Mulţumesc!

  Mulţumiţi-I lui Dumnezeu pentru toate lucrurile. 1 Tesaloniceni 5:18

  „Mulţumesc” este un cuvânt important, dar mă întreb câte dintre noi nu îl folosesc decât foarte rar.

  În primul rând, trebuie să îi fim Domnului mulţumitoare, pentru toate binecuvântările Sale. Faptul că ne trezim în fiecare zi este un motiv să îi mulţumim. Suntem în viaţă. Să mulţumim pentru mâncare, îmbrăcăminte, adăpost şi pentru multe lucruri cărora nu le dăm atenţie. Apoi mai sunt păsările, copacii, soarele, stelele, toată natura, pentru bucuria şi câştigul nostru. Ne gândim vreodată să îi mulţumim lui Dumnezeu pentru acestea? Dar pentru răspunsurile primite la rugăciune? „Frumos este să lăudăm pe Domnul şi să mărim Numele Tău, Preaînalte!” (Psalmul 92:1).

  Dacă ne vom crea obiceiul să fim recunoscătoare, vom avea mai puţin timp să ne plângem. Am auzit odată o femeie spunând: „Când sunt tentată să mă plâng că e chiuveta plină de vase, cânt şi mulţumesc. Cel puţin e un semn că am ce mânca.”

  Cum ne raportăm la alţii? Când cineva deschide uşa, spunem „mulţumesc” printr-un zâmbet? Oamenilor le place să ştie că sunt apreciaţi. Acest cuvânt poate contribui la îmbunătăţirea imaginii de sine a cuiva sau poate însenina ziua cuiva.Tuturor ne place să ni se mulţumească atunci când facem o faptă bună. Îi mulţumim Domnului doar în vremurile bune, când toate merg bine? Textul de azi spune: „Mulţumiţi-l lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.” Aşa ceva nu e uşor. Cineva distruge ceva ce îţi aparţine, fură de la tine sau te răneşte într-un fel sau altul, iar tu să mulţumeşti? Nu uita, putea să fie mai rău, dar, dacă ai o relaţie apropiată şi bazată pe încredere cu Domnul, va avea El grijă să ieşi la liman.

  Am auzit povestea unui om care a aflat despre un poet faimos ale cărui cuvinte valorau 100 de dolari fiecare. S-a dus la poet şi i-a spus: „Vreau şi eu un cuvânt de la tine” şi i-a înmânat o bancnotă de 100 de dolari. Poetul a luat bancnota, a pus-o în buzunar şi a spus: „Mulţumesc!”Apoi a plecat.

  Să mulţumeşti e foarte important. Când i-a vindecat pe cei zece leproşi, Isus a observat că numai unul l-a mulţumit. David, în Psalmul 118:1, spune: „Lăudaţi pe Domnul căci este bun, căci în veac ţine îndurarea Lui.” Acum, în preajma Zilei Recunoştinţei, ar fi bine să ne amintim că ziua recunoştinţei ar trebui să fie în fiecare zi, nu doar o dată pe an.

  Hristos a venit în această lume şi a murit ca să ne salveze din păcate. Să nu uităm niciodată să îi mulţumim constant pentru marele Său sacrificiu pentru noi. Aşa că spun: „Îţi mulţumesc, Doamne Isuse!”

  Ena Thorpe

  Mulţumesc! - 2017. Hristos a venit în această lume şi a murit ca să ne salveze din păcate. Să nu uităm niciodată să îi mulţumim constant pentru marele Său sacrificiu pentru noi. Aşa că spun: „Îţi mulţumesc, Doamne Isuse!”
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...