Minunea mea de Ziua Recunoştinţei

  Încrede-te în Domnul din toată inima ta şi nu te bizui pe înţelepciunea Ta! Recunoaşte-L în toate căile tale, şi El îţi va netezi cărările. Proverbele 3:5,6

  Se apropia încă o Zi a Recunoştinţei şi eu şi surorile mele speram să o petrecem împreună la New York. Două dintre ele locuiau acolo, alte două, în Caraibe, iar eu, în Ţara Galilor; aşa că am considerat că va fi o ocazie bună să ne reîntâlnim. Eu mai speram în secret şi mă rugam fierbinte ca, ajutată de o prietenă, să-mi găsesc demult pierduta naşă, pe care nu o văzusem de 35 de ani, de când eram copil. Ştiam că locuieşte în Statele Unite, dar unde? Mai încercasem de câteva ori să o găsesc, dar fără niciun rezultat.

  Recent mă mutasem într-o casă nouă şi au intrat hoţii în garaj, de unde mi-au luat nişte lucruri depozitate acolo. Prietena mea mi-a reamintit că trebuie să-L lăudăm pe Domnul întotdeauna, chiar dacă nu îmi venea în minte niciun motiv de laudă şi mulţumire, fiind foarte supărată. Lucrurile care mai rămăseseră în garaj ea mi le-a mutat în casă şi s-a hotărât să le sorteze. Mi-a arătat o pungă de care a zis că trebuie să mă ocup personal. Nu aveam chef de aşa ceva, dar am zis măcar să mă uit în ea. Acolo am dat peste un vechi caiet cu adrese şi la scurt timp mi-au căzut ochii pe numele şi numărul de telefon al mamei naşei mele, Tuşa Wellese. Am sunat, dar numărul era scos din funcţiune. Acum ce să fac? De unde să încep să caut? Doamne, am nevoie de ajutorul Tău!

  Am fugit la calculator şi am căutat pe Google adresa Tuşii Wellese şi am recunoscut numele unora dintre celelalte fete ale ei, dar nu le-am putut da de urmă. I-am solicitat ajutorul surorii mele Karen, din New York, care tocmai îmi telefonase. A găsit ea numărul şi eu am făcut apelul. Un accent de Caraibe mi s-a revărsat în ureche. „Alo, Tuşa Wellese?” am întrebat. „Da, eu sunt” şi, după câteva întrebări şi amabilităţi, am izbucnit nerăbdătoare: „O caut pe naşa mea, pe Norma.” Mi-a dat numărul ei de telefon, iar după puţină vreme am auzit un blând „Alo” din partea Normei, demult pierduta mea naşă.

  Ziua Recunoştinţei a fost pentru mine într-adevăr ocazia de a-I mulţumi lui Dumnezeu pentru că mi-am întâlnit surorile şi pe Norma şi familia ei, în Virginia.

  Am avut o mulţime de lucruri pentru care să Îi mulţumesc lui Dumnezeu, întrucât El m-a binecuvântat cu minunea mea de Ziua Recunoştinţei.

  Roxanne Girard

  Minunea mea de Ziua Recunoştinţei - 2017. Am avut o mulţime de lucruri pentru care să Îi mulţumesc lui Dumnezeu, întrucât El m-a binecuvântat cu minunea mea de Ziua Recunoştinţei.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...