Articolul precedentDeblocând creierul
  Articolul următorLumina Lumii

  Cum să scapi de lucrurile inutile

  Voi fiţi dar desăvârşiţi, după cum şi Tatăl vostru cel ceresc este desăvârşit. Matei 5:48

  Nu îmi aduc aminte care a fost motivaţia, dar m-am trezit făcând curăţenie în casă.

  Eram în mutare. Împachetând lucrurile, am observat că aveam multe lucruri pe care nu le folosisem de ani de zile. Aveam încă lucruri pe care nu le despachetasem de pe vremea când ne-am mutat din Harare, Zimbabwe, cu ani în urmă. Acum însă sosise vremea să ne mutăm din nou; soţul meu primise chemarea de a sluji în ţara lui natală, Botswana. Sortând ce să pun în cutii, ce să dau şi ce să arunc, m-am minunat de cât de multe lucruri nu aveam nevoie. Unele dintre ele erau în stare bună, aşa că puteam uşor să le dăm altora; altele erau într-o stare degradată şi bune de aruncat.

  După ce a activat în Francistown, Botswana, vreme de un an, soţul meu a primit chemarea de a sluji într-o zonă cam la 450 de kilometri depărtare. Făcându-ne bagajele, iar m-am mirat de cât de multe cutii erau nedespachetate. După alţi şase ani, soţul meu din nou a fost chemat să slujească într-o altă funcţie. La fiecare mutare, observam că erau o grămadă de lucruri inutile pe care le păstraserăm şi alte lucruri pe care nu le folosiserăm niciodată în şase ani.

  În zilele noastre nu e prea uşor să vinzi, să dai sau să arunci lucruri care efectiv nu mai sunt utile. Acestea probabil se vor acumula şi nu e prea greu să trăieşti printre lucruri inutile. Pot exista o mulţime de lucruri nedorite în casele, birourile bisericii, magaziile şi garajele noastre. În prezent, încerc din când în când să scap de lucrurile inutile, fie din birou, fie din casă. Sunt întotdeauna încântată că, după ce scap de lucrurile inutile, am mult spaţiu şi multă ordine.

  Dragile mele surori (sau fraţi care citiţi aceste rânduri), e uşor să păstrăm şi în inimă lucruri inutile. Avem nevoie să îl rugăm pe Isus să scăpăm de mizeria care ocupă spaţiu preţios în inimile noastre. E uşor să acumulăm inutilităţi precum ură, invidie, gelozie, ambiţii egoiste, mândrie, dispute, resentimente şi lăcomie. În schimb, să-I permitem lui Isus să ne umple inima de darurile Duhului, care se găsesc în Galateni 5:22,23.

  Într-o zi, Isus va veni să ne ia acasă. În acea zi, ne vom da seama că tot ceea ce deţinem în această lume, orice considerăm preţios şi tot ceea ce considerăm de mare valoare va deveni brusc inutil. Astăzi e ziua să scăpăm de lucrurile inutile!

  Priscilla Matimba Ben

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Miere din stâncă

  Mă rog astăzi ca fiecare dintre noi să învețe să asculte mai mult de Dumnezeu și să se supună voinței Sale, lăsându-L să ne dea „miere din stâncă”.

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Publicate astăzi

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  Sátánt a saját cselekedetei ítélik el

  „És énekelik Mózesnek, az Isten szolgájának énekét, és a Báránynak énekét, ezt mondván: Nagyok és...