Articolul precedentTaci din gură
  Articolul următorDeblocând creierul

  Dragoste împărtăşită

  Cine va mărturisi că Isus este Fiul lui Dumnezeu, Dumnezeu rămâne în (ea) şi (ea), în Dumnezeu. Și noi am cunoscut şi am crezut dragostea pe care o are Dumnezeu faţă de noi. Dumnezeu este dragoste şi cine rămâne în dragoste rămâne în Dumnezeu, şi Dumnezeu rămâne în (ea). 1 Ioan 4:15-16

  A fost o zi de pomină. La mai puţin de 24 de ore de la venirea lui pe lume, cel mai nou nepot al nostru, Eric, a ajuns acasă. În primele ore, am făcut cu rândul să îi admirăm degetele minuscule, nasul ca un năsturel şi buricul amuzant. Fratele lui de patru ani, Ryan, şi sora lui de doi ani. Heather, erau fanii lui cei mai devotaţi. într-un final, la ora de culcare, fiica mea le-a oferit celor doi copii mai mari o recompensă, dacă se pregăteau de culcare fără întârzieri: şansa de a-l ţine în braţe pe frăţiorul lor. A fost un premiu la care n-au putut rezista. La scurt timp, au apărut spălaţi şi împijămălaţi.

  Când i-a venit rândul lui Ryan să îl legene pe cel mai nou membru al familiei, mama lui i-a sugerat că, fiind „fratele mai măreţ să îl ţină pe Eric pe umăr, aşa cum îl ţinea ea. Aşa că, ţinând cu o mână căpuţul lui Eric, iar cu cealaltă ţinându-l de mijloc, Ryan îşi legăna frăţiorul. Brusc, Eric a început să se agite. Arcuindu-şi gâtul şi întinzându-şi picioruşele, se contorsiona în braţele lui Ryan. Când acesta a simţit că fratele lui se mişcă, a strigat entuziasmat: „Mami, uite, mă iubeşte şi el pe mine!”

  De multe ori de atunci m-am gândit la acest exemplu simplu de interacţiune între fraţi şi de încântarea lui Ryan la mişcările inconştiente ale lui Eric – pe care le considera gesturi reciproce de iubire. Cât de bine e să îţi împărtăşească dragostea cineva drag sau cineva iubit! Cât de mult căutăm acest răspuns chiar şi în cele mai simple acte!

  Într-o carte frumoasă intitulată Viaţa lui Iisus, am găsit o descriere emoţionantă a modului în care Salvatorul nostru tânjeşte să îi împărtăşim iubirea pe care o are pentru noi: „Răscumpărătorul nostru însetează după recunoştinţă. El flămânzeşte după simpatia şi iubirea celor pe care i-a răscumpărat cu propriul Său sânge. Tânjeşte cu o dorinţă inexprimabilă ca ei să vină la El şi să aibă viaţă. Aşa cum mama caută zâmbetul de recunoaştere al copilaşului ei, care este un semn că inteligenţa se dezvoltă, şi Hristos caută expresia de iubire plină de recunoştinţă, care arată că viaţa spirituală a început în suflet” (p. 191, orig.).

  Ce adevăr incredibil – Salvatorul lumii îşi doreşte enorm ca ai Săi copii să „îl iubească şi ei”, în gesturi simple, în fiecare zi! Azi, cum îl vei iubi?

  Rose Otis

  * Din A Gift of Love, Review and Herald Pub. Assn., 1994, p. 389, 390.

  Dragoste împărtăşită - 2017. Răscumpărătorul nostru însetează după recunoştinţă. El flămânzeşte după simpatia şi iubirea celor pe care i-a răscumpărat cu propriul Său sânge. Tânjeşte cu o dorinţă inexprimabilă ca ei să vină la El şi să aibă viaţă.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Epuizare?

  Isus a arătat că este bine să punem deoparte timp pentru noi înșine: de fapt, aceasta este o datorie! Prea adesea luptăm să fim perfecte și să ne menținem reputația de persoane altruiste, astfel încât începem să ne neglijăm propria viață. Dar, pentru a umple cupa altora, trebuie să ne asigurăm că avem destulă apă în propria cupă.

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...