Articolul precedentCura regală de apă
  Articolul următorDorind să trăiești

  Tot înainte!

  Tot aşa să lumineze şi lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune şi să slăvească pe Tatăl vostru care este în ceruri. Matei 5:16

  Am fost binecuvântată să am în viaţa mea femei puternice care să mă inspire şi să mă motiveze să fiu cea mai bună femeie posibilă. Au înfruntat greutăţi, de la sarcini pierdute la soţi alcoolici, de la lupta de a trăi de azi pe mâine la lupta cu singurătatea. Ele au demonstrat că a fi femeie este o binecuvântare şi o victorie. Nu s-au încovoiat, nu au renunţat la standarde. S-au îndreptat de spate şi au scos pieptul în faţă, cântând.

  Una dintre femeile de acest gen pe care le am în faţă este mama. Ceea ce mă atinge este susţinerea ei şi exemplul pe care mi l-a oferit. De-a lungul suişurilor şi coborâşurilor din viaţa mea, ea a fost mereu alături. Când, la început, nu mă descurcam foarte bine la şcoală, ea mă mustra blând, apoi mă trimitea înapoi să fac cum trebuie. Nu a lipsit la nicio şedinţă cu părinţii sau la vreo ceremonie de premiere. Când mi-am luat prima licenţă (în mare parte pentru că ea s-a asigurat că întotdeauna aveam taxa plătită) şi am început să pictez, apoi să scriu, ea m-a încurajat să continui. De la primele momente până la ultimele clipe ale primei mele căsnicii, la naşterea fiicei mele, la a doua căsătorie şi la tot ceea ce se cuprinde între acestea, ea a fost lângă mine – şi încă este. O adevărată sursă de inspiraţie!

  Recent, a descoperit că este diabetică şi hipertensivă. În loc să cedeze în faţa medicamentelor artificiale, şi-a provocat doctorul să îi dea şansa să revină în parametri aşa cum ştia ea. Şi a reuşit. Şi-a schimbat alimentaţia, a făcut exerciţii fizice şi s-a odihnit corespunzător. La următorul control, medicul ei a fost uimit. A fost atât de impresionat de ceea ce făcuse ea, încât a invitat-o să meargă să ţină prezentări. Observând modul în care s-a raportat ea la provocările vieţii, am învăţat cum să îmi îndrept umerii, să privesc înainte şi să merg mai departe.

  Am vrut să îţi împărtăşesc şi ţie acest lucru, pentru că toate am întâlnit femei excepţionale, femei care ne-au inspirat prin faptele lor remarcabile – sau prin realizări aparent nesemnificative. Femei care au reuşit în ciuda obstacolelor insurmontabile: rahave, naomii, ane, priscile. Dumnezeu le pune în viaţa noastră cu un motiv: ca noi să mergem mai departe şi să devenim următoarea sursă de inspiraţie, următorul grup de femei care inspiră măreţie sau bunătate, sau doar dorinţa de a învinge. Tu şi cu mine suntem menite să devenim surse de inspiraţie întru neprihănire pentru următorul nor de martori. Hai, mergi înainte!

  Greta Michelle Joachim-Fox-Dyett

  Tot înainte! - 2017. Tu şi cu mine suntem menite să devenim surse de inspiraţie întru neprihănire pentru următorul nor de martori. Hai, mergi înainte!
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...