Articolul precedentPrea puțin, prea mult
  Articolul următorÎnchide ușa, dar n-o trânti

  Necurata

  Toţi am ajuns ca nişte necuraţi şi toate faptele noastre bune sunt ca o haină mânjită. Toţi suntem ofiliţi ca o frunză şi nelegiuirile noastre ne iau ca vântul. Isaia 64:6

  Am intrat în bucătărie, dar m-am oprit îngrozită. Era mizerie pe jos. De ce nu observasem înainte? Erau firimituri şi pete peste tot. Cum pot vedea acum şi nu am văzut înainte? Soarele. Soarele era cel care scosese în evidenţă mizeria.

  M-am gândit la alte pardoseli de bucătărie pe care nu ajungeau razele soarelui şi la pardoselile cu gresie închisă la culoare din cartierele muncitoreşti. Să fi trăit toţi aceşti ani cu pardoseala murdară la bucătărie şi să nu fi observat? O curăţăm – regulat dar nu observam murdăria nici înainte şi nici după ce măturam şi dădeam cu mopul. Mi-am adus aminte inclusiv de ultima casă în care locuiserăm – peste tot numai gresie albă pe jos. Ce-o fi fost în capul meu? Aveam o pisică neagră. Acum locuim într-o casă cu lemn pe jos, cu multe ferestre şi mult soare. Iar azi, chiar imediat după ce am făcut curăţenie, am putut observa toate firimiturile şi chiar fire de praf. De ce? Din cauza soarelui. Ce diferenţă!

  Nu am putut să nu mă gândesc la viaţa mea. Cred că reuşesc destul de bine să îmi ţin viaţa curată şi în ordine. Dar Soarele neprihănirii vine să lumineze. Groaza groazei! E mizerie peste tot.

  Îmi place povestirea cu femeia care sângera de 12 ani, aşa cum este relatată în Matei 9 şi Marcu 5. Pentru că sângera, biata femeie era necurată. Şi, conform credinţelor vremii, în momentul când L-a atins pe Isus şi El ar fi trebuit să devină necurat. Dar pentru Isus n-a contat acest lucru, iar atunci când a vindecat-o, ea a devenit curată – curată spiritual, fizic, social şi emoţional. Mai bine de atât nu se poate! Şi eu am nevoie personal de aşa ceva – lăsând la o parte pardoseala bucătăriei.

  Îmi place cum descrie David situaţia noastră atunci când ne dăm seama cât de murdare sunt inimile şi vieţile noastre. Şi nici nu contează cât de grav e păcatul, după cum se poate vedea în viaţa lui David! Iată cum e redat strigătul lui în traducerea New Living Translation a Bibliei în limba engleză: „Nu te mai uita la păcatele mele! Îndepărtează pata vinovăţiei mele. Creează în mine o inimă curată, o, Doamne! Refă în mine un duh credincios. Nu mă îndepărta din prezenţa Ta şi nu lua de la mine Duhul Tău cel Sfânt” (Psalmul 51:9-11).

  Nu e momentul să tragem draperiile, să stingem lumina sau să ne prefacem că nu există mizerie. Haideţi să strigăm astăzi la Salvatorul nostru, făcând apel la Soarele neprihănirii, în căutarea unei inimi şi a unei vieţi curate!

  Ardis Dick Stenbakken

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Miere din stâncă

  Mă rog astăzi ca fiecare dintre noi să învețe să asculte mai mult de Dumnezeu și să se supună voinței Sale, lăsându-L să ne dea „miere din stâncă”.

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Publicate astăzi

  Femeia bolnavă de 12 ani

  E posibil să suferi de mai multă vreme de ceva ce te macină (în corpul sau în sufletul tău). Probabil că ai trecut deja prin episoade de îngrijorare, descurajare sau chiar depresie. Necredința se poate instala ușor când suntem dezamăgiți. Istoria acestei femei care suferea de doisprezece ani a fost scrisă tocmai pentru tine și cei ce trec prin astfel de stări. Este mesajul clar că, atunci când te vei întâlni cu Mântuitorul în rugăciune, El te va asculta, va găsi cea mai bună soluție și te va elibera.

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  „A föld és a rajta lévő dolgok is megégnek”

  „Mert ímé, eljön a nap, lángoló, mint a sütőkemence, és olyanná lesz minden kevély és...