Mulţumesc!

  Mulţumiţi-I lui Dumnezeu pentru toate lucrurile. 1 Tesaloniceni 5:18

  „Mulţumesc” este un cuvânt important, dar mă întreb câte dintre noi nu îl folosesc decât foarte rar.

  În primul rând, trebuie să îi fim Domnului mulţumitoare, pentru toate binecuvântările Sale. Faptul că ne trezim în fiecare zi este un motiv să îi mulţumim. Suntem în viaţă. Să mulţumim pentru mâncare, îmbrăcăminte, adăpost şi pentru multe lucruri cărora nu le dăm atenţie. Apoi mai sunt păsările, copacii, soarele, stelele, toată natura, pentru bucuria şi câştigul nostru. Ne gândim vreodată să îi mulţumim lui Dumnezeu pentru acestea? Dar pentru răspunsurile primite la rugăciune? „Frumos este să lăudăm pe Domnul şi să mărim Numele Tău, Preaînalte!” (Psalmul 92:1).

  Dacă ne vom crea obiceiul să fim recunoscătoare, vom avea mai puţin timp să ne plângem. Am auzit odată o femeie spunând: „Când sunt tentată să mă plâng că e chiuveta plină de vase, cânt şi mulţumesc. Cel puţin e un semn că am ce mânca.”

  Cum ne raportăm la alţii? Când cineva deschide uşa, spunem „mulţumesc” printr-un zâmbet? Oamenilor le place să ştie că sunt apreciaţi. Acest cuvânt poate contribui la îmbunătăţirea imaginii de sine a cuiva sau poate însenina ziua cuiva.Tuturor ne place să ni se mulţumească atunci când facem o faptă bună. Îi mulţumim Domnului doar în vremurile bune, când toate merg bine? Textul de azi spune: „Mulţumiţi-l lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.” Aşa ceva nu e uşor. Cineva distruge ceva ce îţi aparţine, fură de la tine sau te răneşte într-un fel sau altul, iar tu să mulţumeşti? Nu uita, putea să fie mai rău, dar, dacă ai o relaţie apropiată şi bazată pe încredere cu Domnul, va avea El grijă să ieşi la liman.

  Am auzit povestea unui om care a aflat despre un poet faimos ale cărui cuvinte valorau 100 de dolari fiecare. S-a dus la poet şi i-a spus: „Vreau şi eu un cuvânt de la tine” şi i-a înmânat o bancnotă de 100 de dolari. Poetul a luat bancnota, a pus-o în buzunar şi a spus: „Mulţumesc!”Apoi a plecat.

  Să mulţumeşti e foarte important. Când i-a vindecat pe cei zece leproşi, Isus a observat că numai unul l-a mulţumit. David, în Psalmul 118:1, spune: „Lăudaţi pe Domnul căci este bun, căci în veac ţine îndurarea Lui.” Acum, în preajma Zilei Recunoştinţei, ar fi bine să ne amintim că ziua recunoştinţei ar trebui să fie în fiecare zi, nu doar o dată pe an.

  Hristos a venit în această lume şi a murit ca să ne salveze din păcate. Să nu uităm niciodată să îi mulţumim constant pentru marele Său sacrificiu pentru noi. Aşa că spun: „Îţi mulţumesc, Doamne Isuse!”

  Ena Thorpe

  Mulţumesc! - 2017. Hristos a venit în această lume şi a murit ca să ne salveze din păcate. Să nu uităm niciodată să îi mulţumim constant pentru marele Său sacrificiu pentru noi. Aşa că spun: „Îţi mulţumesc, Doamne Isuse!”
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...