Pace pe pământ şi în autobuz

  Vă spun că le va face dreptate în curând. Dar când va veni Fiul omului, va găsi El credinţă pe pământ? Luca 18:8

  Într-o sâmbătă după-amiază, am făcut împreună cu soţul meu o plimbare pe plajă. Ca să ajungem acolo, am luat autobuzul. Pe drum, mi-am pus întrebarea: Câţi oameni din oraşul ăsta în care locuiesc sunt interesaţi de Dumnezeu? Şi m-am gândit la cuvintele lui Isus din textul de azi. În starea de spirit pe care o aveam, cred că aş fi răspuns: „Nu, Doamne, nu găseşti aici ceea ce cauţi.”

  Pe scaunele din faţa noastră, am observat două femei vorbind. Cea mai în vârstă părea să o sfătuiască pe cea mai tânără. M-a înfrânt curiozitatea şi am încercat să fiu atentă la conversaţia lor – vorbeau despre Dumnezeu. Ce descoperire! Voiam să le spun: „Uite, şi mie îmi place să vorbesc despre Dumnezeu. Mă bucur să descopăr că şi alţi oameni observă că Dumnezeu acţionează în viaţa lor.” Dar a fost doar o fantezie de moment. Am stat potolită pe scaunul meu.

  Imediat după aceea, a urcat în autobuz o altă femeie. Arăta neglijent, dar părea bine crescută. S-a oprit lângă şofer, apoi a pornit pe culoarul dintre scaune, spunând că este o femeie religioasă, dar că trece prin momente dificile din punct de vedere financiar şi că solicită ajutor. Nimic special în asta. Dar apoi a început să-şi prezinte mărturia vieţii ei cu Dumnezeu. Cu simplitate, a vorbit despre fuga ei de Dumnezeu şi despre întoarcerea la El. A menţionat cum îl întrebase pe Dumnezeu dacă o iubea şi pe ea, din moment ce era negresă şi avea părul necuviincios (aşa s-a exprimat ea). Dumnezeu i-a răspuns: „Fiica mea, Mă iubeşti?” Iar ea i-a răspuns: „Da, Doamne, Te iubesc!” Apoi Dumnezeu i-a spus: „Pentru că Eu îi iubesc pe cei care Mă iubesc, pentru Mine tu eşti frumoasă.”

  O spunea cu aşa convingere, că m-a impresionat. Dialogul a continuat să îmi sune în minte multă vreme după ce a coborât şi multă vreme după ce am coborât şi eu din autobuz. Mi-am dat seama că nu cunoscusem pe nimeni în acel mijloc de transport, dar găsisem dovezi că încă există pace pe pământ. Chiar dacă răul şi egoismul se accentuează, Dumnezeu încă are aici copiii Săi, copii care strigă la El. Sunt în jurul nostru, dar nu întotdeauna în biserici.

  Credinţa acelei femei simple m-a zguduit. Vorbea cu convingerea faptului că Dumnezeu o iubea foarte mult. M-a obligat să îmi schimb dialogul imaginar cu Isus. El a întrebat: „Va găsi Fiul omului credinţă pe pământ?” Iar eu l-am răspuns: „Da, vei găsi. Doamne! Aceştia sunt copiii Tăi.”

  Iani Dias Lauer-Leite

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Miere din stâncă

  Mă rog astăzi ca fiecare dintre noi să învețe să asculte mai mult de Dumnezeu și să se supună voinței Sale, lăsându-L să ne dea „miere din stâncă”.

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Publicate astăzi

  Femeia bolnavă de 12 ani

  E posibil să suferi de mai multă vreme de ceva ce te macină (în corpul sau în sufletul tău). Probabil că ai trecut deja prin episoade de îngrijorare, descurajare sau chiar depresie. Necredința se poate instala ușor când suntem dezamăgiți. Istoria acestei femei care suferea de doisprezece ani a fost scrisă tocmai pentru tine și cei ce trec prin astfel de stări. Este mesajul clar că, atunci când te vei întâlni cu Mântuitorul în rugăciune, El te va asculta, va găsi cea mai bună soluție și te va elibera.

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  „A föld és a rajta lévő dolgok is megégnek”

  „Mert ímé, eljön a nap, lángoló, mint a sütőkemence, és olyanná lesz minden kevély és...