Articolul precedentPrea puțin, prea mult
  Articolul următorÎnchide ușa, dar n-o trânti

  Necurata

  Toţi am ajuns ca nişte necuraţi şi toate faptele noastre bune sunt ca o haină mânjită. Toţi suntem ofiliţi ca o frunză şi nelegiuirile noastre ne iau ca vântul. Isaia 64:6

  Am intrat în bucătărie, dar m-am oprit îngrozită. Era mizerie pe jos. De ce nu observasem înainte? Erau firimituri şi pete peste tot. Cum pot vedea acum şi nu am văzut înainte? Soarele. Soarele era cel care scosese în evidenţă mizeria.

  M-am gândit la alte pardoseli de bucătărie pe care nu ajungeau razele soarelui şi la pardoselile cu gresie închisă la culoare din cartierele muncitoreşti. Să fi trăit toţi aceşti ani cu pardoseala murdară la bucătărie şi să nu fi observat? O curăţăm – regulat dar nu observam murdăria nici înainte şi nici după ce măturam şi dădeam cu mopul. Mi-am adus aminte inclusiv de ultima casă în care locuiserăm – peste tot numai gresie albă pe jos. Ce-o fi fost în capul meu? Aveam o pisică neagră. Acum locuim într-o casă cu lemn pe jos, cu multe ferestre şi mult soare. Iar azi, chiar imediat după ce am făcut curăţenie, am putut observa toate firimiturile şi chiar fire de praf. De ce? Din cauza soarelui. Ce diferenţă!

  Nu am putut să nu mă gândesc la viaţa mea. Cred că reuşesc destul de bine să îmi ţin viaţa curată şi în ordine. Dar Soarele neprihănirii vine să lumineze. Groaza groazei! E mizerie peste tot.

  Îmi place povestirea cu femeia care sângera de 12 ani, aşa cum este relatată în Matei 9 şi Marcu 5. Pentru că sângera, biata femeie era necurată. Şi, conform credinţelor vremii, în momentul când L-a atins pe Isus şi El ar fi trebuit să devină necurat. Dar pentru Isus n-a contat acest lucru, iar atunci când a vindecat-o, ea a devenit curată – curată spiritual, fizic, social şi emoţional. Mai bine de atât nu se poate! Şi eu am nevoie personal de aşa ceva – lăsând la o parte pardoseala bucătăriei.

  Îmi place cum descrie David situaţia noastră atunci când ne dăm seama cât de murdare sunt inimile şi vieţile noastre. Şi nici nu contează cât de grav e păcatul, după cum se poate vedea în viaţa lui David! Iată cum e redat strigătul lui în traducerea New Living Translation a Bibliei în limba engleză: „Nu te mai uita la păcatele mele! Îndepărtează pata vinovăţiei mele. Creează în mine o inimă curată, o, Doamne! Refă în mine un duh credincios. Nu mă îndepărta din prezenţa Ta şi nu lua de la mine Duhul Tău cel Sfânt” (Psalmul 51:9-11).

  Nu e momentul să tragem draperiile, să stingem lumina sau să ne prefacem că nu există mizerie. Haideţi să strigăm astăzi la Salvatorul nostru, făcând apel la Soarele neprihănirii, în căutarea unei inimi şi a unei vieţi curate!

  Ardis Dick Stenbakken

  Necurata - 2017. Nu e momentul să tragem draperiile, să stingem lumina sau să ne prefacem că nu există mizerie. Haideţi să strigăm astăzi la Salvatorul nostru, făcând apel la Soarele neprihănirii, în căutarea unei inimi şi a unei vieţi curate!
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...