit pe care o aveam, cred că aş fi răspuns: „Nu, Doamne, nu găseşti aici ceea ce cauţi.”

  Pe scaunele din faţa noastră, am observat două femei vorbind. Cea mai în vârstă părea să o sfătuiască pe cea mai tânără. M-a înfrânt curiozitatea şi am încercat să fiu atentă la conversaţia lor – vorbeau despre Dumnezeu. Ce descoperire! Voiam să le spun: „Uite, şi mie îmi place să vorbesc despre Dumnezeu. Mă bucur să descopăr că şi alţi oameni observă că Dumnezeu acţionează în viaţa lor.” Dar a fost doar o fantezie de moment. Am stat potolită pe scaunul meu.

  Imediat după aceea, a urcat în autobuz o altă femeie. Arăta neglijent, dar părea bine crescută. S-a oprit lângă şofer, apoi a pornit pe culoarul dintre scaune, spunând că este o femeie religioasă, dar că trece prin momente dificile din punct de vedere financiar şi că solicită ajutor. Nimic special în asta. Dar apoi a început să-şi prezinte mărturia vieţii ei cu Dumnezeu. Cu simplitate, a vorbit despre fuga ei de Dumnezeu şi despre întoarcerea la El. A menţionat cum îl întrebase pe Dumnezeu dacă o iubea şi pe ea, din moment ce era negresă şi avea părul necuviincios (aşa s-a exprimat ea). Dumnezeu i-a răspuns: „Fiica mea, Mă iubeşti?” Iar ea i-a răspuns: „Da, Doamne, Te iubesc!” Apoi Dumnezeu i-a spus: „Pentru că Eu îi iubesc pe cei care Mă iubesc, pentru Mine tu eşti frumoasă.”

  O spunea cu aşa convingere, că m-a impresionat. Dialogul a continuat să îmi sune în minte multă vreme după ce a coborât şi multă vreme după ce am coborât şi eu din autobuz. Mi-am dat seama că nu cunoscusem pe nimeni în acel mijloc de transport, dar găsisem dovezi că încă există pace pe pământ. Chiar dacă răul şi egoismul se accentuează, Dumnezeu încă are aici copiii Săi, copii care strigă la El. Sunt în jurul nostru, dar nu întotdeauna în biserici.

  Credinţa acelei femei simple m-a zguduit. Vorbea cu convingerea faptului că Dumnezeu o iubea foarte mult. M-a obligat să îmi schimb dialogul imaginar cu Isus. El a întrebat: „Va găsi Fiul omului credinţă pe pământ?” Iar eu l-am răspuns: „Da, vei găsi. Doamne! Aceştia sunt copiii Tăi.”

  Iani Dias Lauer-Leite

  Pace pe pământ şi în autobuz - 2017. Credinţa acelei femei simple m-a zguduit. Vorbea cu convingerea faptului că Dumnezeu o iubea foarte mult. M-a obligat să îmi schimb dialogul imaginar cu Isus. El a întrebat: „Va găsi Fiul omului credinţă pe pământ?” Iar eu l-am răspuns: „Da, vei găsi. Doamne! Aceştia sunt copiii Tăi.”
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...