Articolul precedentFacă-se voia Ta!
  Articolul următorO minte chibzuită

  Binecuvântări nesperate

  Tot ce are suflare să laude pe Domnul! Lăudaţi pe Domnul! Psalmul 150:6

  Într-o dimineaţă m-a trezit mama nu cu obişnuitul: „Kimasha, scoală-te şi pregăteşte-te să mergi la muncă; e ora 6” (sau ora la care îşi dă ea seama că încă sunt în pat). În acea dimineaţă căuta frenetic un băţ de chibrit în toate colţurile casei. M-am trezit să o ajut când mi-am dat seama că era din ce în ce mai disperată în încercarea de a găsi un băţ. „Nu îmi trebuie decât unul!”spunea ea.

  Sperând că o să găsesc totuşi măcar unul, am rugat-o să mă ridice pe bufet, să mă pot uita pe raftul de deasupra sobei. Acolo, într-o crăpătură, am găsit un chibrit. M-am simţit victorioasă. M-am întors şi i-am cerut un cuţit, ca să îl pot scoate. Ea căuta însă în continuare şi, neştiind că l-am găsit, a zis: „Tată, ai spus să îţi dăm mulţumiri în orice situaţie.” Imediat după ce a rostit aceste cuvinte, a găsit pe un alt raft o cutie nou-nouţă. S-a bucurat şi, la fel, şi eu. Totuşi am insistat să scot chibritul pe care îl găsisem cu atâta trudă. Şi să îl folosească fix pe acela.

  Această experienţă m-a învăţat cât de important este să îl lăudăm în avans pe Dumnezeu. Textul pe care mama îl citase parţial este următorul: „Mulţumiţi lui Dumnezeu pentru toate lucrurile, că aceasta este voia lui Dumnezeu, în Hristos Isus, cu privire la voi!” (1 Tesaloniceni 5:18). Aşadar să îi mulţumim dinainte de a vedea răspunsul la rugăciuni!

  Dumnezeu ştia că nu e nevoie să găsesc acel chibrit, pentru că o cutie întreagă aştepta să fie găsită în bucătărie. Uneori ne chinuim foarte mult pe cont propriu, încercând să găsim o cale de ieşire din situaţiile nefavorabile în care ne găsim. Da, putem găsi o cale de ieşire, dar cât de durabilă e? Dacă îl lăudăm pe Dumnezeu în avans şi dacă ne lăsăm în seama Lui că va avea grijă de noi, în ciuda eforturilor noastre, cu siguranţă că îl vom vedea făcând pentru noi lucruri mari în moduri care sunt mult mai promiţătoare decât un chibrit stingher într-o crăpătură de raft.

  Când compar acel chibrit cu o cutie întreagă, mă gândesc la promisiunile neaşteptate ale lui Dumnezeu pentru mine. Ştiu că vor întrece cu mult orice pot face eu însămi pentru mine sau orice consider că ar trebui să mi se dea. În virtutea milei Sale nemeritate, îi voi aduce laudă azi şi întotdeauna. Îl voi lăuda în avans!

  Kimasha Pauline Williams

  Binecuvântări nesperate - 2017. Mă gândesc la promisiunile neaşteptate ale lui Dumnezeu pentru mine. Ştiu că vor întrece cu mult orice pot face eu însămi pentru mine sau orice consider că ar trebui să mi se dea. În virtutea milei Sale nemeritate, îi voi aduce laudă azi şi întotdeauna. Îl voi lăuda în avans!
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...