Cum de am putut uita?

  Cel ce stă sub ocrotirea Celui Preaînalt şi se odihneşte la umbra Celui Atotputernic zice despre Domnul: „El este locul meu de scăpare şi cetăţuia mea.” Psalmul 91:1-2

  Ziua de 26 noiembrie 2011 nu poate fi şi nici nu va fi ştearsă vreodată din memoria mea. Nimănui nu îi place să treacă printr-o aşa experienţă nici când e înconjurat de prieteni şi familie, darămite de unul singur. Aşa eram eu când uraganul Tomas a lovit St. Lucia, în acea dimineaţă de Sabat. A început să plouă pe la ora 8 dimineaţa. Eram singură acasă, deoarece sora mea, cu care locuiam în acea perioadă, mersese în Republica Dominicană în vizită la mama. M-am trezit, l-am mulţumit lui Dumnezeu pentru încă o zi de Sabat şi am început să mă pregătesc să merg la biserică.

  Dar ploaia se înteţea. Ştiam de furtuna care se apropia de insule, dar, necunoscându-i exact traseul şi neştiind dacă se va transforma în uragan, am pornit radioul. Se făcea anunţul că întâlnirea de la biserică se suspendă din cauza înrăutăţirii vremii. Nu îmi rămânea nimic de făcut decât să stau şi să meditez la bunătatea lui Dumnezeu şi să aştept să se potolească vremea. Dar nu s-a potolit, ci s-a înrăutăţit, până pe la ora 6 a doua zi dimineaţa.

  Mi-am imaginat cam cum s-au simţit ucenicii pe mare în mijlocul furtunii. Dar, asemenea ucenicilor, am uitat şi eu ceva important. Multiplele apeluri de la mama şi de la membri ai familiei nu mi-au potolit temerile decât temporar. Uitasem că Isus e chiar acolo, traversând furtuna împreună cu mine. Îmi bântuiau mintea multe lucruri rele ce se puteau întâmpla în acea noapte. Dacă îmi ia vântul acoperişul? Al vecinilor deja nu mai era şi apartamentul meu se afla în aceeaşi clădire. Unde să fug? În situaţii de acest gen au loc multe furturi – dacă şi apartamentul meu ar fi fost vizat?

  Cum de am putut uita ce scrie în Psalmul 46:10,11? „Opriţi-vă şi să ştiţi că Eu sunt Dumnezeu: Eu stăpânesc peste neamuri, Eu stăpânesc pe pământ. Domnul oştirilor este cu noi. Dumnezeul lui Iacov este un turn de scăpare pentru noi.” Cum am putut uita că vântul şi valurile L-au ascultat? Cum să fi uitat că Domnul meu Isus este acelaşi ieri, azi şi pentru totdeauna (Evrei 13:8)? În întuneric, am rostit în şoaptă o rugăciune şi o voce blândă şi liniştită mi-a reamintit că El este acolo cu mine. Doar după aceea am reuşit să adorm, încurajată că Domnul meu Isus este chiar acolo, alături de mine.

  Amanda Isles

  Cum de am putut uita? - 2017. În întuneric, am rostit în şoaptă o rugăciune şi o voce blândă şi liniştită mi-a reamintit că El este acolo cu mine. Doar după aceea am reuşit să adorm, încurajată că Domnul meu Isus este chiar acolo, alături de mine.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Epuizare?

  Isus a arătat că este bine să punem deoparte timp pentru noi înșine: de fapt, aceasta este o datorie! Prea adesea luptăm să fim perfecte și să ne menținem reputația de persoane altruiste, astfel încât începem să ne neglijăm propria viață. Dar, pentru a umple cupa altora, trebuie să ne asigurăm că avem destulă apă în propria cupă.

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...