Articolul precedentÎnchide ușa, dar n-o trânti
  Articolul următorFacă-se voia Ta!

  Pot alege

  Celui cu inima tare, Tu-i chezăşuieşti pacea; da, pacea, căci se încrede în Tine. Isaia 26:3

  – Nu mi-e bine! a zis soţul meu cu vocea gâtuită, după care a tăcut şi, privindu-l, i-am citit pe faţă tensiunea şi neliniştea. Simt nişte furnicături în mâini şi picioare şi nu le mai pot controla.

  Ne aflam într-o mulţime, aşa că am căutat repede cu privirea un medic sau o asistentă. Prietena mea, care era asistentă, stătea la câteva mese distanţă, implicată într-o conversaţie. Ignorând eticheta, am dat buzna în discuţia lor şi i-am şoptit la ureche:

  – Edith, hai repede!

  A venit, i-a pus întrebări soţului meu, după care a chemat de urgenţă un alt prieten, care lucrează tot în domeniul medical. S-a făcut apelul la 911, a venit şi poliţia, apoi tehnicienii cu ambulanţa, iar soţul meu a fost dus de urgenţă la spital.

  O altă prietenă, tot cadru medical, m-a însoţit în timp ce urmam ambulanţa. I s-au făcut soţului meu diferite teste, analize, un EKG şi computer tomograf, după care s-a pus diagnosticul. După ore de tensiune şi aşteptare, eram în drum spre casă, speriaţi şi frânţi de oboseală. Trecuse încă o criză. După care am rămas să ne descurcăm cu efectele problemelor lui medicale.

  M-am trezit cuprinsă de presimţiri rele, cu lacrimile gata să ţâşnească. Pe măsură ce zilele treceau, îmi era frică să îl pierd din ochi şi pentru o clipă. Mă dureau spatele şi gâtul din cauza tensiunii musculare, aveam crampe la stomac din cauza grijilor, capul parcă-mi plesnea. După mai mult de 50 de ani de căsnicie, mă obişnuisem să îl am alături pe soţul meu, să împărţim viaţa şi durerile, necazul şi bucuria. Nu voiam să renunţ la toate acestea.

  Sunt liberă să aleg dacă să continui sau nu să trăiesc în această stare de frică şi tulburare. Pot alege să îmi pun încrederea în Dumnezeu, convinsă că El are în vedere interesul meu şi al soţului meu. Noi credem că ne va purta de grijă în toate situaţiile – poate nu aşa cum vrem, poate că nu la momentul la care vrem, ci în felul Lui, la momentul Lui şi cu înţelepciunea Lui. Mi-am dat seama că Tatăl nostru ceresc deja Şi-a arătat grija plină de iubire faţă de noi în această situaţie. Astfel aleg să îmi pun încrederea în El şi să întreţin o perspectivă calmă asupra vieţii. Ştim că Dumnezeu este bun; ne-a dovedit-o în trecut şi ne va purta de grijă în viitor. Ne vrea doar binele. Sunt împăcată.

  Barbara J. Reinholtz

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Hristos este podul

  Mă rog și vorbesc numai cu Domnul nostru așa cum o fac de ani de zile ca o creștină devotată. Dar darul acela îmi amintește că Hristos a murit pe cruce pentru noi; El este podul nostru și ar fi bine ca și noi să murim față de noi în fiecare zi și să trăim pentru El.

  Garanție pe viață

  Sunt atât de recunoscătoare că ochiul Lui veghează într-adevăr asupra vrăbiilor. Așa că am încredere că îi pasă și de mine!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...