Mulţumiţi-I lui Dumnezeu pentru toate lucrurile. 1 Tesaloniceni 5:18
„Mulţumesc” este un cuvânt important, dar mă întreb câte dintre noi nu îl folosesc decât foarte rar.
În primul rând, trebuie să îi fim Domnului mulţumitoare, pentru toate binecuvântările Sale. Faptul că ne trezim în fiecare zi este un motiv să îi mulţumim. Suntem în viaţă. Să mulţumim pentru mâncare, îmbrăcăminte, adăpost şi pentru multe lucruri cărora nu le dăm atenţie. Apoi mai sunt păsările, copacii, soarele, stelele, toată natura, pentru bucuria şi câştigul nostru. Ne gândim vreodată să îi mulţumim lui Dumnezeu pentru acestea? Dar pentru răspunsurile primite la rugăciune? „Frumos este să lăudăm pe Domnul şi să mărim Numele Tău, Preaînalte!” (Psalmul 92:1).
Dacă ne vom crea obiceiul să fim recunoscătoare, vom avea mai puţin timp să ne plângem. Am auzit odată o femeie spunând: „Când sunt tentată să mă plâng că e chiuveta plină de vase, cânt şi mulţumesc. Cel puţin e un semn că am ce mânca.”
Cum ne raportăm la alţii? Când cineva deschide uşa, spunem „mulţumesc” printr-un zâmbet? Oamenilor le place să ştie că sunt apreciaţi. Acest cuvânt poate contribui la îmbunătăţirea imaginii de sine a cuiva sau poate însenina ziua cuiva.Tuturor ne place să ni se mulţumească atunci când facem o faptă bună. Îi mulţumim Domnului doar în vremurile bune, când toate merg bine? Textul de azi spune: „Mulţumiţi-l lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.” Aşa ceva nu e uşor. Cineva distruge ceva ce îţi aparţine, fură de la tine sau te răneşte într-un fel sau altul, iar tu să mulţumeşti? Nu uita, putea să fie mai rău, dar, dacă ai o relaţie apropiată şi bazată pe încredere cu Domnul, va avea El grijă să ieşi la liman.
Am auzit povestea unui om care a aflat despre un poet faimos ale cărui cuvinte valorau 100 de dolari fiecare. S-a dus la poet şi i-a spus: „Vreau şi eu un cuvânt de la tine” şi i-a înmânat o bancnotă de 100 de dolari. Poetul a luat bancnota, a pus-o în buzunar şi a spus: „Mulţumesc!”Apoi a plecat.
Să mulţumeşti e foarte important. Când i-a vindecat pe cei zece leproşi, Isus a observat că numai unul l-a mulţumit. David, în Psalmul 118:1, spune: „Lăudaţi pe Domnul căci este bun, căci în veac ţine îndurarea Lui.” Acum, în preajma Zilei Recunoştinţei, ar fi bine să ne amintim că ziua recunoştinţei ar trebui să fie în fiecare zi, nu doar o dată pe an.
Hristos a venit în această lume şi a murit ca să ne salveze din păcate. Să nu uităm niciodată să îi mulţumim constant pentru marele Său sacrificiu pentru noi. Aşa că spun: „Îţi mulţumesc, Doamne Isuse!”
Ena Thorpe