Articolul precedentEvitând efectul oscilant al dietei
  Articolul următorCura regală de apă

  Ai nişte crema? (II)

  Căci eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde. Ieremia 29:11

  „Ai nişte cremă?” a repetat el vesel. Înainte să îi pot răspunde, a mai întrebat o dată, de data asta arătând către geanta mea. „Ai nişte cremă? Ştiu că ai în geanta aia mare. Mama are întotdeauna cremă în geantă şi arăţi ca mama, aşa că sunt sigur că ai cremă pe undeva pe-acolo.”

  Nu m-am abţinut să nu zâmbesc în timp ce m-am întins după cremă şi i-am dat-o. Şi-a pus bogăţie de cremă pe faţă, pe mâini şi pe braţe, în timp ce îmi spunea cât de bună e. Eu doar am dat din cap şi am zâmbit în continuare. Nu era câtuşi de puţin deranjat de dispoziţia mea deloc prietenoasă. „De unde pot să iau şi eu cremă din-asta? Cred că i-ar plăcea mamei.” Când a menţionat-o pe mama lui, am sesizat o grimasă bruscă de tristeţe şi derută. Pe loc, mi s-a înmuiat inima şi mi-am dat seama că tânărul acesta voia ceva mai mult decât cremă. Apoi l-am rugat să îmi spună mai multe despre mama lui.

  Pe toată durata zborului l-am ascultat pe tânărul meu vecin de scaun vărsându-şi sufletul. Părinţii lui divorţaseră cu câţiva ani în urmă. Mama lui se mutase recent în alt stat împreună cu noul ei iubit. Tatăl lui, cu care el stătea de câteva luni, tocmai îi ceruse să se mute în altă parte – şi refuzase să îi achite taxa pentru kilogramele în plus la bagaj spunându-i fiului său să îşi găsească altă modalitate să se întreţină. Vecinul meu de scaun îşi scosese lucruri din bagajul de cală şi le îndesase în rucsac. Era în drum spre o staţiune de schi din Colorado, unde reuşise să îşi găsească o slujbă sezonieră ca operator de lift de schi. Prietena îl părăsise recent, susţinând că viitorul lui părea fără speranţă.

  Când a aflat că eu sunt consilier pe probleme de familie şi căsătorie, m-a întrebat dacă există speranţă pentru el. L-am asigurat că există şi că Dumnezeu avea planuri cu viaţa lui. Mi-a spus că nu ştie dacă să creadă sau nu în Dumnezeu, dar că simte că poate avea încredere în mine. În acea zi, Ieremia 29:11 nu a fost doar pentru încurajarea tânărului, ci mi-a reamintit şi mie că aproape am ratat ocazia de a fi o „cremă” alinătoare în carne şi oase, de care tânărul avea nevoie în acea zi.

  Doamne, ajută-mă, astăzi, să îndeplinesc în viaţa mea planurile Tale, nu pe ale mele, conduse de nevoile mele fizice! Împiedică planurile şi dorinţele mele care nu sunt de la Tine şi umple-mă cu pacea şi cu iubirea Ta pentru drumul care îmi stă înainte azi! Amin!

  Elaine Oliver

  Ai nişte crema? (II) - 2017. Doamne, ajută-mă, astăzi, să îndeplinesc în viaţa mea planurile Tale, nu pe ale mele, conduse de nevoile mele fizice! Împiedică planurile şi dorinţele mele care nu sunt de la Tine şi umple-mă cu pacea şi cu iubirea Ta pentru drumul care îmi stă înainte azi! Amin!
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Vizită la o închisoare

  Cântau și se rugau cu toată inima. Cred că Dumnezeu a auzit și a acceptat închinarea lor. Am admirat curajul lor și le-am îndemnat – deși m-am simțit stânjenită să le dau sfaturi acestor femei prețioase – să aibă încredere, în ciuda situației lor, că nimic nu le va separa de dragostea lui Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...