Articolul precedentÎnchide ușa, dar n-o trânti
  Articolul următorFacă-se voia Ta!

  Pot alege

  Celui cu inima tare, Tu-i chezăşuieşti pacea; da, pacea, căci se încrede în Tine. Isaia 26:3

  – Nu mi-e bine! a zis soţul meu cu vocea gâtuită, după care a tăcut şi, privindu-l, i-am citit pe faţă tensiunea şi neliniştea. Simt nişte furnicături în mâini şi picioare şi nu le mai pot controla.

  Ne aflam într-o mulţime, aşa că am căutat repede cu privirea un medic sau o asistentă. Prietena mea, care era asistentă, stătea la câteva mese distanţă, implicată într-o conversaţie. Ignorând eticheta, am dat buzna în discuţia lor şi i-am şoptit la ureche:

  – Edith, hai repede!

  A venit, i-a pus întrebări soţului meu, după care a chemat de urgenţă un alt prieten, care lucrează tot în domeniul medical. S-a făcut apelul la 911, a venit şi poliţia, apoi tehnicienii cu ambulanţa, iar soţul meu a fost dus de urgenţă la spital.

  O altă prietenă, tot cadru medical, m-a însoţit în timp ce urmam ambulanţa. I s-au făcut soţului meu diferite teste, analize, un EKG şi computer tomograf, după care s-a pus diagnosticul. După ore de tensiune şi aşteptare, eram în drum spre casă, speriaţi şi frânţi de oboseală. Trecuse încă o criză. După care am rămas să ne descurcăm cu efectele problemelor lui medicale.

  M-am trezit cuprinsă de presimţiri rele, cu lacrimile gata să ţâşnească. Pe măsură ce zilele treceau, îmi era frică să îl pierd din ochi şi pentru o clipă. Mă dureau spatele şi gâtul din cauza tensiunii musculare, aveam crampe la stomac din cauza grijilor, capul parcă-mi plesnea. După mai mult de 50 de ani de căsnicie, mă obişnuisem să îl am alături pe soţul meu, să împărţim viaţa şi durerile, necazul şi bucuria. Nu voiam să renunţ la toate acestea.

  Sunt liberă să aleg dacă să continui sau nu să trăiesc în această stare de frică şi tulburare. Pot alege să îmi pun încrederea în Dumnezeu, convinsă că El are în vedere interesul meu şi al soţului meu. Noi credem că ne va purta de grijă în toate situaţiile – poate nu aşa cum vrem, poate că nu la momentul la care vrem, ci în felul Lui, la momentul Lui şi cu înţelepciunea Lui. Mi-am dat seama că Tatăl nostru ceresc deja Şi-a arătat grija plină de iubire faţă de noi în această situaţie. Astfel aleg să îmi pun încrederea în El şi să întreţin o perspectivă calmă asupra vieţii. Ştim că Dumnezeu este bun; ne-a dovedit-o în trecut şi ne va purta de grijă în viitor. Ne vrea doar binele. Sunt împăcată.

  Barbara J. Reinholtz

  Pot alege - 2017. Tatăl nostru ceresc deja Şi-a arătat grija plină de iubire faţă de noi în această situaţie. Astfel aleg să îmi pun încrederea în El şi să întreţin o perspectivă calmă asupra vieţii. Ştim că Dumnezeu este bun; ne-a dovedit-o în trecut şi ne va purta de grijă în viitor. Ne vrea doar binele. Sunt împăcată.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...