Articolul precedentDeblocând creierul
  Articolul următorLumina Lumii

  Cum să scapi de lucrurile inutile

  Voi fiţi dar desăvârşiţi, după cum şi Tatăl vostru cel ceresc este desăvârşit. Matei 5:48

  Nu îmi aduc aminte care a fost motivaţia, dar m-am trezit făcând curăţenie în casă.

  Eram în mutare. Împachetând lucrurile, am observat că aveam multe lucruri pe care nu le folosisem de ani de zile. Aveam încă lucruri pe care nu le despachetasem de pe vremea când ne-am mutat din Harare, Zimbabwe, cu ani în urmă. Acum însă sosise vremea să ne mutăm din nou; soţul meu primise chemarea de a sluji în ţara lui natală, Botswana. Sortând ce să pun în cutii, ce să dau şi ce să arunc, m-am minunat de cât de multe lucruri nu aveam nevoie. Unele dintre ele erau în stare bună, aşa că puteam uşor să le dăm altora; altele erau într-o stare degradată şi bune de aruncat.

  După ce a activat în Francistown, Botswana, vreme de un an, soţul meu a primit chemarea de a sluji într-o zonă cam la 450 de kilometri depărtare. Făcându-ne bagajele, iar m-am mirat de cât de multe cutii erau nedespachetate. După alţi şase ani, soţul meu din nou a fost chemat să slujească într-o altă funcţie. La fiecare mutare, observam că erau o grămadă de lucruri inutile pe care le păstraserăm şi alte lucruri pe care nu le folosiserăm niciodată în şase ani.

  În zilele noastre nu e prea uşor să vinzi, să dai sau să arunci lucruri care efectiv nu mai sunt utile. Acestea probabil se vor acumula şi nu e prea greu să trăieşti printre lucruri inutile. Pot exista o mulţime de lucruri nedorite în casele, birourile bisericii, magaziile şi garajele noastre. În prezent, încerc din când în când să scap de lucrurile inutile, fie din birou, fie din casă. Sunt întotdeauna încântată că, după ce scap de lucrurile inutile, am mult spaţiu şi multă ordine.

  Dragile mele surori (sau fraţi care citiţi aceste rânduri), e uşor să păstrăm şi în inimă lucruri inutile. Avem nevoie să îl rugăm pe Isus să scăpăm de mizeria care ocupă spaţiu preţios în inimile noastre. E uşor să acumulăm inutilităţi precum ură, invidie, gelozie, ambiţii egoiste, mândrie, dispute, resentimente şi lăcomie. În schimb, să-I permitem lui Isus să ne umple inima de darurile Duhului, care se găsesc în Galateni 5:22,23.

  Într-o zi, Isus va veni să ne ia acasă. În acea zi, ne vom da seama că tot ceea ce deţinem în această lume, orice considerăm preţios şi tot ceea ce considerăm de mare valoare va deveni brusc inutil. Astăzi e ziua să scăpăm de lucrurile inutile!

  Priscilla Matimba Ben

  Cum să scapi de lucrurile inutile - 2017. Într-o zi, Isus va veni să ne ia acasă. În acea zi, ne vom da seama că tot ceea ce deţinem în această lume, orice considerăm preţios şi tot ceea ce considerăm de mare valoare va deveni brusc inutil. Astăzi e ziua să scăpăm de lucrurile inutile!
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  Credință și ascultare

  Ascultarea credincioasă a poruncii lui Dumnezeu a avut ca rezultat binecuvântarea promisă.

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...