Articolul precedentFacă-se voia Ta!
  Articolul următorO minte chibzuită

  Binecuvântări nesperate

  Tot ce are suflare să laude pe Domnul! Lăudaţi pe Domnul! Psalmul 150:6

  Într-o dimineaţă m-a trezit mama nu cu obişnuitul: „Kimasha, scoală-te şi pregăteşte-te să mergi la muncă; e ora 6” (sau ora la care îşi dă ea seama că încă sunt în pat). În acea dimineaţă căuta frenetic un băţ de chibrit în toate colţurile casei. M-am trezit să o ajut când mi-am dat seama că era din ce în ce mai disperată în încercarea de a găsi un băţ. „Nu îmi trebuie decât unul!”spunea ea.

  Sperând că o să găsesc totuşi măcar unul, am rugat-o să mă ridice pe bufet, să mă pot uita pe raftul de deasupra sobei. Acolo, într-o crăpătură, am găsit un chibrit. M-am simţit victorioasă. M-am întors şi i-am cerut un cuţit, ca să îl pot scoate. Ea căuta însă în continuare şi, neştiind că l-am găsit, a zis: „Tată, ai spus să îţi dăm mulţumiri în orice situaţie.” Imediat după ce a rostit aceste cuvinte, a găsit pe un alt raft o cutie nou-nouţă. S-a bucurat şi, la fel, şi eu. Totuşi am insistat să scot chibritul pe care îl găsisem cu atâta trudă. Şi să îl folosească fix pe acela.

  Această experienţă m-a învăţat cât de important este să îl lăudăm în avans pe Dumnezeu. Textul pe care mama îl citase parţial este următorul: „Mulţumiţi lui Dumnezeu pentru toate lucrurile, că aceasta este voia lui Dumnezeu, în Hristos Isus, cu privire la voi!” (1 Tesaloniceni 5:18). Aşadar să îi mulţumim dinainte de a vedea răspunsul la rugăciuni!

  Dumnezeu ştia că nu e nevoie să găsesc acel chibrit, pentru că o cutie întreagă aştepta să fie găsită în bucătărie. Uneori ne chinuim foarte mult pe cont propriu, încercând să găsim o cale de ieşire din situaţiile nefavorabile în care ne găsim. Da, putem găsi o cale de ieşire, dar cât de durabilă e? Dacă îl lăudăm pe Dumnezeu în avans şi dacă ne lăsăm în seama Lui că va avea grijă de noi, în ciuda eforturilor noastre, cu siguranţă că îl vom vedea făcând pentru noi lucruri mari în moduri care sunt mult mai promiţătoare decât un chibrit stingher într-o crăpătură de raft.

  Când compar acel chibrit cu o cutie întreagă, mă gândesc la promisiunile neaşteptate ale lui Dumnezeu pentru mine. Ştiu că vor întrece cu mult orice pot face eu însămi pentru mine sau orice consider că ar trebui să mi se dea. În virtutea milei Sale nemeritate, îi voi aduce laudă azi şi întotdeauna. Îl voi lăuda în avans!

  Kimasha Pauline Williams

  Binecuvântări nesperate - 2017. Mă gândesc la promisiunile neaşteptate ale lui Dumnezeu pentru mine. Ştiu că vor întrece cu mult orice pot face eu însămi pentru mine sau orice consider că ar trebui să mi se dea. În virtutea milei Sale nemeritate, îi voi aduce laudă azi şi întotdeauna. Îl voi lăuda în avans!
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...