Articolul precedentDorind să trăiești
  Articolul următorFă un legământ cu ochii tăi

  iPoduri divine

  Tot ce voiţi să vă facă vouă oamenii, faceţi-le şi voi la fel. Matei 7:12

  O, era nemaipomenit! Duminică dimineaţa ne-am adunat la noi la biserică, pregătite de treabă: să facem plăcinte! Misiunea mea era să folosesc o ustensilă ciudată care curăţa, scotea sâmburii şi felia merele. M-am prins repede care era secretul şi m-am pus pe treabă. La fel au făcut şi celelalte. într-un timp scurt, cratiţele erau pline de mere feliate, pregătite pentru „zahăr, mirodenii şi toate cele bune”.

  Era o plăcere să văd cum toată lumea părea să se simtă bine. Erau multe râsete şi discuţii, dar mâinile erau puse pe treabă. Şi bărbaţii participau: tăietori de lemne, prezbiteri, un director economic, un antreprenor şi chiar un medic. Copiii care veniseră cu mamele lor au fost implicaţi în slujire la spălatul fiecărui măr din cele 500 de kilograme câte erau. Mamele făceau coca şi o întindeau; alte persoane umpleau tăvile, iar altele puneau plăcintele în pungi. Linia de producţie funcţiona bine.

  Când a venit ora mesei, o supă şi un chec ne-au reînnoit puterile, după care ne-am continuat treaba, înzdrăveniţi. Dimineaţa a trecut repede. Am continuat până după-amiază, iar când am terminat, 313 plăcinte şi 56 de crispuri de mere acopereau toate mesele. Dimineaţa următoare, toate erau vândute.

  De ce toate acestea? în biserica noastră, avem o familie care a colaborat cu REACH (o organizaţie de ajutorare a copiilor orfani) ca să înfiinţeze un orfelinat în Tanzania. Cu un an înainte, cei doi soţi au achiziţionat câteva iPoduri în limba swahili. Mulţi din această ţară nu ştiu să citească sau să scrie, dar pot asculta la iPod. Doar că acum le numim iPoduri divine, întrucât acei oameni pot auzi vestea bună despre iubirea lui Isus în propria limbă.

  Ne-am fixat ţinta: 1 000 de iPoduri divine, la 46 de dolari bucata – 46 000 de dolari. O sumă frumuşică de strâns într-o singură lună de către Beryl şi Darrell. Banii au început să vină, dar nu suficient de repede. Apoi cineva a sugerat să vindem plăcinte. Şi planul s-a pus în mişcare. Brenden şi Janelle au mers la peste 750 de kilometri să aducă mere proaspete. Iar duminica următoare a debutat sesiunea de plăcinte.

  Ne-am atins ţelul de 46 000 de dolari şi îi mulţumim lui Dumnezeu că ne-a ajutat. A fost fascinant să vezi cum familia bisericii se poate uni şi poate lucra pentru Domnul. Nimic nu e prea mult pentru Domnul nostru, dacă mergem înainte prin credinţă.

  Muriel Heppel

  iPoduri divine - 2017. Ne-am atins ţelul de 46 000 de dolari şi îi mulţumim lui Dumnezeu că ne-a ajutat. A fost fascinant să vezi cum familia bisericii se poate uni şi poate lucra pentru Domnul. Nimic nu e prea mult pentru Domnul nostru, dacă mergem înainte prin credinţă.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...