Minunea mea de Ziua Recunoştinţei

  Încrede-te în Domnul din toată inima ta şi nu te bizui pe înţelepciunea Ta! Recunoaşte-L în toate căile tale, şi El îţi va netezi cărările. Proverbele 3:5,6

  Se apropia încă o Zi a Recunoştinţei şi eu şi surorile mele speram să o petrecem împreună la New York. Două dintre ele locuiau acolo, alte două, în Caraibe, iar eu, în Ţara Galilor; aşa că am considerat că va fi o ocazie bună să ne reîntâlnim. Eu mai speram în secret şi mă rugam fierbinte ca, ajutată de o prietenă, să-mi găsesc demult pierduta naşă, pe care nu o văzusem de 35 de ani, de când eram copil. Ştiam că locuieşte în Statele Unite, dar unde? Mai încercasem de câteva ori să o găsesc, dar fără niciun rezultat.

  Recent mă mutasem într-o casă nouă şi au intrat hoţii în garaj, de unde mi-au luat nişte lucruri depozitate acolo. Prietena mea mi-a reamintit că trebuie să-L lăudăm pe Domnul întotdeauna, chiar dacă nu îmi venea în minte niciun motiv de laudă şi mulţumire, fiind foarte supărată. Lucrurile care mai rămăseseră în garaj ea mi le-a mutat în casă şi s-a hotărât să le sorteze. Mi-a arătat o pungă de care a zis că trebuie să mă ocup personal. Nu aveam chef de aşa ceva, dar am zis măcar să mă uit în ea. Acolo am dat peste un vechi caiet cu adrese şi la scurt timp mi-au căzut ochii pe numele şi numărul de telefon al mamei naşei mele, Tuşa Wellese. Am sunat, dar numărul era scos din funcţiune. Acum ce să fac? De unde să încep să caut? Doamne, am nevoie de ajutorul Tău!

  Am fugit la calculator şi am căutat pe Google adresa Tuşii Wellese şi am recunoscut numele unora dintre celelalte fete ale ei, dar nu le-am putut da de urmă. I-am solicitat ajutorul surorii mele Karen, din New York, care tocmai îmi telefonase. A găsit ea numărul şi eu am făcut apelul. Un accent de Caraibe mi s-a revărsat în ureche. „Alo, Tuşa Wellese?” am întrebat. „Da, eu sunt” şi, după câteva întrebări şi amabilităţi, am izbucnit nerăbdătoare: „O caut pe naşa mea, pe Norma.” Mi-a dat numărul ei de telefon, iar după puţină vreme am auzit un blând „Alo” din partea Normei, demult pierduta mea naşă.

  Ziua Recunoştinţei a fost pentru mine într-adevăr ocazia de a-I mulţumi lui Dumnezeu pentru că mi-am întâlnit surorile şi pe Norma şi familia ei, în Virginia.

  Am avut o mulţime de lucruri pentru care să Îi mulţumesc lui Dumnezeu, întrucât El m-a binecuvântat cu minunea mea de Ziua Recunoştinţei.

  Roxanne Girard

  Minunea mea de Ziua Recunoştinţei - 2017. Am avut o mulţime de lucruri pentru care să Îi mulţumesc lui Dumnezeu, întrucât El m-a binecuvântat cu minunea mea de Ziua Recunoştinţei.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Epuizare?

  Isus a arătat că este bine să punem deoparte timp pentru noi înșine: de fapt, aceasta este o datorie! Prea adesea luptăm să fim perfecte și să ne menținem reputația de persoane altruiste, astfel încât începem să ne neglijăm propria viață. Dar, pentru a umple cupa altora, trebuie să ne asigurăm că avem destulă apă în propria cupă.

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...