Articolul precedentDarul și dătătorul
  Articolul următorDând slavă lui Dumnezeu

  Nimic nu vine de la sine

  Mulţumiţi totdeauna lui Dumnezeu Tatăl pentru toate lucrurile. Efeseni 5:20

  Când o ducem bine, rareori ne gândim la binecuvântările pe care le primim de la Domnul în fiecare zi. Cum ar fi, de exemplu, ziua nou-nouţă care ni se dă, în care putem alege să fim reprezentantele lui Dumnezeu.

  Există foarte multe lucruri pentru care putem fi recunoscătoare, lată câteva exemple: Climă:Toată viaţa am trăit în zone sigure din punct de vedere climatic: fără furtuni de zăpadă, fără tornade sau uragane. Ce binecuvântare!

  Sănătate: îmi amintesc acest lucru ori de câte ori vizitez la spital sau la recuperare câte o rudă sau pe vreun prieten. Pentru unii, acesta este de fapt un mod de a trăi.

  Viaţă: îmi place să spun: „Orice zi petrecută deasupra solului e o zi bună.” Sărbătorim zilele de naştere şi viaţa pe care ne-a dat-o Dumnezeu în noul an. Cu cât adăugăm mai mulţi ani la viaţa noastră, cu atât vedem mai mulţi prieteni şi membri ai familiei a căror viaţă se încheie; unii mai bătrâni, alţii de vârsta noastră, alţii mai tineri. Acest lucru îmi aminteşte să trăiesc fiecare zi la maximum, fără să am regrete.

  Prieteni: Am fost binecuvântată de-a lungul anilor şi sunt total recunoscătoare. M-am mutat de aşa de multe ori dintr-un loc în altul, încât uneori fac gluma că, în cer, probabil îi voi cunoaşte pe majoritatea oamenilor.Tocmai ce am participat la o convenţie în Tennessee, unde am întâlnit vechi prieteni de pe tot cuprinsul Statelor Unite. A fost extraordinar!

  Libertate: Ce binecuvântare să trăiesc într-o ţară unde pot merge la biserică în mod liber în fiecare săptămână! Niciodată nu consider că acest lucru vine de la sine. Sunt extrem de recunoscătoare pentru faptul că mă pot închina cu ceilalţi credincioşi. Şi marii predicatori pe care îi pot urmări la televizor reprezintă o binecuvântare. Tot o binecuvântare sunt şi posturile creştine de radio, unde oamenii pot auzi muzică bună şi Cuvântul lui Dumnezeu în fiecare zi. Îl laud pe Dumnezeu pentru Radio Mondial Adventist, care duce Evanghelia în ţări unde nu există libertate religioasă.

  Ia-ţi un minut să te gândeşti la lucruri pentru care poţi fi recunoscătoare: un cartier liniştit; un pat bun, confortabil în care să dormi; un duş cald; mâncare din belşug pentru trei mese pe zi; faptul că poţi simţi gustul mâncării; faptul că ai un loc de muncă ce îţi aduce satisfacţie; bani să achiţi facturile şi să ajuţi oameni din toată lumea prin diferite colecte; faptul că poţi ţine legătura cu prietenii; încercările pe care le îngăduie Dumnezeu în viaţa ta şi îngerul special pe care ni-l pune la dispoziţie Dumnezeu. Unde am fi fără dragostea lui Dumnezeu? Adu mulţumiri cu o inimă recunoscătoare şi niciodată nu considera că ceva, oricât de mic, vine de la sine.

  Louise Driver

  Nimic nu vine de la sine - 2017. Ia-ţi un minut să te gândeşti la lucruri pentru care poţi fi recunoscătoare: un cartier liniştit; un pat bun, confortabil în care să dormi; un duş cald. Unde am fi fără dragostea lui Dumnezeu? Adu mulţumiri cu o inimă recunoscătoare şi niciodată nu considera că ceva, oricât de mic, vine de la sine.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...