Articolul precedentDeblocând creierul
  Articolul următorLumina Lumii

  Cum să scapi de lucrurile inutile

  Voi fiţi dar desăvârşiţi, după cum şi Tatăl vostru cel ceresc este desăvârşit. Matei 5:48

  Nu îmi aduc aminte care a fost motivaţia, dar m-am trezit făcând curăţenie în casă.

  Eram în mutare. Împachetând lucrurile, am observat că aveam multe lucruri pe care nu le folosisem de ani de zile. Aveam încă lucruri pe care nu le despachetasem de pe vremea când ne-am mutat din Harare, Zimbabwe, cu ani în urmă. Acum însă sosise vremea să ne mutăm din nou; soţul meu primise chemarea de a sluji în ţara lui natală, Botswana. Sortând ce să pun în cutii, ce să dau şi ce să arunc, m-am minunat de cât de multe lucruri nu aveam nevoie. Unele dintre ele erau în stare bună, aşa că puteam uşor să le dăm altora; altele erau într-o stare degradată şi bune de aruncat.

  După ce a activat în Francistown, Botswana, vreme de un an, soţul meu a primit chemarea de a sluji într-o zonă cam la 450 de kilometri depărtare. Făcându-ne bagajele, iar m-am mirat de cât de multe cutii erau nedespachetate. După alţi şase ani, soţul meu din nou a fost chemat să slujească într-o altă funcţie. La fiecare mutare, observam că erau o grămadă de lucruri inutile pe care le păstraserăm şi alte lucruri pe care nu le folosiserăm niciodată în şase ani.

  În zilele noastre nu e prea uşor să vinzi, să dai sau să arunci lucruri care efectiv nu mai sunt utile. Acestea probabil se vor acumula şi nu e prea greu să trăieşti printre lucruri inutile. Pot exista o mulţime de lucruri nedorite în casele, birourile bisericii, magaziile şi garajele noastre. În prezent, încerc din când în când să scap de lucrurile inutile, fie din birou, fie din casă. Sunt întotdeauna încântată că, după ce scap de lucrurile inutile, am mult spaţiu şi multă ordine.

  Dragile mele surori (sau fraţi care citiţi aceste rânduri), e uşor să păstrăm şi în inimă lucruri inutile. Avem nevoie să îl rugăm pe Isus să scăpăm de mizeria care ocupă spaţiu preţios în inimile noastre. E uşor să acumulăm inutilităţi precum ură, invidie, gelozie, ambiţii egoiste, mândrie, dispute, resentimente şi lăcomie. În schimb, să-I permitem lui Isus să ne umple inima de darurile Duhului, care se găsesc în Galateni 5:22,23.

  Într-o zi, Isus va veni să ne ia acasă. În acea zi, ne vom da seama că tot ceea ce deţinem în această lume, orice considerăm preţios şi tot ceea ce considerăm de mare valoare va deveni brusc inutil. Astăzi e ziua să scăpăm de lucrurile inutile!

  Priscilla Matimba Ben

  Cum să scapi de lucrurile inutile - 2017. Într-o zi, Isus va veni să ne ia acasă. În acea zi, ne vom da seama că tot ceea ce deţinem în această lume, orice considerăm preţios şi tot ceea ce considerăm de mare valoare va deveni brusc inutil. Astăzi e ziua să scăpăm de lucrurile inutile!
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...