Articolul precedentEvitând efectul oscilant al dietei
  Articolul următorCura regală de apă

  Ai nişte crema? (II)

  Căci eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde. Ieremia 29:11

  „Ai nişte cremă?” a repetat el vesel. Înainte să îi pot răspunde, a mai întrebat o dată, de data asta arătând către geanta mea. „Ai nişte cremă? Ştiu că ai în geanta aia mare. Mama are întotdeauna cremă în geantă şi arăţi ca mama, aşa că sunt sigur că ai cremă pe undeva pe-acolo.”

  Nu m-am abţinut să nu zâmbesc în timp ce m-am întins după cremă şi i-am dat-o. Şi-a pus bogăţie de cremă pe faţă, pe mâini şi pe braţe, în timp ce îmi spunea cât de bună e. Eu doar am dat din cap şi am zâmbit în continuare. Nu era câtuşi de puţin deranjat de dispoziţia mea deloc prietenoasă. „De unde pot să iau şi eu cremă din-asta? Cred că i-ar plăcea mamei.” Când a menţionat-o pe mama lui, am sesizat o grimasă bruscă de tristeţe şi derută. Pe loc, mi s-a înmuiat inima şi mi-am dat seama că tânărul acesta voia ceva mai mult decât cremă. Apoi l-am rugat să îmi spună mai multe despre mama lui.

  Pe toată durata zborului l-am ascultat pe tânărul meu vecin de scaun vărsându-şi sufletul. Părinţii lui divorţaseră cu câţiva ani în urmă. Mama lui se mutase recent în alt stat împreună cu noul ei iubit. Tatăl lui, cu care el stătea de câteva luni, tocmai îi ceruse să se mute în altă parte – şi refuzase să îi achite taxa pentru kilogramele în plus la bagaj spunându-i fiului său să îşi găsească altă modalitate să se întreţină. Vecinul meu de scaun îşi scosese lucruri din bagajul de cală şi le îndesase în rucsac. Era în drum spre o staţiune de schi din Colorado, unde reuşise să îşi găsească o slujbă sezonieră ca operator de lift de schi. Prietena îl părăsise recent, susţinând că viitorul lui părea fără speranţă.

  Când a aflat că eu sunt consilier pe probleme de familie şi căsătorie, m-a întrebat dacă există speranţă pentru el. L-am asigurat că există şi că Dumnezeu avea planuri cu viaţa lui. Mi-a spus că nu ştie dacă să creadă sau nu în Dumnezeu, dar că simte că poate avea încredere în mine. În acea zi, Ieremia 29:11 nu a fost doar pentru încurajarea tânărului, ci mi-a reamintit şi mie că aproape am ratat ocazia de a fi o „cremă” alinătoare în carne şi oase, de care tânărul avea nevoie în acea zi.

  Doamne, ajută-mă, astăzi, să îndeplinesc în viaţa mea planurile Tale, nu pe ale mele, conduse de nevoile mele fizice! Împiedică planurile şi dorinţele mele care nu sunt de la Tine şi umple-mă cu pacea şi cu iubirea Ta pentru drumul care îmi stă înainte azi! Amin!

  Elaine Oliver

  Ai nişte crema? (II) - 2017. Doamne, ajută-mă, astăzi, să îndeplinesc în viaţa mea planurile Tale, nu pe ale mele, conduse de nevoile mele fizice! Împiedică planurile şi dorinţele mele care nu sunt de la Tine şi umple-mă cu pacea şi cu iubirea Ta pentru drumul care îmi stă înainte azi! Amin!
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  Credință și ascultare

  Ascultarea credincioasă a poruncii lui Dumnezeu a avut ca rezultat binecuvântarea promisă.

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...