Articolul precedentSănătatea este deplinătate
  Articolul următorPrea puțin, prea mult

  Dumnezeu caută binele

  Ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său. Romani 8:28

  La o săptămână după Ziua Recunoştinţei din 2005, am primit un telefon de la sediul central al bisericii, prin care mi se cerea să mă ocup de înfiinţarea unui program de licenţă în asistenţă medicală, în cadrul Universităţii Valley View, din Ghana. Eu şi soţul meu abia ne întorseserăm, cu un an înainte, din Kenya, după o slujire de şase ani, aşa că această chemare înapoi în ţara natală era o bucurie, doar că de data aceasta părea să fie ceva mai dificil. Am ascultat cu atenţie în ce consta programul şi m-am rugat.Toată lumea simţea că Dumnezeu mă chema la această lucrare. Soţului meu i s-a promis un post în cadrul Departamentului de Consiliere al universităţii.

  Slujirea externă necesită examene medicale şi evaluări ale stării de sănătate. În cadrul unei consultaţii de acest gen, soţului meu i s-a spus să se programeze pentru un control după şase luni.

  Anul următor, împreună cu o echipă de consultanţi în domeniul asistenţei medicale, am făcut prima vizită în Ghana. Ulterior în acelaşi an, eu şi soţul meu ne-am mutat acolo şi am primit asigurări că vom demara programul. Prima grupă de studenţi a început cursurile în luna septembrie 2007.

  Soţul meu şi-a continuat vizitele medicale bianuale, însă acestea au început să ne împovăreze financiar şi să fie o sursă de nelinişte pentru administraţia universităţii. După trei ani, am cerut să ne întoarcem acasă, de dragul sănătăţii soţului meu. Ni s-a cerut din nou să facem controale medicale. Mamografiile mele fuseseră normale până atunci. În 2010, în timpul Lunii de Conştientizare cu privire la Cancerul Mamar, în cadrul orei de rugăciune săptămânale a bisericii noastre, am simţit imboldul de a le reaminti femeilor că ar trebui să se supună controalelor de rutină în vederea depistării cancerului de sân. Le-am spus inclusiv că, ori de câte ori sunt programată la vreo analiză medicală, îl rog pe Dumnezeu să dezvăluie orice anormalitate. Aşa se face că, săptămâna imediat următoare, când m-am dus să îmi fac o mamografie de rutină, mi s-a spus că ceva suspect apăruse şi erau necesare investigaţii suplimentare. Aveţi grijă ce vă doriţi!

  Crezusem că am renunţat la misiunea externă pentru sănătatea soţului meu, neştiind că Dumnezeu are grijă şi de sănătatea mea. Sănătatea soţului meu este acum stabilă. Textul de azi continuă să mă întărească pe măsură ce îl văd pe Dumnezeu lucrând în toate aspectele vieţii mele. Ce Dumnezeu puternic avem şi slujim!

  Lydia D. Andrews

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Biruința

  Ca părinte, biruința a însemnat să recunosc faptul că personalitatea mea nu este întocmai potrivită cu statul acasă tot timpul cu copiii – și să nu mă învinovățesc pentru asta. Biruința a însemnat să mă bazez pe punctele mele forte și să las ca acestea să compenseze slăbiciunile.

  A durut atât de tare!

  Pentru ce puteam să fiu recunoscătoare în toată această durere? Îi mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a păstrat viața. Aș fi putut să rămân acolo toată noaptea și, în cele din urmă, să mor! Dacă Dumnezeu vede o vrabie căzând și o îngrijește, cu atât mai mult El se îngrijește de mine!

  Dragostea: legătura care unește

  Maria avea mulți copii, dar Isus a vrut să Se asigure că avea să aibă parte de cea mai bună îngrijire, așa că a lăsat-o în grija persoanei despre care simțea că îi va purta de grijă la fel cum ar fi făcut-o El. Isus, spre deosebire de prietena mea, știa că o inimă plină de iubire oferă mai multă grijă decât o simplă legătură de familie.

  Publicate astăzi

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Eu n-o să mă las dominat

  Ţine minte, mai ales în timpul ispitei, că Dumnezeu însuşi te va întări, te va ajuta şi te va susţine cu mâna Sa neprihănită!

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Az egyetlen valódi kincs: az igaz jellem

  „Korall és kristály említni sem való, a bölcsesség ára drágább a gyöngyöknél.” (Jób 28,18)„Az isteni...