Articolul precedentLumina Lumii
  Articolul următorÎnțelept cu inima

  Binecuvântări

  Încolo, toţi să fiţi cu aceleaşi gânduri, simţind cu alţii, iubind ca fraţii, miloşi, smeriţi, 1 Petru 3:8

  Aş vrea să cumpăr acest sul de flanel de la raionul de reduceri, i-am spus eu unei angajate din magazinul nostru local Walmart.

  – Bine, o să îl măsor să văd câţi metri are. Îl vreţi pe tot? Nu vă supăraţi că vă întreb, dar ce faceţi cu atâta material?

  Am fost mândră să îi spun că grupul nostru de la biserică, ce se numeşte Surorile Secrete, are în plan să confecţioneze pături de nou-născuţi pentru o ţară din lumea a treia. Angajata a făcut ceea ce trebuie să facă, adăugând alte câteva suluri la cumpărăturile mele. Când am pus totul în coş, ea a băgat mâna în buzunar şi a scos nişte bani.

  -Vă rog, luaţi banii ăştia! Vreau să contribui şi eu la acest proiect valoros.

  Ce binecuvântare a fost această contribuţie pentru proiect, prin care noi, la rândul nostru, încercam să fim o binecuvântare pentru alţii!

  Isus, exemplul nostru, a făcut mult bine cât timp S-a aflat pe pământ. A vindecat bolnavi, a hrănit mulţimi flămânde, a asigurat băuturile la o nuntă şi a mers în multe case, făcându-le bucurie oamenilor, fie câte unuia, fie mai multora odată. A fost întotdeauna o binecuvântare pentru cei din jurul Lui. Noi suntem picioarele şi mâinile Sale în lumea contemporană atunci când găsim căi de a-i ajuta pe cei din jur. Isus străluceşte din inimile noastre şi primim cu toţii o binecuvântare bogată.

  Într-o altă ocazie, grupul nostru de femei a ales să ajute o doamnă în vârstă mutată recent în ţara noastră. Nici nu vorbea limba noastră, dar zâmbetele pot fi înţelese în toate limbile. Se afla într-un scaun cu rotile, dar acest lucru nu ne-a oprit în încercarea de a-i influenţa viaţa în bine. O doamnă din grupul nostru care era asistentă s-a îngrijit de tălpile ei, altcineva s-a ocupat de unghiile ei, iar o doamnă coafeză a tuns-o. I-am făcut şi câteva cadouri, cum ar fi nişte papuci de casă, o păturică pentru genunchi şi toate produsele de igienă pe care le-am folosit să o aranjăm. La finalul serii, am cântat imnurile ei preferate, pe care evident că le-a recunoscut după melodie. Zâmbete şi lacrimi de bucurie se puteau vedea pe faţa ei şi a familiei ei. Nu poţi să nu te simţi bine după o asemenea intervenţie!

  Isus a spus: „Adevărat vă spun că, ori de câte ori aţi făcut aceste lucruri unuia dintre aceşti foarte neînsemnaţi fraţi ai Mei, Mie mi le-aţi făcut” (Matei 25:40). Azi, gândeşte-te unde poţi da o mână de ajutor, unde poţi rosti o vorbă de încurajare, neaşteptând nimic în schimb. Vezi însă că, atunci când oferi, primeşti în schimb binecuvântare!

  Rosemary Byrd Hickman

  Binecuvântări - 2017. Azi, gândeşte-te unde poţi da o mână de ajutor, unde poţi rosti o vorbă de încurajare, neaşteptând nimic în schimb. Vezi însă că, atunci când oferi, primeşti în schimb binecuvântare!
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...