Articolul precedentPentru ce te lupți
  Articolul următorTaci din gură

  Ceva de învăţat

  Arată-mi, Doamne, căile Tale şi învalci-mă cărările Tale! Psalmul 25:4

  Mama a fost prima care m-a învăţat din Biblie. Îmi plăcea să o ascult povestindu-mi întâmplări biblice. Apoi, când am mai crescut, la grădiniţă, mi-a fost şi instructoare la Şcoala de Sabat. În fiecare Sabat, ne încolonam în subsolul bisericii şi cântam cântece precum: „Da, Isus mă iubeşte!” sau „Domnul vrea să fiu o rază de soare”, privind prin nişte sori de carton. Apoi ne îndreptam spre lecţia curentă în jurul măsuţei cu nisip, înfigea în nisip figurine de hârtie ca să ne prezinte lecţia. Încă le mai păstrez pe unele dintre ele într-un cufăr cu amintiri.

  Când am crescut şi mai mare, lecţiile au devenit mai detaliate şi nu mai era mama instructoare, totuşi studiam lecţia în fiecare seară. În aceste ocazii, mama se asigura că, prin orice experienţă am fi trecut, eram conştienţi că există cel puţin un personaj biblic care a trecut prin aceeaşi situaţie la un moment dat. Prin aceasta, noi am învăţat că ne puteam duce la Biblie şi puteam cere în rugăciune îndrumare pentru situaţia în care ne aflam. Bineînţeles, în etapele mai timpurii ale vieţii, mi-a luat ceva timp să înţeleg cu adevărat acest lucru.

  Acum, fiind mai în vârstă, înţeleg ce a vrut să spună mama. Sunt foarte recunoscătoare pentru ocaziile în care stăteam de vorbă; îmi e foarte dor să o sun doar pentru câteva momente de rugăciune, ca să pot trece cu bine prin momente dificile.

  Însă am găsit o dimensiune în plus la faptul de a găsi răspunsuri şi încurajare în vremuri dificile. Acum, când parcurg o anumită perioadă, aud glasul blând al mamei: „Caută în Biblie şi găseşte răspunsurile!” şi adaug de la mine: „Ai ceva de învăţat!”

  Mă simt binecuvântată că am de unde învăţa lecţii, că le pot relata şi pot găsi căi de a le împărtăşi altora. Nu sunt, după unii, cea mai în măsură să relatez aceste lecţii. La mine, simţul umorului s-a dezvoltat în aşa fel încât am un mod diferit de a privi lucrurile. Dar e bine. Lecţiile vieţii nu sunt aceleaşi pentru toată lumea. Asemenea fulgilor de zăpadă sau asemenea oamenilor, nu sunt doi la fel, totuşi fiecare e preţios.

  Nu uita că tot ce ţi se întâmplă are un scop special. Unele dintre experienţe nu sunt chiar plăcute, iar altele sunt cele mai fericite momente din viaţa ta. Tu doar ţine minte că există o lecţie valoroasă, ceva de învăţat, pentru tine şi doar pentru tine. Savureaz-o! Apreciaz-o! Scrie-o! E mesajul de dragoste al lui Dumnezeu pentru tine!

  Mary E. Dunkin

  Ceva de învăţat - 2017. Tot ce ţi se întâmplă are un scop special. Unele dintre experienţe nu sunt chiar plăcute, iar altele sunt cele mai fericite momente din viaţa ta. Tu doar ţine minte că există o lecţie valoroasă, ceva de învăţat, pentru tine şi doar pentru tine. Savureaz-o! Apreciaz-o! Scrie-o!
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Publicate astăzi

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  A békességet kiáltók

  „Mert amikor ezt mondják: »Békesség és biztonság«, akkor hirtelen veszedelem jön rájuk, mint a szülési...