Binecuvântări nesperate

Tot ce are suflare să laude pe Domnul! Lăudaţi pe Domnul! Psalmul 150:6

Într-o dimineaţă m-a trezit mama nu cu obişnuitul: „Kimasha, scoală-te şi pregăteşte-te să mergi la muncă; e ora 6” (sau ora la care îşi dă ea seama că încă sunt în pat). În acea dimineaţă căuta frenetic un băţ de chibrit în toate colţurile casei. M-am trezit să o ajut când mi-am dat seama că era din ce în ce mai disperată în încercarea de a găsi un băţ. „Nu îmi trebuie decât unul!”spunea ea.

Sperând că o să găsesc totuşi măcar unul, am rugat-o să mă ridice pe bufet, să mă pot uita pe raftul de deasupra sobei. Acolo, într-o crăpătură, am găsit un chibrit. M-am simţit victorioasă. M-am întors şi i-am cerut un cuţit, ca să îl pot scoate. Ea căuta însă în continuare şi, neştiind că l-am găsit, a zis: „Tată, ai spus să îţi dăm mulţumiri în orice situaţie.” Imediat după ce a rostit aceste cuvinte, a găsit pe un alt raft o cutie nou-nouţă. S-a bucurat şi, la fel, şi eu. Totuşi am insistat să scot chibritul pe care îl găsisem cu atâta trudă. Şi să îl folosească fix pe acela.

Această experienţă m-a învăţat cât de important este să îl lăudăm în avans pe Dumnezeu. Textul pe care mama îl citase parţial este următorul: „Mulţumiţi lui Dumnezeu pentru toate lucrurile, că aceasta este voia lui Dumnezeu, în Hristos Isus, cu privire la voi!” (1 Tesaloniceni 5:18). Aşadar să îi mulţumim dinainte de a vedea răspunsul la rugăciuni!

Dumnezeu ştia că nu e nevoie să găsesc acel chibrit, pentru că o cutie întreagă aştepta să fie găsită în bucătărie. Uneori ne chinuim foarte mult pe cont propriu, încercând să găsim o cale de ieşire din situaţiile nefavorabile în care ne găsim. Da, putem găsi o cale de ieşire, dar cât de durabilă e? Dacă îl lăudăm pe Dumnezeu în avans şi dacă ne lăsăm în seama Lui că va avea grijă de noi, în ciuda eforturilor noastre, cu siguranţă că îl vom vedea făcând pentru noi lucruri mari în moduri care sunt mult mai promiţătoare decât un chibrit stingher într-o crăpătură de raft.

Când compar acel chibrit cu o cutie întreagă, mă gândesc la promisiunile neaşteptate ale lui Dumnezeu pentru mine. Ştiu că vor întrece cu mult orice pot face eu însămi pentru mine sau orice consider că ar trebui să mi se dea. În virtutea milei Sale nemeritate, îi voi aduce laudă azi şi întotdeauna. Îl voi lăuda în avans!

Kimasha Pauline Williams

Ardis Carolyn
Ardis Carolyn
E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor