Articolul precedentPentru ce te lupți
  Articolul următorTaci din gură

  Ceva de învăţat

  Arată-mi, Doamne, căile Tale şi învalci-mă cărările Tale! Psalmul 25:4

  Mama a fost prima care m-a învăţat din Biblie. Îmi plăcea să o ascult povestindu-mi întâmplări biblice. Apoi, când am mai crescut, la grădiniţă, mi-a fost şi instructoare la Şcoala de Sabat. În fiecare Sabat, ne încolonam în subsolul bisericii şi cântam cântece precum: „Da, Isus mă iubeşte!” sau „Domnul vrea să fiu o rază de soare”, privind prin nişte sori de carton. Apoi ne îndreptam spre lecţia curentă în jurul măsuţei cu nisip, înfigea în nisip figurine de hârtie ca să ne prezinte lecţia. Încă le mai păstrez pe unele dintre ele într-un cufăr cu amintiri.

  Când am crescut şi mai mare, lecţiile au devenit mai detaliate şi nu mai era mama instructoare, totuşi studiam lecţia în fiecare seară. În aceste ocazii, mama se asigura că, prin orice experienţă am fi trecut, eram conştienţi că există cel puţin un personaj biblic care a trecut prin aceeaşi situaţie la un moment dat. Prin aceasta, noi am învăţat că ne puteam duce la Biblie şi puteam cere în rugăciune îndrumare pentru situaţia în care ne aflam. Bineînţeles, în etapele mai timpurii ale vieţii, mi-a luat ceva timp să înţeleg cu adevărat acest lucru.

  Acum, fiind mai în vârstă, înţeleg ce a vrut să spună mama. Sunt foarte recunoscătoare pentru ocaziile în care stăteam de vorbă; îmi e foarte dor să o sun doar pentru câteva momente de rugăciune, ca să pot trece cu bine prin momente dificile.

  Însă am găsit o dimensiune în plus la faptul de a găsi răspunsuri şi încurajare în vremuri dificile. Acum, când parcurg o anumită perioadă, aud glasul blând al mamei: „Caută în Biblie şi găseşte răspunsurile!” şi adaug de la mine: „Ai ceva de învăţat!”

  Mă simt binecuvântată că am de unde învăţa lecţii, că le pot relata şi pot găsi căi de a le împărtăşi altora. Nu sunt, după unii, cea mai în măsură să relatez aceste lecţii. La mine, simţul umorului s-a dezvoltat în aşa fel încât am un mod diferit de a privi lucrurile. Dar e bine. Lecţiile vieţii nu sunt aceleaşi pentru toată lumea. Asemenea fulgilor de zăpadă sau asemenea oamenilor, nu sunt doi la fel, totuşi fiecare e preţios.

  Nu uita că tot ce ţi se întâmplă are un scop special. Unele dintre experienţe nu sunt chiar plăcute, iar altele sunt cele mai fericite momente din viaţa ta. Tu doar ţine minte că există o lecţie valoroasă, ceva de învăţat, pentru tine şi doar pentru tine. Savureaz-o! Apreciaz-o! Scrie-o! E mesajul de dragoste al lui Dumnezeu pentru tine!

  Mary E. Dunkin

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Miere din stâncă

  Mă rog astăzi ca fiecare dintre noi să învețe să asculte mai mult de Dumnezeu și să se supună voinței Sale, lăsându-L să ne dea „miere din stâncă”.

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Publicate astăzi

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  Sátánt a saját cselekedetei ítélik el

  „És énekelik Mózesnek, az Isten szolgájának énekét, és a Báránynak énekét, ezt mondván: Nagyok és...