Articolul precedentSănătatea este deplinătate
  Articolul următorPrea puțin, prea mult

  Dumnezeu caută binele

  Ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său. Romani 8:28

  La o săptămână după Ziua Recunoştinţei din 2005, am primit un telefon de la sediul central al bisericii, prin care mi se cerea să mă ocup de înfiinţarea unui program de licenţă în asistenţă medicală, în cadrul Universităţii Valley View, din Ghana. Eu şi soţul meu abia ne întorseserăm, cu un an înainte, din Kenya, după o slujire de şase ani, aşa că această chemare înapoi în ţara natală era o bucurie, doar că de data aceasta părea să fie ceva mai dificil. Am ascultat cu atenţie în ce consta programul şi m-am rugat.Toată lumea simţea că Dumnezeu mă chema la această lucrare. Soţului meu i s-a promis un post în cadrul Departamentului de Consiliere al universităţii.

  Slujirea externă necesită examene medicale şi evaluări ale stării de sănătate. În cadrul unei consultaţii de acest gen, soţului meu i s-a spus să se programeze pentru un control după şase luni.

  Anul următor, împreună cu o echipă de consultanţi în domeniul asistenţei medicale, am făcut prima vizită în Ghana. Ulterior în acelaşi an, eu şi soţul meu ne-am mutat acolo şi am primit asigurări că vom demara programul. Prima grupă de studenţi a început cursurile în luna septembrie 2007.

  Soţul meu şi-a continuat vizitele medicale bianuale, însă acestea au început să ne împovăreze financiar şi să fie o sursă de nelinişte pentru administraţia universităţii. După trei ani, am cerut să ne întoarcem acasă, de dragul sănătăţii soţului meu. Ni s-a cerut din nou să facem controale medicale. Mamografiile mele fuseseră normale până atunci. În 2010, în timpul Lunii de Conştientizare cu privire la Cancerul Mamar, în cadrul orei de rugăciune săptămânale a bisericii noastre, am simţit imboldul de a le reaminti femeilor că ar trebui să se supună controalelor de rutină în vederea depistării cancerului de sân. Le-am spus inclusiv că, ori de câte ori sunt programată la vreo analiză medicală, îl rog pe Dumnezeu să dezvăluie orice anormalitate. Aşa se face că, săptămâna imediat următoare, când m-am dus să îmi fac o mamografie de rutină, mi s-a spus că ceva suspect apăruse şi erau necesare investigaţii suplimentare. Aveţi grijă ce vă doriţi!

  Crezusem că am renunţat la misiunea externă pentru sănătatea soţului meu, neştiind că Dumnezeu are grijă şi de sănătatea mea. Sănătatea soţului meu este acum stabilă. Textul de azi continuă să mă întărească pe măsură ce îl văd pe Dumnezeu lucrând în toate aspectele vieţii mele. Ce Dumnezeu puternic avem şi slujim!

  Lydia D. Andrews

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Miere din stâncă

  Mă rog astăzi ca fiecare dintre noi să învețe să asculte mai mult de Dumnezeu și să se supună voinței Sale, lăsându-L să ne dea „miere din stâncă”.

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Publicate astăzi

  Femeia bolnavă de 12 ani

  E posibil să suferi de mai multă vreme de ceva ce te macină (în corpul sau în sufletul tău). Probabil că ai trecut deja prin episoade de îngrijorare, descurajare sau chiar depresie. Necredința se poate instala ușor când suntem dezamăgiți. Istoria acestei femei care suferea de doisprezece ani a fost scrisă tocmai pentru tine și cei ce trec prin astfel de stări. Este mesajul clar că, atunci când te vei întâlni cu Mântuitorul în rugăciune, El te va asculta, va găsi cea mai bună soluție și te va elibera.

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  „A föld és a rajta lévő dolgok is megégnek”

  „Mert ímé, eljön a nap, lángoló, mint a sütőkemence, és olyanná lesz minden kevély és...