Articolul precedentLumina Lumii
  Articolul următorÎnțelept cu inima

  Binecuvântări

  Încolo, toţi să fiţi cu aceleaşi gânduri, simţind cu alţii, iubind ca fraţii, miloşi, smeriţi, 1 Petru 3:8

  Aş vrea să cumpăr acest sul de flanel de la raionul de reduceri, i-am spus eu unei angajate din magazinul nostru local Walmart.

  – Bine, o să îl măsor să văd câţi metri are. Îl vreţi pe tot? Nu vă supăraţi că vă întreb, dar ce faceţi cu atâta material?

  Am fost mândră să îi spun că grupul nostru de la biserică, ce se numeşte Surorile Secrete, are în plan să confecţioneze pături de nou-născuţi pentru o ţară din lumea a treia. Angajata a făcut ceea ce trebuie să facă, adăugând alte câteva suluri la cumpărăturile mele. Când am pus totul în coş, ea a băgat mâna în buzunar şi a scos nişte bani.

  -Vă rog, luaţi banii ăştia! Vreau să contribui şi eu la acest proiect valoros.

  Ce binecuvântare a fost această contribuţie pentru proiect, prin care noi, la rândul nostru, încercam să fim o binecuvântare pentru alţii!

  Isus, exemplul nostru, a făcut mult bine cât timp S-a aflat pe pământ. A vindecat bolnavi, a hrănit mulţimi flămânde, a asigurat băuturile la o nuntă şi a mers în multe case, făcându-le bucurie oamenilor, fie câte unuia, fie mai multora odată. A fost întotdeauna o binecuvântare pentru cei din jurul Lui. Noi suntem picioarele şi mâinile Sale în lumea contemporană atunci când găsim căi de a-i ajuta pe cei din jur. Isus străluceşte din inimile noastre şi primim cu toţii o binecuvântare bogată.

  Într-o altă ocazie, grupul nostru de femei a ales să ajute o doamnă în vârstă mutată recent în ţara noastră. Nici nu vorbea limba noastră, dar zâmbetele pot fi înţelese în toate limbile. Se afla într-un scaun cu rotile, dar acest lucru nu ne-a oprit în încercarea de a-i influenţa viaţa în bine. O doamnă din grupul nostru care era asistentă s-a îngrijit de tălpile ei, altcineva s-a ocupat de unghiile ei, iar o doamnă coafeză a tuns-o. I-am făcut şi câteva cadouri, cum ar fi nişte papuci de casă, o păturică pentru genunchi şi toate produsele de igienă pe care le-am folosit să o aranjăm. La finalul serii, am cântat imnurile ei preferate, pe care evident că le-a recunoscut după melodie. Zâmbete şi lacrimi de bucurie se puteau vedea pe faţa ei şi a familiei ei. Nu poţi să nu te simţi bine după o asemenea intervenţie!

  Isus a spus: „Adevărat vă spun că, ori de câte ori aţi făcut aceste lucruri unuia dintre aceşti foarte neînsemnaţi fraţi ai Mei, Mie mi le-aţi făcut” (Matei 25:40). Azi, gândeşte-te unde poţi da o mână de ajutor, unde poţi rosti o vorbă de încurajare, neaşteptând nimic în schimb. Vezi însă că, atunci când oferi, primeşti în schimb binecuvântare!

  Rosemary Byrd Hickman

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Hristos este podul

  Mă rog și vorbesc numai cu Domnul nostru așa cum o fac de ani de zile ca o creștină devotată. Dar darul acela îmi amintește că Hristos a murit pe cruce pentru noi; El este podul nostru și ar fi bine ca și noi să murim față de noi în fiecare zi și să trăim pentru El.

  Garanție pe viață

  Sunt atât de recunoscătoare că ochiul Lui veghează într-adevăr asupra vrăbiilor. Așa că am încredere că îi pasă și de mine!

  Mesagerul lui Dumnezeu

  El a avut grijă de familia mea în multe moduri miraculoase. Așa că, nu fi niciodată dezamăgită dacă Dumnezeu nu răspunde rugăciunilor tale așa cum vrei! Roagă-te numai să fii mesagerul lui credincios, fii recunoscătoare pentru călăuzirea Lui și vei fi binecuvântată!

  Publicate astăzi

  Luna Șebat

  Orice s-ar întâmpla în viața cuiva de lângă noi, să nu facem niciodată presupuneri grăbite și să considerăm că necazul lui se datorează faptului că e părăsit de Dumnezeu. Trebuie să fim conștienți că, atunci când cineva trece prin experiențe triste sau dureroase, acel om e poate cel mai aproape de Dumnezeu. Sub nicio formă să nu ne erijăm noi în unelte de pedeapsă pentru cineva, ci, dimpotrivă, să ne aplecăm și să-l ridicăm pe cel căzut sub povară chiar și în cazul unei vinovății evidente. Dacă nu cel căzut, atunci cine să aibă nevoie de ajutor și de înțelegere din partea cuiva care se consideră copil al lui Dumnezeu?

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Cea mai mare speranță

  În momentele de descurajare, spune alături de psalmist: „Tu eşti ocrotirea mea, Tu mă scoţi din necaz, Tu mă înconjori cu cântări de izbăvire”. Apoi continuă să-ţi imaginezi şi să meditezi asupra stării de bucurie eternă promisă de versetul de astăzi. Această promisiune este validă nu numai pentru veşnicie, ci şi pentru astăzi.

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Krisztus a Bíró

  „Az Atya nem ítél senkit, hanem az ítéletet egészen a Fiúnak adta.” (Ján 5,22)„Tanításaiban Krisztus...