Articolul precedentPrea puțin, prea mult
  Articolul următorÎnchide ușa, dar n-o trânti

  Necurata

  Toţi am ajuns ca nişte necuraţi şi toate faptele noastre bune sunt ca o haină mânjită. Toţi suntem ofiliţi ca o frunză şi nelegiuirile noastre ne iau ca vântul. Isaia 64:6

  Am intrat în bucătărie, dar m-am oprit îngrozită. Era mizerie pe jos. De ce nu observasem înainte? Erau firimituri şi pete peste tot. Cum pot vedea acum şi nu am văzut înainte? Soarele. Soarele era cel care scosese în evidenţă mizeria.

  M-am gândit la alte pardoseli de bucătărie pe care nu ajungeau razele soarelui şi la pardoselile cu gresie închisă la culoare din cartierele muncitoreşti. Să fi trăit toţi aceşti ani cu pardoseala murdară la bucătărie şi să nu fi observat? O curăţăm – regulat dar nu observam murdăria nici înainte şi nici după ce măturam şi dădeam cu mopul. Mi-am adus aminte inclusiv de ultima casă în care locuiserăm – peste tot numai gresie albă pe jos. Ce-o fi fost în capul meu? Aveam o pisică neagră. Acum locuim într-o casă cu lemn pe jos, cu multe ferestre şi mult soare. Iar azi, chiar imediat după ce am făcut curăţenie, am putut observa toate firimiturile şi chiar fire de praf. De ce? Din cauza soarelui. Ce diferenţă!

  Nu am putut să nu mă gândesc la viaţa mea. Cred că reuşesc destul de bine să îmi ţin viaţa curată şi în ordine. Dar Soarele neprihănirii vine să lumineze. Groaza groazei! E mizerie peste tot.

  Îmi place povestirea cu femeia care sângera de 12 ani, aşa cum este relatată în Matei 9 şi Marcu 5. Pentru că sângera, biata femeie era necurată. Şi, conform credinţelor vremii, în momentul când L-a atins pe Isus şi El ar fi trebuit să devină necurat. Dar pentru Isus n-a contat acest lucru, iar atunci când a vindecat-o, ea a devenit curată – curată spiritual, fizic, social şi emoţional. Mai bine de atât nu se poate! Şi eu am nevoie personal de aşa ceva – lăsând la o parte pardoseala bucătăriei.

  Îmi place cum descrie David situaţia noastră atunci când ne dăm seama cât de murdare sunt inimile şi vieţile noastre. Şi nici nu contează cât de grav e păcatul, după cum se poate vedea în viaţa lui David! Iată cum e redat strigătul lui în traducerea New Living Translation a Bibliei în limba engleză: „Nu te mai uita la păcatele mele! Îndepărtează pata vinovăţiei mele. Creează în mine o inimă curată, o, Doamne! Refă în mine un duh credincios. Nu mă îndepărta din prezenţa Ta şi nu lua de la mine Duhul Tău cel Sfânt” (Psalmul 51:9-11).

  Nu e momentul să tragem draperiile, să stingem lumina sau să ne prefacem că nu există mizerie. Haideţi să strigăm astăzi la Salvatorul nostru, făcând apel la Soarele neprihănirii, în căutarea unei inimi şi a unei vieţi curate!

  Ardis Dick Stenbakken

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Biruința

  Ca părinte, biruința a însemnat să recunosc faptul că personalitatea mea nu este întocmai potrivită cu statul acasă tot timpul cu copiii – și să nu mă învinovățesc pentru asta. Biruința a însemnat să mă bazez pe punctele mele forte și să las ca acestea să compenseze slăbiciunile.

  A durut atât de tare!

  Pentru ce puteam să fiu recunoscătoare în toată această durere? Îi mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a păstrat viața. Aș fi putut să rămân acolo toată noaptea și, în cele din urmă, să mor! Dacă Dumnezeu vede o vrabie căzând și o îngrijește, cu atât mai mult El se îngrijește de mine!

  Dragostea: legătura care unește

  Maria avea mulți copii, dar Isus a vrut să Se asigure că avea să aibă parte de cea mai bună îngrijire, așa că a lăsat-o în grija persoanei despre care simțea că îi va purta de grijă la fel cum ar fi făcut-o El. Isus, spre deosebire de prietena mea, știa că o inimă plină de iubire oferă mai multă grijă decât o simplă legătură de familie.

  Publicate astăzi

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Eu n-o să mă las dominat

  Ţine minte, mai ales în timpul ispitei, că Dumnezeu însuşi te va întări, te va ajuta şi te va susţine cu mâna Sa neprihănită!

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Az egyetlen valódi kincs: az igaz jellem

  „Korall és kristály említni sem való, a bölcsesség ára drágább a gyöngyöknél.” (Jób 28,18)„Az isteni...