Articolul precedentÎnchide ușa, dar n-o trânti
  Articolul următorFacă-se voia Ta!

  Pot alege

  Celui cu inima tare, Tu-i chezăşuieşti pacea; da, pacea, căci se încrede în Tine. Isaia 26:3

  – Nu mi-e bine! a zis soţul meu cu vocea gâtuită, după care a tăcut şi, privindu-l, i-am citit pe faţă tensiunea şi neliniştea. Simt nişte furnicături în mâini şi picioare şi nu le mai pot controla.

  Ne aflam într-o mulţime, aşa că am căutat repede cu privirea un medic sau o asistentă. Prietena mea, care era asistentă, stătea la câteva mese distanţă, implicată într-o conversaţie. Ignorând eticheta, am dat buzna în discuţia lor şi i-am şoptit la ureche:

  – Edith, hai repede!

  A venit, i-a pus întrebări soţului meu, după care a chemat de urgenţă un alt prieten, care lucrează tot în domeniul medical. S-a făcut apelul la 911, a venit şi poliţia, apoi tehnicienii cu ambulanţa, iar soţul meu a fost dus de urgenţă la spital.

  O altă prietenă, tot cadru medical, m-a însoţit în timp ce urmam ambulanţa. I s-au făcut soţului meu diferite teste, analize, un EKG şi computer tomograf, după care s-a pus diagnosticul. După ore de tensiune şi aşteptare, eram în drum spre casă, speriaţi şi frânţi de oboseală. Trecuse încă o criză. După care am rămas să ne descurcăm cu efectele problemelor lui medicale.

  M-am trezit cuprinsă de presimţiri rele, cu lacrimile gata să ţâşnească. Pe măsură ce zilele treceau, îmi era frică să îl pierd din ochi şi pentru o clipă. Mă dureau spatele şi gâtul din cauza tensiunii musculare, aveam crampe la stomac din cauza grijilor, capul parcă-mi plesnea. După mai mult de 50 de ani de căsnicie, mă obişnuisem să îl am alături pe soţul meu, să împărţim viaţa şi durerile, necazul şi bucuria. Nu voiam să renunţ la toate acestea.

  Sunt liberă să aleg dacă să continui sau nu să trăiesc în această stare de frică şi tulburare. Pot alege să îmi pun încrederea în Dumnezeu, convinsă că El are în vedere interesul meu şi al soţului meu. Noi credem că ne va purta de grijă în toate situaţiile – poate nu aşa cum vrem, poate că nu la momentul la care vrem, ci în felul Lui, la momentul Lui şi cu înţelepciunea Lui. Mi-am dat seama că Tatăl nostru ceresc deja Şi-a arătat grija plină de iubire faţă de noi în această situaţie. Astfel aleg să îmi pun încrederea în El şi să întreţin o perspectivă calmă asupra vieţii. Ştim că Dumnezeu este bun; ne-a dovedit-o în trecut şi ne va purta de grijă în viitor. Ne vrea doar binele. Sunt împăcată.

  Barbara J. Reinholtz

  Pot alege - 2017. Tatăl nostru ceresc deja Şi-a arătat grija plină de iubire faţă de noi în această situaţie. Astfel aleg să îmi pun încrederea în El şi să întreţin o perspectivă calmă asupra vieţii. Ştim că Dumnezeu este bun; ne-a dovedit-o în trecut şi ne va purta de grijă în viitor. Ne vrea doar binele. Sunt împăcată.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...