Articolul precedentTaci din gură
  Articolul următorDeblocând creierul

  Dragoste împărtăşită

  Cine va mărturisi că Isus este Fiul lui Dumnezeu, Dumnezeu rămâne în (ea) şi (ea), în Dumnezeu. Și noi am cunoscut şi am crezut dragostea pe care o are Dumnezeu faţă de noi. Dumnezeu este dragoste şi cine rămâne în dragoste rămâne în Dumnezeu, şi Dumnezeu rămâne în (ea). 1 Ioan 4:15-16

  A fost o zi de pomină. La mai puţin de 24 de ore de la venirea lui pe lume, cel mai nou nepot al nostru, Eric, a ajuns acasă. În primele ore, am făcut cu rândul să îi admirăm degetele minuscule, nasul ca un năsturel şi buricul amuzant. Fratele lui de patru ani, Ryan, şi sora lui de doi ani. Heather, erau fanii lui cei mai devotaţi. într-un final, la ora de culcare, fiica mea le-a oferit celor doi copii mai mari o recompensă, dacă se pregăteau de culcare fără întârzieri: şansa de a-l ţine în braţe pe frăţiorul lor. A fost un premiu la care n-au putut rezista. La scurt timp, au apărut spălaţi şi împijămălaţi.

  Când i-a venit rândul lui Ryan să îl legene pe cel mai nou membru al familiei, mama lui i-a sugerat că, fiind „fratele mai măreţ să îl ţină pe Eric pe umăr, aşa cum îl ţinea ea. Aşa că, ţinând cu o mână căpuţul lui Eric, iar cu cealaltă ţinându-l de mijloc, Ryan îşi legăna frăţiorul. Brusc, Eric a început să se agite. Arcuindu-şi gâtul şi întinzându-şi picioruşele, se contorsiona în braţele lui Ryan. Când acesta a simţit că fratele lui se mişcă, a strigat entuziasmat: „Mami, uite, mă iubeşte şi el pe mine!”

  De multe ori de atunci m-am gândit la acest exemplu simplu de interacţiune între fraţi şi de încântarea lui Ryan la mişcările inconştiente ale lui Eric – pe care le considera gesturi reciproce de iubire. Cât de bine e să îţi împărtăşească dragostea cineva drag sau cineva iubit! Cât de mult căutăm acest răspuns chiar şi în cele mai simple acte!

  Într-o carte frumoasă intitulată Viaţa lui Iisus, am găsit o descriere emoţionantă a modului în care Salvatorul nostru tânjeşte să îi împărtăşim iubirea pe care o are pentru noi: „Răscumpărătorul nostru însetează după recunoştinţă. El flămânzeşte după simpatia şi iubirea celor pe care i-a răscumpărat cu propriul Său sânge. Tânjeşte cu o dorinţă inexprimabilă ca ei să vină la El şi să aibă viaţă. Aşa cum mama caută zâmbetul de recunoaştere al copilaşului ei, care este un semn că inteligenţa se dezvoltă, şi Hristos caută expresia de iubire plină de recunoştinţă, care arată că viaţa spirituală a început în suflet” (p. 191, orig.).

  Ce adevăr incredibil – Salvatorul lumii îşi doreşte enorm ca ai Săi copii să „îl iubească şi ei”, în gesturi simple, în fiecare zi! Azi, cum îl vei iubi?

  Rose Otis

  * Din A Gift of Love, Review and Herald Pub. Assn., 1994, p. 389, 390.

  Dragoste împărtăşită - 2017. Răscumpărătorul nostru însetează după recunoştinţă. El flămânzeşte după simpatia şi iubirea celor pe care i-a răscumpărat cu propriul Său sânge. Tânjeşte cu o dorinţă inexprimabilă ca ei să vină la El şi să aibă viaţă.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...